×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Obiective turistice in Pomorie

Ce vizitam intr-o vacanta in Pomorie

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Desi este o statiune mica, Pomorie ara avantajul posizionarii pe o peninsula ornata cu cateva plaje de nisip, frumos amenajate turistic. Pe langa acestea si un peisaj de-a dreptul rapitor, statiunea fiind parca sprijinita de o parte a Muntilor Balcani, Pomorie se mandreste cu o multime de baruri, restaurante si cluburi de noapte ce ofera programe de divertisment bulgaresti si internationala. Iar daca esti mai aventuros din fire si iti place sa explorezi, statiunea are cateva atractii turistice pe care merita sa le incerci. Cat despre imprejurimile ei, Nessebar si Sunny Beach ("Slunchev Briag") nu sunt prea departe. Iar aici incepe o alta nebunie... Insa, pana acolo, hai sa vedem cateva obiective turistice din Pomorie:

Manastirea Sfantul Gheorghe
Manastirea Sfantul Gheorghe a fost fondata in secolul al VII-lea de locuitorii bizantini ai Anhialo (numele vechi al orasului Pomorie). Situl a fost, cel mai probabil, un sanctuar trac intrucat statiunea detine marmura in basorelief ce ilustreaza un calaret trac. Ca majoritatea vechilor manastiri bulgare, Manastirea Sfântul Gheorghe a fost distrusa in timpul dominatiei otomane, din acele zile ramanand
doar o icoana a Sfantului Gheorghe, ce dateaza din 1607. Actuala Manastire a fost construita in 1856, iar in 1945 constructia sa a fost extinsa cu doua altare laterale - unul pentru Sfantul Nicolae Facatorul de Minuni, iar celalalt pentru Mucenici Sofia, Vyara (Credinta), Nadejda (Speranta) si Lyubov (Dragoste). In prezent, Manastirea Sfantul Gheorghe este singura manastire cu sfant masculin existenta in sud-estul Bulgariei.

Biserica Schimbarea la Fata a Domnului
Biserica Schimbarea la Fata a Domnului ("Preobrazhenie Gospodne") este cea mai veche cladire din orasul Pomorie. Ea a fost construita in 1764 pe locul unui templu mai mic, care exista inca din secolul al IX, dar care a fost distrus in 1760. Aceasta este cea mai veche cladire din Pomorie, compusa din trei zone, cu tavane din lemn. Peretii interiori sunt decorati cu icoane si un iconostas din lemn, sculptat cu motive florale. Biserica Schimbarea la Fata a Domnului a fost sfintita in 1765.

Galeria si Muzeul Municipal Pomorie
Galeria si Muzeul Pomorie ("Obshtinski Musey i Galeria") sunt in cladirea reconstruita a fostei „scoli incendiate” (monument arhitectonic). In interiorul acesteia exista sectii de preistorie, antichitate, Ev Mediu, arheologie subacvatica si de expozitie de monede.

Mormantul tracic
Acest site arheologic se afla la doar 4 kilometri vest de Pomorie, in zona "Kuhata Mozilla", si este este un complex de dromos, camera de inmormântare si alte incaperi. Mormântul tracic de aici ar fi fost construit jurulsecolului III d.Hr., iar intrarea in mormânt este partial distrusa. Aceasta duce spre un coridor boltit bine conservat (dromos), de 22 de metri lungime, pe ambele laturi ale acestuia existand camere. Incaperea de inmormântare este circulara, cu un diametru de 11.5 metri si a fost construita din piatra, caramida si mortar. In mijlocul acesteia se afla o coloana goala la interior, cu diametrul de 3.3 metri si inaltimea de 5.5 metri. Coloana se extinde treptat spre tavan si se alatura cupolei, partea superioara a acesteia fiind luminata natural. Se spune ca mormantul tracic nu este unul obisnuit, ci un mausoleu care a apartinut unei familii foarte bogate, incaperea obisnuind sa fie folosita de traci pentru ritualuri religioase. Datorita constructiei unice, bazata pe tehnici romane, necropola este unic si atrage anual sute de curiosi.

Lacul si Muzeul de Sare Pomorie
Muzeul de sare Pomorie a fost deschis in anul 2002, in apropierea lacului Sarat Pomorie, de Sanatoriul Ministerului Sanatatii. El se afla pe lista celor 100 de situri turistice nationale si este singurul muzeu de sare din Europa de Est, specializat in ilustrarea productiei de sare prin evaporarea apei marii. Muzeul prezinta istoria productiei de sare din regiune din cele mai vechi timpuri. Si detine o colectie unica de fotografii vechi, harti topografice, modele si echipamente si instrumente unice dedicata sarii. Videoclipuri interesante pot fi vazute cu ajutorul de echipament audio-vizual modern, iar turistii mai curosi pot vorbi chiar si cu muncitorii din productia zonala de sare privind diferentele tehnologice dintre prezent si trecut.

• Despre Pomorie

• Activitati de vacanta in Pomorie

• Baruri si restaurante in Pomorie

• Vacante in Pomorie


Rezerva acum!