INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante seniori in Bucovina

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Bucovina

Moldova este un tinut de poveste. Bijuteriile coroanei moldave, manastirile pictate din nordul Bucovinei, ascunse in vai spectaculoase sunt considerate printre cele mai reprezentative monumente de arta religiosa din Europa. Iasiul a pastrat gloria sa de capitala moldava de altadata. Peisajul rural, presarat cu sate pitoresti asezate in umbra falnicilor munti Carpati, arata absolut fanstastic. Moldova este o regiune care merita vizitata pe indelete.

Manastirile pictate din Bucovina
Marturii istorice de o exceptionala valoare, armonios integrate in peisaj, manastirile pictate din Bucovina sunt considerate, pe drept cuvant, capodopere ale artei si arhitecturii mondiale, multe dintre ele fiind incluse in patrimoniul UNESCO. Intemeiate in secolele al XV-lea si al XVI-lea, au fost adevarate bastioane ale ortodoxiei in vremuri de mare primejdie din partea invadatorilor pagani. Grigore Rosca, mitropolit al Moldovei la mijlocul sec. al XV-lea, este creditat cu lansarea ideii pictarii peretilor exteriori cu scene si apocrife biblice spre folosul credinciosilor analfabeti. Aceste fresce, datand de la finele epocii medievale, au fost realizate urmand in general canoanele bizantine, dar se simte influenta puternica a elementelor din arta populara si mitologia locala. Se stiu putine despre autorii lor, dar maiestria cu care au lucrat acestia a fost atat de remarcabila, incat picturile si-au pastrat culorile vii si acum, dupa 450 de ani de expunere la intemperii.

Manastirile tinutului Neamt
In judetul Neamt intalnim unele dintre cele mai vechi si impunatoare manastiri din Moldova: Agapia, Varatec, Neamt, Sihastria, Secu si altele. Impresionante prin bogatia si frumusetea exponatelor de arta religioasa - obiecte de cult, manuscrise, tiparituri, broderii si tesaturi - aceste colectii sunt concentrate in jurul manastirilor. Amplasate intr-un cadru natural deosebit de pitoresc si ingrijite cu multa dragoste de maicute si calugari, manastirile ortodoxe din Neamt sunt adevarate comori culturale si spirituale care trebuie vazute cel putin o data in viata.

Iasi
Iasiul este capitala provinciei si probabil cel mai frumos oras al sau. Este locul unde s-a realizat Unirea Principatelor Romane si unde se gasesc prima universitate din tara (Universitatea Al. Ioan Cuza), primul muzeu memorial literar (Bojdeuca lui Creanga), cel mai vechi teatru (Teatrul National Vasile Alecsandri) si prima gradina botanica (Gradina Botanica Anastasie Fatu). Iasiul este asociat cu numele poetului Mihai Eminescu, al prozatorului Ion Creanga, al istoricului Nicolae Iorga, al marelui domnitor Alexandru Ioan Cuza, al oratorului Mihail Kogalniceanu, precum si al multor alte mari talente care au dus la inflorirea vietii culturale si intelectuale. Pietele largi, arhitectura superba, muzeele cu exponate de mare valoare si viata universitara animata, au transformat acest vechi oras intr-una dintre cele mai atractive destinatii turistice din Romania.

Palatul Cuza de la Ruginoasa
Construit de catre boierul Sandulache Sturdza in anul 1804 si reamenajat in stil neogotic de Costache Sturdza, palatul a fost cumparat 12 ani mai tarziu de familia Cuza. Fosta resedinta de vara a domnitorului Al. Ioan Cuza si in prezent Muzeul Memorial “Alexandru Ioan Cuza”, reprezinta o surpriza imensa pentru vizitatori. Impunatorul palatul a fost restaurat de curand, dupa o atenta documentare, folosind tehnologie de ultima ora. O holograma a lui Alexandru Ioan Cuza, vorbindu-le romanilor surprinde vizitatorii in palat. Interiorul extrem de frumos, introduce oaspetii in atmosfera secolului XIX.

Castelul Sturdza de la Miclauseni
Castelul Sturdza isi datoreaza existenta tot unui membru al familiei Sturdza, mai exact George Sturdza care l-a construit intre anii 1880 si 1904. Decoratiunile exterioare ale palatului, in stil neogotic, sunt nemaiintalnite in Romania, iar picturile interioare in stil Art Nouveau sunt cele originale. Parcul de la Miclauseni este cel mai mare parc dendrologic privat, cu o suprafata de 30 ha. O data, pe mosia palatului se cultivau citrice si plante exotice, parcul era candva impanzit de palmieri, iar in interiorul palatului te puteai rasfata intr-o sauna. Castelul Sturdza arata incredibil la exterior, dar este intr-o stare de degradare la interior. Se fac eforturi mari pentru strangerea de fonturi care sa ajute la restaurarea castelului.

Humulestii lui Creanga
La Humuleṣti vei descoperi pitita printre blocuri ṣi vile noi, dupa un gard de nuiele ṣi o poarta inalta, o casuṭa veche pastrata cu grija in interiorul careia domneṣte farmecul copilariei celui mai mare povestitor roman, Ion Creanga. Casa in care a copilarit Nica este un veritabil monument de arhitectura populara care emana caldura ṣi armonia cadrului familial de odinioara. Casa Creanga, cu toate lucrurile expuse in ea, reprezinta tipul de locuinṭa sateasca, foarte des intalnita in aceste locuri acum doua veacuri. Deṣi casa este vizitata pentru faima scriitorului, vizitatorul ajuns aici are prilejul de a face o incursiune intr-un timp ṣi spaṭiu pierdut. Conservata cu grija pentru generaṭiile viitoare casa reprezinta un preṭios monument de arhitectura populara al neamului romanesc.

Muzeul Neculai Popa din Tarpesti
Nascut in 1913, Neculai Popa a fost un artist desavarsit si un colectionar pasionat de arta populara autentica si de obiecte folclorice. Mastile populare si costumele bogat colorate create de catre el si sotia sa, Elena sunt cunoscute in intreaga lume. Neculai Popa este renumit pentru muzeul popular ridicat in anii ‘70, cu eforturile proprii, in gospodaria sa din Tarpesti, care reprezinta astazi unul dintre cele mai frumoase si interesante muzee din Moldova. Muzeul este format dintr-o casa veche si un pavilion special construit care adapostesc peste 3000 de exponate, incepand de la ceramica Cucuteni si obiecte dacice si pana la obiecte populare de lemn, ceramica, fier, bani, impletituri si straie din diferite perioade istorice.

Chilia lui Daniil Sihastru
Unul din cei mai populari sfinti moldoveni din toate timpurile a fost Daniil Sihastrul. Dupa ce a atins ultima treapta a calugariei, Daniil s-a retras intr-un loc tainuit, inspre munte, pe malul paraului Viteul, azi in apropierea satului Putna. Acolo a gasit o stanca, unde a daltuit cu mare efort un paraclis, iar dedesubt o incapere, sapata tot in piatra, care ii slujea drept chilie. In aceasta chilie a trait 20 de ani, timp in care monahi ori pustnici din toata tara veneau la el pentru a primi indemnuri si sfaturi.
Se spune ca tanarul Stefan, refugiat in padure de frica unchiului sau Petru Aron, ucigasul tatalui sau - scapat atunci ca prin minune, si-a gasit adapost tocmai in chilia sihastrului Daniil, care l-a intarit si incurajat, prin cuvinte parintesti de mangaiere. Tot atunci, Cuviosul Daniil a prezis tanarului Stefan, coplesit de durere si deznadejde, ca nu peste multa vreme va urca pe tronul tatalui sau Bogdan II si al bunicului sau Alexandru cel Bun. Stefan Voda l-a cercetat pe Sihastrul Daniil si in anii lui de domnie, atat in vremuri de pace, cat si in vremuri de cumpana pentru tara.

Atelierul de ceramica neagra Marginea
Mesterii din Marginea produc ceramica neagra unica in lume, dupa o tehnica ce are origini dacice. Ea se mai intalneste astazi numai in atelierele de olarit din Marginea si aici puteti urmari ultimii olari traditionali in actiune. Tehnica s-a pastrat pana azi. Pamantul este adus de olar de la marginea satului, iar vasele sunt arse in cuptoare. Ca si dacii, mesterul framanta lutul cu mainile goale, dupa ce l-a inmuiat cu apa. Isi alege apoi un bulgare de pamant, il pune pe roata si totul incepe sa se transforme, pana cand in ochiii mesterului se citeste multumirea lucrului bine facut. Formele vaselor sunt si ele din vremuri stravechi. Tehnica de decorare este cea traditionala: vasele se lustruiesc cu o piatra speciala, urmele cenusii ramase pe peretii vasului inca nears amestecandu-se cu negrul metalic al acestora.

Cheile Bicazului si Lacul Rosu
Lacu Rosu este cel mai mare lac natural montan din Romania, situat la poalele Muntilor Hasmasu Mare. In aval de Lacu Rosu incep Cheile Bicazului, chei in Carpatii Orientali, care fac legatura intre Transilvania si Moldova. Drumul din chei, unul dintre cele mai spectaculoase din tara, este format din serpentine ametitoare, iar spectaculosii pereti de calcar ai stancilor ascund pesteri si avene. Pe parcursul serpentinelor din chei exista mici magazine cu suveniruri, produse lucrate de artizanii romani si de cei maghiari din zona.

Rezerva acum!