×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Obiective turistice în Ouranoupolis

Ce vizitam in Ouranoupolis

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Ouranoupolis este un mic oras-port situat in bratul Athos, din peninsula Halkidiki. Oraselul este foarte aproape de Muntele Athos și este folosit ca poarta de intrare spre manastirile Muntelui Athos, avand menirea sa interzica accesul turistilor in zona sfânta, dedicata rugaciunilor. Ouranoupolis sau „Poarta Cerului” este ultimul oras in care turistii, in special femeile, pot pasi pe bratul Athos. Un oras in care turismul nu a afectat arhitectura si care ofera o multime de atractii si facilitati turistice. In prezent, cea mai mare sursa de venit a orasului nu este turismul, ci comertul si peleriajul legat de Muntele Athos.

Ouranoupolis se afla la aproximativ 120 km de aeroportul din Salonic si este un peisaj divin, orasul combinând aspectul antic si frumusetile montane cu maretia si albastrul Marii Egee. Ouranoupolis pare a fi un portret care saluta pelerinii si ii pregateste pentru calatoria spirituala spre Muntele Athos. Cum pasesti in micul oras esti intâmpinat de Turnul Andronikos, construit in 1344 de manastirea Vatopediou, ca o protectie impotriva piratilor. In fata turnului se afla portul, poarta de la Muntele Athos, de unde poti lua barca sau ferryboat-ul pentru un tur in jurul peninsulei. Odata ajuns aici, mergi la una dintre tavernele de pe plaja si mananca preparate din peste proaspat, prins in Golful Muntelui Athos. Sunt renumite pentru savoarea lor. Apoi, iata catre ce atractii turistice te poti indrepta:

Drenia – este un grup de insule care se afla intre Ouranoupolis și Ammouliani (singura insula locuita din Halkidiki) si pe care localnicii le mai numesc „Gaidouronisia”. Insulele au plaje frumoase si sunt deschise turistilor, unele dintre ele având chiar si o taverna, sezlonguri si umbrele de soare. Din portul Ouranoupolis pleaca zilnic ambarcatiuni spre Drenia, iar biletul dus-intors este 5-6 euro de persoana.

Manastirea Zigou - Fragkokastro. Ruinele fostei Manastiri Zigou (Fragokastro) se afla in apropiere de Ouranoupolis, la aproximativ 40 metri de granita actuala cu  Muntele Athos. Din port pâna la manastire sunt aproximativ 2 km, pe care ii poti parcurge in 30 de minute de mers pe jos. Manastiea Zigou a fost fondata in secolul 10 si a fost distrusa cu putin inainte de 1198 intr-un incendiu. Cu toate acestea, zidul de fortificatie, armat cu zece tunuri rezista foarte bine si inconjuoara o zona de 5.500 m patrati. In timpul unor sapaturi argeologice s-a descoperit ca manastirea a fost construita in secolele 4-5 inainte de Hristos, aceasta fiind cea mai veche manastire a Muntelui Athos. Merita sa vizitezi manastirea pentru a vedea exemplul unic de arhitectura greceasca specifica manastirilor de pe Muntele Athos.

Canalul de Xerxi din Nea Roda este constructie antica din Athos, realizata de regele persan Xerxis, in timpul razboaielor persane. Canalul a fost construit in 480 i.Hr.  de regele persan cu scopul de a evita navigarea in jurul Muntelui Athos. Astazi, el este o puternica atractie turista, care impresioneaza atât datorita istoriei cât si a frumusetii sale.

Ruinele Acanthus se afla in orasul Ierissos, la 17 km de Ouranoupolis, si sunt mentionate in scrierile marilor personalitati Tucidide, Eusebiu si Plutarh. Odata ajuns aici vei putea vedea zidurile vechiului oras, o biserica bizantina si alte doua biserici post-bizantine. De asemenea, in Ierissos se afla si o expozitie cu costume traditionale si multe alte obiecte antice.

• Despre Ouranoupolis

• Plaje in zona Ouranoupoli - Halkidiki

• Informatii utile Ouranoupoli - Halkidiki

• Vacante in Ouranoupolis


Rezerva acum!