×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Israel - farmec si spiritualitate

Israel, o tara din Orientul Mijlociu care fascineaza prin istoria, arhitectura oraselor vechi si cultura populatiei. O tara cu atat de multe lucruri interesante de impartasit incat nu ti-ar ajunge un sejur ca sa le poti descoperi. Israel te surprinde cu multitudinea de culori, cu diferentele de liniste si zarva de la un colt la altul, cu aromele ademenitoare si cu varietatea peisajelor. O vizita in Tara Sfanta inseamna cultura, bogatie spirituala si dscoperire gastronomica. Iar pentru a te bucura cate putini din toate, opteaza pentru un circuit bine organizat, asa cum te-am obisnuit la Europa Travel. Situata pe Marea Mediterana, Israel este considerata Tara Sfanta biblica de catre evrei, crestini si musulmani. Cele mai sacre siteuri ale tarii se afla in Ierusalim, al carui oras vechi este gazda Templului Muntelui. O locatie extraordinara, cu cele mai spectaculoase structuri: Biserica Sfantului Mormant, Domeul de Arcul Rock, Moscheea Al-Aqsa si Zidul istoric de Vest.

O destinatie atat de pelerinaj, cat si de distractie

Cu un climat divers, Israel are in sud un desert fierbinte si arid, iar in nord munti cu zapada. Unul dintre cele mai spectaculoase lucruri este ca Desertul Negev din sudul Israelului primeste doar 250 mm de precipitatii pe an. Tare, nu? Si ca un paradox, Galileea, la nord, gazduieste cele mai fertile terenuri din tara. Asadar, in ciuda promovarii intensive a pelerinajului, Israel nu inseamna doar o destinatie dedicata credinciosilor. Israel este locul in care marea se imbina cu muntele, iar desertul te inseamna la safari. Siria, Iordania si Autoritatea Palestiniana se afla la est de granita Israelului, iar Egipt se afla la sud. Liban este granita nordica a tarii.

Cel mai jos punct din lume

Marea Moarta, ce se intinde intre Iordania si Israel, este considerata cel mai de jos punct din lume. Apa se afla la 416 metri sub nivelul marii. Si, datorita continutului ridicat de minerale si saruri, este singura mare din lume in care n-ai cum sa te ineci. Este atat de sarata, incat plutesti fara sa faci niciun efort. Este una dintre cele mai vizitate zone din tara, pe langa Ierusalim si Haifa, atat de turisti cat si de localnici.

Israel - o tara diversa si interesanta

Israel este o tara diversa si interesanta atat din punct de vedere cultural, cat si din punct de vedere istoric. Este, de asemenea, o tara remarcabila privind turismul, tehnologia si agricultura. Ca fapt divers, in ultimii 25 de ani, cantitatea de alimente recoltate a crescut de sapte ori, folosindu-se aproape aceeasi cantitate de apa. Iar asta se datoreaza productiei de palmieri in tara. Iar asta nu e singura „minune”. Vacile israeliene produc mai mult lapte decat aproape orice alta tara, cu exceptia Coreei de Sud. Cat despre pasari, Israel este traversata anual de 500 de milioane de zburatoare. Iar lista poate continua cu o multime de lucruri interesante. Nu degeaba Israel este si va ramane una dintre cele mai turistice tari din lume. O tara de vizitat in orice anotimp. Circuit cu avionul in Israel, la doar 449 euro. 

Rezerva acum!