×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Obiective turistice in Santorini

Atractii turistice importante

Ofertele Europa Travel in Santorini

Faimoasa pentru caldera sa uluitoare, vulcanul și apusul romantic de soare, Santorini este considerata una dintre destinatiile de top ale lumii. Cu plaje multicolore, muzee, biserici antice si sate pitoresti cocotate pe margine de stânci abrupte, insula ofera privelisti unice, pline de romantism, si o panorama imensa asupra Marii Egee și a vulcanului scufundat. Odata ajuns in paradisul pictorilor, te vei simti strapuns de o liniste deplina, in care inspiri linistit briza Marii Egee si admiri tablouri naturale in mii de nuante si sclipiri, inramate de inaltul stâncilor abrupte si cenusii. Incurajat de peisaje unice in lume, fiecare colt al insulei se ridica din anonimat cu istoria, arhitectura naturala sau artificiala si cu insufletirea localnicilor. Strabatand insula, vei descoperi sate pitoresti, cratere naturale, stanci crestate de vulcani, situri arheologice si, nu in ultimul rand, placerea de a petrece traditional greceste.

Caldera

Fara indoiala, caldera din Santorini este una dintre marile minuni naturale ale Pamântui. Explozia vulcanica produsa aici in urma cu 3500 ani a schimbat in totalitate topografia coastei mediteraneene, formând un bazin cu diametrul de patru mile, pe care arheologii si oamenii de stiinta l-au legat de mitul Atlantidei. Caldera se afla la peste 1.000 metri deasupra nivelului marii si se intinde sute de metri sub mare, creând un port perfect pentru Fira, capitala insulei. Orasul Fira este ideal pozitionat pe coasta estica a calderei. El se intinde pe mai multe stânci inalte, unele chiar si de 1.200 metri, oferind un spectacol impresionant de culori, in special la rasaritul si apusul soarelui. Astazi, caldera din Santorini este una dintre cele mai importante configurații geologice de pe planeta, constituind cel mai matre obiect de cercetare in domeniile geologie si arheologie.

Fira si Oia

Precum Oia, orasul situat in partea nordica a Calderei, capitala Fira este plina de baruri, restaurante și hoteluri construite in zone atent selectionate, in scopul de a le oferi turistilor privelisti panoramice uluitoare. Portul principal al orasului se afla chiar sub stânca si pâna acolo se organizeaza plimbari cu magarusul. In partea nordica a Calderei rasare Oia, orasul de unde poti asista la cel mai frumos apus de soare din lume. Orasul este legat de capitala insulei printr-un drum serpuit de-a lungul stâncilor abrupte, extrem de ingust pe alocuri, cu doar doua benzi de mers si fara balustrade de protectie. Asadar, daca ai de gând sa strabati traseul, fii cu mare bagare de seama sau apeleaza la un ghid experimentat.

Situl arheologic Akrotiri

Redeschis in aprilie 2012 dupa o lunga perioada de izolare, satul-statiune Akrotiri este cel mai important site arheologic si cea mai mare atractie turistica a insulei. Situat in partea sudica a insulei, intre satul Akrotiri și celebra Plaja Rosie, situl este adesea comparat cu orasul Pompei datorita artefactelor conservate intr-o stare extrem de buna. In urma sapaturilor, care au inceput inca din 1870 de Școala de Arheologie francez din Atena, s-au gasit ruine ale unor case ingropate in cenusa, bucati de mobila antica si vase de ceramica, toate ale misterioasei populatii minoice. Arheologii cred ca orașul a fost construit inițial in jurul anului 4500 i.Hr., dar in secolul 17 i.Hr. acesta a fost distrus de un cutremur . O noua asezare a fost  ridicata pe ruinele vechiului oras, insa si aceasta a fost distrusa un secol mai târziu de marea eruptie vulcanica. Orasul a fost construit intr-un loc strategic, servind ca port si dezvoltând o activitate importanta de comert. Cladirile detineau magazine, pereții erau decorate cu fresce aparte,  strazile fusesera pavate și pietele erau largi si spatioase. Frescele descriu o societate de mijloc bogata, in care oamenii se imbracau luxos și elegant. Akrotiri a fost distrus la eruptia vulcanului din 1650 i.Hr, când intregul oras a fost acoperit cu cenusa si lava, care au ajutat la conservarea aproape intacta a cladirilor. Aceasta a fost cea mai importanta eruptie din lume, din ultimii 10.000 de ani. Zguduitura a fost atât de mare incât a ridicat valurile Marii Egee, provocând un tsunami care a distrus orasul Minoan din Knossos, Creta. In septembrie 2005, situl arheologic s-a inchis dupa ce adapostul de lemn s-a prabusit si a fost redeschis in 2012, dupa lucrarile de reabilitare.

Muzeul preistoric din Fira

Acest muzeu este spectaculos chiar și din exterior. El gazduieste o colectie bogata de artefacte descoperite in timpul sapaturilor din situl arheologic din Akrotiri si alte situri arheologice din insulele Ciclade. Muzeul Preistoric este impartit in patru sectiuni. Prima evidentiaza istoria capitalei, al doilea geologia capitalei, a treia secțiune include descoperiri din neolitic și epoca post cicladica, iar a patra consta intr-o colecție din perioada de inflorire a orasului Akrotiri. Toate obiectele expuse in cadrul muzeului contin descrieri detaliate pentru turisti. Printre miile de exponate se regasec fresce superbe, inclusiv House of Ladies (Casa Doamnelor), vesela din lut si, spre iesire, sta drandioasa statuia de aur a unui ibex.Intreaga zona este echipata cu aer condiționat, oferind vizitatorilor un tur confortabil.

Firostefani

Firostefani sau Coroana Firei se afla in nordul capitalei si este adesea considerata un cartier al acesteia. Statiunea se afla la o altitudine mai mare fata de Fira, tocmai de aceea a fost denumita Firostefani (coroana in limba greaca). La fel ca in Fira, privelistile din aceasta parte a insulei sunt spectaculoase si au constituit de-a lungul timpului, profunde inspiratii pentru pictori si sciitori, fiind totidata martorele celor mai romantice declaratii de dragoste. Statiunea este bogata in cafenele, taverne si restaurante strategic asezate in locuri cu vedere spre mare si spre Fira. Magazinele sunt concentrate pe strada comerciala principala, in centrul Firostefani, iar casele si hotelurile viu colorate se ramifica pe stradutele inguste, pietruite. Intre Firostefani și Imerovigli se afla Manastirea Nikolas Agios.

• Despre Santorini

• Baruri si restaurante in Santorini

• Plaje in Santorini

• Vacante in Santorini


Rezerva acum!