×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante seniori in Coasta de Azur-San Remo

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Coasta de Azur-San Remo

Sudul Frantei (Cote d’Azur) este o destinatie de vacanta extrem de populara si un loc unde foarte multi dintre noi si-ar dori sa traiasca. De o frumusete care iti taie rasuflarea, cu o clima excelenta, Riviera Franceza si-a castigat un loc fara egal printre zonele de vacanta cele mai stilate din lume. Cele mai simple placeri sunt probabil cele mai atragatoare si durabile: marea albastra si stralucitoare, plajele umbrite de pini, aroma de ierburi, lavanda si satele din caramida arsa, asezate in peisaje stancoase spectaculoase.

Cu o bogatie de muzee, gradini, fantani si palmieri, minunatul oras Nisa face din viata de zi cu zi, o forma de arta. Labirintul de strazi inguste, subtiri ale orasului vechi este acum un teritoriu cu multe bistrouri, cluburi de noapte si galerii, toate cu ziduri de culoare ocru si obloane turcoaz, care iti sar in ochi.

Cap d`Antibes, la fel ca toate orasele de coasta de pe Riviera Franceza, are propria atmosfera unica care s-a nascut din originile sale. Este un oras la malul marii, cu plaje frumoase si apa limpede, un oras cu porturi lungi si piete in apropiere. Zidurile orasului au fost reconstruite mai  tarziu de Vauban, in secolul XVII. Deasupra portului este orasul vechi, un labirint de stradute inguste cu una din cele mai bune piete (de doua ori pe saptamana are loc un targ de suveniruri).

Monaco este un magnet pentru cei in cautare de stralucire. Vizitatorii vin pentru viata de noapte plina de lumina, pentru hotelurile luxoase si restaurantele scumpe. Din 1949, de cand printul Rainier al III-lea a urcat pe tron in calitate de monarh absolut, el si-a transformat principatul intr-un business, extinzandu-l atat pe verticala, cat si pe orizontala, cu zgarie-nori, transformandu-l intr-un Hong Kong al Mediteranei. Centrul vechiului Monaco, situat pe promontoriul franjurat al Rocher-ului, este o zona imaculata de vile elegante, piete mici si incantatoare, si, desigur, o gramada de magazine de suveniruri. Dincolo de port se afla Monte Carlo, cu fantasticul sau cazinou si cu impresionanta Opera, locuri ce nu trebuie ratate. Gradinile de palmieri din jurul cazinoului si minunatele terase care le inconjoara ofera privelisti foarte frumoase asupra Mediteranei.

Torino apare ca un oras elegant, plin de parcuri, palate, arcade, cafenele vechi si o frumoasa arhitectura baroca. Este si “caminul” mult disputatului Giulgiu si al giganticei corporatii Fiat. In 2006, Torino a gazduit Jocurile Olimpice de Iarna, un eveniment care nu numai ca a atras atentia intregii lumi asupra unui oras intr-o dinamica de schimbare, dar a dus si la restaurarea multor cladiri si piete.

 

Informatii utile:

Limba franceza este limba oficiala pe intreg teritoriul Coastei de Azur.
Moneda nationala este euro.
Ora locala: GMT+ 1 (GMT+ 2 intre lunile martie si octombrie).
Clima este evident influentata de Marea Mediterana si, drept urmare, este foarte blanda si placuta. 
Etichete si obiceiuri locale: In Italia, cand va intalniti cu cineva, oriunde ati fi, adresati un simplu buon giorno (buna ziua) sau buona sera (buna seara). Nu folositi familiarul ciao (buna sau la revedere) cu necunoscuti. „Te rog” se spune per favore , „multumesc” - grazie si „cu placere” - prego. Sarutul pe ambii obraji este o forma de salut extrem de des folosita intre cunoscuti, atat femei cat si barbati. Italienii se imbraca conservator in majoritatea ocaziilor, asa ca orice abatere de la acest stil va sari imediat in ochii tuturor. In Franta, eticheta este foarte importanta. Fiti intotdeauna pregatiti sa dati mana daca sunteti prezentati. Cand intrati undeva este politicos sa salutati cu „Bonjur messieurs/dames”. Nu uitati sa folositi titlurile de „Monsieur” si „Madame”, iar pentru domnisoare „Mademoiselle”. Adresati-va chelnerilor doar cu aceste apelative nu cu „garçon”.Bucatarie nationala: Ca toate regiunile de langa Marea Mediterana, Coasta de Azur ofera calatorilor delicii culinare bogate in fructe de mare, ulei de masline si legume proaspete. Pe langa prospetimea ingredientelor, felurile de mancare din Nisa, Cannes, Antibes si alte locuri minunate de pe coasta, chiar si Monaco, au si rafinamentul bucatariei frantuzesti si savoarea celei italienesti.
Bacsisul: In Franta, in cele mai multe restaurante, nota include si bacsisul, indicat la finalul meniului. Cuvintele service compris inseamna ca bacsisul nu este permis. Poti lasa un bacsis de 10% pentru taximetristi, desi nu este obligatoriu. Le poti oferi hamalilor, portarilor si coafezelor un bacsis de 1-2 euro, si pentru cameriste, dar doar daca ai cerut un serviciu iesit din comun. In Italia, in restaurantele unde serviciile nu sunt incluse in nota de plata (servizio), bacsisul este 10-15% din pretul consumatiei. La hoteluri, puteti lasa pentru cameriste si portari aproximativ 50 eurocenti (1 euro daca va cheama taxiul). In hotelurile de lux, pretul se dubleaza. Taximetristii se asteapta sa primeasca 10% din costul calatoriei.
Shopping: In Franta magazinele alimentare, in special brutariile (boulangeries) deschid devreme, in jur de 7 dimineata. Magazinele mai mici si mall-urile (grand magasins) deschid de obicei la 9 dimineata. Majoritatea magazinelor se inchid la pranz, intre 12 si 14 sau 15, ramanand apoi deschise pana seara la 19 sau 19:30. De obicei hipermarketurile sunt deschise toata ziua pana destul de tarziu. Multe magazine sunt inchise lunea; magazinele alimentare si in special brutariile deschid duminica dimineata si este amuzant sa-i vezi pe toti cum isi cumpara tartele si prajiturile la pranz. Francezii sunt buni la mici produse de lux, precum lenjeriile, sapunurile, cosmeticele, parfumurile, ciocolata si deliciosul gem. Fiecare regiune din Franta are produsele sale speciale ce devin apoi suveniruri irezistibile. Adesea, acestea tin de placerile gastronomice - miere, mirodenii, prajituri sau foie gras, vin coniac sau lichioruri locale. Cauta vase de ceramica, cosuri si tesaturi locale.  Italia este paradisul cadourilor si al bunatatilor rare. Delicatesele culinare sunt preferatele turistilor. Lenjeriile, matasurile, dantelele, panzeturile, marmorajele si bijuteriile sunt usor de tansportat. Mai lasa-ti loc in bagaje si pentru vinuri, haine si obiecte de lux, in special ustensile de bucatarie, stiut fiind faptul ca designerii italieni exceleaza in acest domeniu. In general, magazinele mici sunt deschise de martea pana sambata, intre 08:00 si 13:00 si 15:30 si 20:00. Majoritatea sunt inchise lunea sau o jumatate de zi in orice alta zi a samptamanii.\
Telefoane de urgenta: Franta - 15 - SAMU (Service d’Aide Medicale d’Urgence) ambulanta, 17 - Police Secours (Politia), 18 - Pompiers (pompieri); Italia - Politia - 112, Urgente - 113, Pompieri - 115, Salvare - 118.
Ambasada Romaniei: Franta - 5, Rue de l’Exposition 75007, Paris CEDEX 07. Telefon: 0033-1-47.05.10.46. Sectia consulara: 0033-1-47.05.27.55. Italia - Via Nicolo Tartaglia, 36, 00197 Roma. Tel: (0039) 06.808.45.29. E-mail: amdiroma@roembit.org

Rezerva acum!