×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante seniori in Crisana

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Crisana

Atractii

Intr-o excursie de cinci zile te invitam sa descoperi Crisana, cu bogata sa mostenire arhitecturala si doua dintre cele mai stilate orase ale Romaniei si ramura vestica a Muntilor Apuseni, renumiti pentru peisajele minunate si pesterile lor. 

Rosia Monatana

Rosia Montana este cea mai veche localitate miniera din Romania, fiind atestata documentar acum nu mai putin de aproape 1883 de ani. Numele localitatii Alburnus Maior, numele latin al Rosiei Montane, apare pentru prima data mentionat in tablita cerata nr. XVIII, datata 6 februarie 131. Tablitele cerate, gasite in minele de la Rosia Montana, reprezinta unul dintre izvoarele Dreptului Roman si actul de nastere al poporului roman. La Rosia Montana se afla unul dintre cele mai importante locuri istorice ale Romaniei care pastreaza vestigii exceptionale, urme concret atestate stiintific ale trecerii prin istorie din Antichitate si pana in zilele noastre ale inaintasilor poporului roman. 

Pestera Ursilor

Pestera Ursilor de la Chiscau este numita astfel datorita fosilelor ursilor preistorici - Ursus spelaeus, disparuti in urma cu 15.000 de ani - descoperite inauntru.  A fost gasita accidental in 1975, cand minerii de la o cariera de marmura din apropiere au folosit prea mult explozibil. Turul este o experienta de neuitat. Desi mult mai mica decat celelalte pesteri din regiune, Pestera Ursilor este spectaculoasa datorita numarului stalactitelor, stalagmitelor si al formatiunilor stancoase in forma de castele, strigoi si animale. Vizitatorii sunt insotiti de sunetul apei care se prelinge din bazinele subterane. 

Pestera Meziad

Celebra pestera cu arc urias la intrare a fost descoperita in 1849 de un alpinist local si a fost una dintre primele pesteri din Romania care s-au dezvoltat din punct de vedere turistic. Cu o lungime de aproape 5 km, are cateva galerii care contin impresionante stalactite si stalagmite, precum si fosile de ursi preistorici. 

Rosia

Comuna Rosia, atestata documentar la 1445, este una dintre acele zone rurale unde colectivizarea comunista nu a ajuns. Nu a ajuns in totalitate nici sistematizarea autro-ungara a satelor. In Rosia mai gasim inca tipul de sat rasfirat, alcatuit din catune formate din case traditionale.

Pestera cu Cristale Mina Farcu

Acest loc este singurul din Romania unde si turistii care nu au pregatire speologica pot vedea delicatele cristale de calcit. Cei care au ajuns aici sunt de acord ca frumusetea acestor delicate structuri iti taie rasuflarea. 

Basilica Maria-Radna

La aproximativ 30 km de Arad, se afla basilica si manastirea Maria Radna, cel mai important loc de pelerinaj catolic din vestul Romaniei. Manastirea a fost fondata in 1327 de regele Ungariei, Carol Robert de Anjou. In secolul XVI, dupa ocuparea Banatului de catre otomani, calugarii franciscani din sudul Muresului s-au refugiat aici. Manastirea adaposteste marturiii emotionante de credinta si devotament, dar si frumoase legende ale secolelor de istorie zbuciumata. Papa Ioan Paul al II-lea a conferit bisericii de pelerinaj din Maria-Radna titlul de Basilica Minor in anul 1992. 

Ruinele Cetatii Soimos

Resedinta pentru regina Isabela si fiul ei minor, Ioan Sigismund Szapolya, Cetatea Soimos este un exemplu remarcabil de arhitectura medievala. Cu zidurile mari de piatra, cu poarta principala pe un pod de lemn, suspendat pe piloni, deasupra unei rape, cetatea pare de nepatruns din exterior. Curtea interioara si ruinele camerelor princiare amintesc de rolul important pe care fortificatia Soimos l-a avut in istorie. Construita in secolul al XIII-lea si intarita dupa doua veacuri de catre Iancu de Hunedoara si apoi de fiul sau, Matei Corvin, cetatea sta de straja la intrarea in Defileul Muresului, care desparte muntii Zarand de muntii Poiana Rusca. 

Oradea

Situat la granita de vest a Romaniei, la doar 490 km de Viena, Oradea a respirat influenta occidentului in toate momentele indelungatei sale istorii. Dovada cea mai spectaculoasa sunt fatadele cladirilor din zona centrala, realizate dupa concepte art nouveau, cu influente ale secessionului austriac. Deasupra tuturor sta simbol, de secole, Cetatea Oradea ca amprenta incontestabila a pozitiei fruntase in ierarhia oraselor europene medievale. Strabatut de la un capat la altul de Crisul Repede, orasul este considerat capitala verde a Romaniei. Intr-un top Reader’s Digest, Oradea este pe primul loc in ceea ce priveste oamenii veseli, iar in mediul online a fost votata, in 2014, ca fiind “Cel mai frumos oras din Romania”. In topul celor mai importante destinatii din Romania, TripAdvisor pune Oradea pe primul loc dupa Bucuresti. 

Baile Felix

Baile Felix sunt prin traditie, paradisul apelor termale. Cel putin o data in viata trebuie sa ajungeti aici. Peste 10.000 de metri patrati de bazine cu apa termala binefacatoare va asteapta sa experimentati puterile ei binefacatoare. Efectele miraculoase ale apelor sunt cunoscute inca de pe vremea imperiului roman. Apa termala este atat de pura, incat poate sa fie consumata ca apa potabila. Temperaturile de izvor intre 40 si 49°C si concentratia de saruri, cu putin peste 1g la litru, ofera acestor ape propietati miraculoase pentru majoritatea afectiunilor aparatului locomotor. 

Complexul de monumente de la Tebea si Gorunul lui Horea

Tebea este capitala regiunii istorice Tara Zarandului si este cunoscuta drept Panteonul Motilor, deoarece aici se gaseste Gorunul lui Horea, un stejar in varsta de 400 de ani, cu circumferinta de 9 metri. Denumirea copacului provine de la marele moment istoric din anul 1784, cand Horea i-a strans pe moti sub acest copac, indemnandu-i la rascoala. In cimitirul satului din apropierea gorunului, se afla mormantul lui Avram Iancu. Trecerea timpului si-a pus amprenta asupra copacului si in 1924 a fost legat cu cercuri de otel si cimentat in interior pentru a fi protejat de distrugere prin uscare si putrefactie. 

Muzeul Aurului din Brad

Simbol al orasului Brad, Muzeul Aurului este unic in Europa si al patrulea in lume dupa cele din Columbia, Taiwan si Peru. Are in vitrinele sale peste 1300 de exponate din aur nativ si mai mult de 1000 de esantioane minerale. Valoarea acestor piese este inestimabila. Printre formele cele mai spectaculoase ale aurului nativ expuse in aceasta colectie se remarca cele denumite steagul dacilor, soparlele din aur si un cristal pentagonal, unic in lume.

Rezerva acum!