Niciun vot | Acorda o nota

Atractii turistice in Lara - Antalya

Arhitectura si comori naturale

Ofertele Europa Travel

Cu una dintre cele mai intinse plaje din Turcia si numeroase hoteluri cu arhitecturi ce imita locatii celebre, Lara este una dintre cele mai atractive si populare destinatii de vacanta turcesti, atat pentru familii, cat si pentru doritorii de distractie

Lara este una dintre cele mai populare cartiere si destinatii de vacanta din Antalya. Datorita plajei de nisip - aceasta fiind una dintre cele mai intinse din Turcia - a facilitatilor oferite si a hotelurilor impresionante, care imita arhitectura unor locatii celebre in lume, intreaga zona a castigat o atentie turistica deosebita. Exista numeroase atractii turistice in Lara si, implicit in Antalya, pe care ti le recomandam cu drag pentru viitoarea ta vacanta turceasca. Cateva dintre cele mai importante atractii turistice le regasesti mai jos. Pe restul, te lasam sa le descoperi pas cu pas in timpul vacantei. Enjoy!

Hotelurile din Lara - Kremlin, Venice, Topkapi Palace s.a sunt atractii turistice importante din Antalya. Fie ca te cazezi in Lara sau in orice alt cartier din Antalya, este recomandat sa strabati regiunea Lara-Kundu. Aceasta este casa multor hoteluri tematice de lux, replici ale unor locuri celebre din lumea larga precum Palatul Topkapi, Venetia si Kremlin. Datorita arhitecturii acestor hoteluri, regiunea a fost poreclita „Las Vegas-ul Turciei”.

Cascadele Düden - sunt un grup de cascade din Antalya, formate de Raul Düden, unul dintre cele mai mari rauri din sudul Anatoliei. Cascadele sunt 20 la numar, se afla la 12 kilometri nord-est de Antalya, pe drumul spre Lara Beach, iar printre ele se regasesc si renumitele Kursunlu si Manavgat. Ele se termina unde apele cascadelor Lower Düden se revarsa de pe stancile abrupte fix in direct in Marea Mediterana. Aici, prielistea este un real spectacol.

Kaleici - partea veche a orasului Antalya este superba. Majoritatea turistilor opteaza pentru un tur pe jos, in special noaptea, cand felinarele lumineaza strazile inguste si pietruite ale orasului. Desi pline de baruri si restaurante, strazile acestui cartier vechi sunt linistite, iar lumina galbena a felinarelor le da un aer romantic, aparte.

Ataturk Caddesi - este strada principala a orasului Antalya, in apropierea careia se afla majoritatea obiectivelor turistice. Ea este considerata versiunea Istiklal Caddesi din Istanbul, desi cea din urma este doar o strada pietonala. Aici vesi si poti merge cu tramvaiul istoric, poti fotografia arhitectura cladirilor guvernamentale sau te poti rasfata cateva minute in magazine, restaurante, cafenele, parcuri si scuaruri. Este o zona destul de tranzitata de turisti.

Yavuz Ozcan Park - Centrul orasului Antalya are multe parcuri aflate unul langa celalalt. Yavuz Ozcan este un parc imens din centrul orasului, cu un numar impresionante de plante si copaci, cu iazuri, fantani luminoase pe timp de noapte si o cascada impresionanta pe marginea marii. Alaturi de cascade au fost amenajate restaurante si cafenele pline cu turisti atrasi de privelisti. La cativa pasi de drumul principal care duce spre centru, gasesti si faimoasele parcuri Tophane Park si Recep Bilgin Park, a caror frumusete merita admirata.

Eski Liman (Portul roman) - Ramasita a vietii din Antalya din secolul al doilea, Eski Liman sau Portul Roman a fost si inca este centrul orasului Antalya. In jurul portului sunt construite conace vechi in stilul Kaleici, iar digul lung si ingust al acestuia se mandreste cu un foisor amenajat chiar la capatul drumului. La distanta poti zari o cascada mica, iar la stanga, imediat dupa coborarea scarilor, sub un siraj de restaurante, exista o mica zona de plaja si de inot.

Adauga o impresie

* Camp obligatoriu
   Acorda o nota:
1000

Impresii

Gravatar
Senior
Cristian

Informatii utile | Protectia Datelor Personale | Harta site
EUROPA TRAVEL SPECIALIST SRL | CUI RO34055205 | J40/1234/2015 | Licenta turism nr. 221/28.11.2018 | Brevet nr. 238/2001
Polita asigurare nr. 3028/2019 | IATA / TIDS: 96041271 | A.N.P.C. - www.anpc.gov.ro
Telefon urgente: 0723.153.702; Vanzari: 0720.700.918; Grecia autocar: 0722.357.054; Turcia autocar: 0720.700.913; Circuite: 0722.357.056
 
 
Rezerva acum!