×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacanta 7 nopti in Cipru de Nord, Cipru 2023 - transport cu avionul

Plecari in perioada: 17.06 - 02.09.2023

Aceasta oferta nu mai este valabila

Niciun hotel nu este disponibil

Orar de zbor

Orar de zbor:

Compania Wizz Air
Bucuresti (OTP) 06:30 - Larnaca (LCA) 08:40
Larnaca (LCA) 19:45 - Bucuresti (OTP) 22:10

Excursii optionale

1. Excursie la Paphos. Tarif 45 euro/adult si 25 euro/copil cu varsta intre 2 si 12 ani neimpliniti. Intreaga zi va fi dedicata descoperirii legendelor si istoriei uneia dintre cele mai frumoase parti ale Ciprului. Prima oprire in drumul catre Paphos va fi la ruinele orasului antic Kourion, o asezare izolata, situata pe varful colinelor. Admiram ruinele orasului, amfiteatrul si mozaicurile greco-romane uimitor de bine pastrate, perfect integrate intr-un cadru natural spectaculos si de o rara frumusete. Urmatoarea oprire va fi la Stanca Afroditei, locul unde Zeita Iubirii si Frumusetii s-a nascut din spuma marii. Aici, putem face o baie in largul marii sau sa ne odihnim pe coasta insorita, intr-un peisaj incantator. Vom continua cu descoperirea istoriei remarcabile a orasului Paphos, pe care UNESCO l-a declarat parte a Patrimoniului Mondial. In Kato Paphos (Paphosul inferior), vom trece prin Catacombele Sfantului Solomon si vom vedea coloana Sfantului Pavel. Apoi, vom vizita Casa lui Dionysos si vom admira o serie de mozaicuri minunat conservate ce ilustreaza scene din mitologia greceasca.I cele din urma, la intoarcere, vom vizita biserica Ayia Paraskevi – ctitorie din din secolul IX, si vom opri in satul Yeroskipou ca sa gustam din faimoasa delicatesa a zonei Paphos, denumita „Loukoumia”.
2. Muntii Troodos. Tarif 50 euro/adult si 25 euro/copil cu varsta intre 2 si 12 ani neimpliniti Incepem excursia cu Zoopigi, unde vizitam Muzeul de Istorie al vinului Commandaria. Muzeul ofera, de asemenea, si o degustare a celebrului vin Commandaria. Urmeaza satul Agros, unde vom asista la o demonstratie a modului in care se fabrica produse traditionale 100% naturale, impreuna cu o degustare de lichior. La Casa Nikis vom fi invitati la o degustare de dulciuri traditionale cipriote. Ultima oprire va fi in satul Omodos. Acest sat este situat pe versantul sudic al muntilor Troodos si este recunoscut pentru pomii fructiferi si vinurile sale. Satul este foarte pitoresc, cu casute albe din piatra, aliniate pe strazile pietruite din jurul manastirii Sfanta Cruce, una dintre cele mai frumoase manastiri din Cipru, care dateaza din secolul al XVII-lea.
3. Nicosia. Tarif 35 euro/adult si 20 euro/copil cu varsta intre 2 si 12 ani neimpliniti La centrul de artizanat din Nicosia vom vedea la lucru mesteri artizani care tes, fac cosuri, sculpteaza in lemn, creeaza articole din piele, din ceramica si obiecte traditionale din cupru, executate manual. Se ofera la vanzare o mare varietate de obiecte executate manual. Trecand pe langa recent restaurata poarta Famagusta, continuam catre Palatul Arhiepiscopului unde vizitam Catedrala Sfantului Ioan si Muzeul Bizantin, care gazduieste o colectie de icoane si relicve religioase de o valoare inestimabila. Turul nostru continua cu pitorescul cartier vechi „Laiki Yitonia” unde avem timp la dispozitie pentru a lua pranzul si pentru o plimbare pe aleile fermecatoare cu case de locuit, magazine si galerii de arta. In acest timp liber, ne putem plimba prin centrul vechi istoric si sa facem cativa pasi de-a lungul granitei care, de la invazia turceasca din 1974, a impartit capitala cipriota Nicosia in zona de sud greceasca si zona de nord turceasca.
4. Castelul si abatia Bellapais. Tarif 60 euro/adult si 40 euro/copil cu varsta intre 2 si 12 ani neimpliniti Plimbarea de dimineata catre Nicosia, capitala insulei, ne aduce la "Linia Verde", linia de demarcare politica ce imparte insula in 2 parti: Republica Cipru si Regiunea de Nord, o zona ocupata de Turcia incepand cu anul 1974. Vom face o plimbare, trecand granita in Ciprul de Nord, care include o vizita la piata centrala si la biserica Ayia Sofia. Turul continua catre mai putin dezvoltata dar totusi superba regiune Pentadaktylos (in traducere: "cinci degete"). Vom urca pana la varful spectaculos al muntelui unde vom face un tur al castelului Sfantului Hilarion, o impresionanta fortareata construita din piatra, datand din secolele VIII-X, care ofera una dintre cele mai frumoase imagini panoramice asupra Kyreniei si a coastei de nord a insulei. Urmatoarea noastra oprire va fi la abatia Bellapais, situata in satul Bellapais si devenita celebra multumita romanulul Lamai Amare de Lawrence Durrell. Aceasta manastire este considerata a fi una dintre cele mai bine conservate monumente apartinand arhitecturii gotice de pe insula, fiind construita aproape in intregime din calcar local. Primii locuitori ai manastirii au fost calugarii ordinului Augustinilor care au sosit aici de la Ierusalim. Prima sectiune a manastirii a fost construita intre anii 1198-1205. Cea mai mare parte a zilei va fi dedicata explorarii orasului Kyrenia, cu portul sau in forma de potcoava, cu semetul castel medieval si cu labirintul de strazi inguste cu case din piatra. Cel mai important monument din oras este Muzeul Castelului Kyrenia care adaposteste, printre altele, faimoasa epava din Kyrenia. Aceasta nava din lemn dateaza din anul 300 inainte de Hristos si a fost ridicata de pe fundul marii si conservata intr-un mediu special unde este expusa cu mandrie astazi ca cea mai veche epava care a fost vreodata recuperata de fundul marii. In cazul in care doriti sa participati la aceasta excursie este obligatoriu sa aveti la dumneavoastra pasaportul.
5. Muntii Trodos si Manastirea Kykkos. Tarif 35 euro/adult si 20 euro/copil cu varsta intre 2 si 12 ani neimpliniti Descoperim muntii Troodos supranumiti si inima verde a Ciprului. Prima noastra oprire va fi la piata din Troodos – cel mai inalt punct din Cipru avand o inaltime de 1951 de metri – o locatie perfecta pentru facut fotografii. Vom continua catre Throni unde se afla Mormantul Arhiepiscopului Macarie al III-lea, primul presedinte al Ciprului. Ne vom bucura de privelistea padurilor de pini si a drumului care ne conduce catre faimoasa Manastire Kykkos. Construita in anul 1092 si dedicata Fercioarei Maria, manastirea gazduieste o minunata colectie de icoane. La intoarcere vom trece prin Kakopetria. Vom vizita acest sat fermecator si vom gusta din "Loukoumades", dulciuri traditionale facute cu miere.
6. Noapte cipriota. Tarif 35 euro/adult si 20 euro/ copil cu varsta intre 2 si 12 ani neimpliniti. Ne vom indrepta catre o taverna cipriota traditionala. Vom fi serviti cu un meniu gustos si bogat „Cyprus Mezze” (inclusiv bauturi locale). Ne vom alatura trupei de dansuri folclorice cipriote si pentru ritualul Syrtaki.
*Tarifele sunt informative. Excursiile optionale sunt organizate de agentia locala partenera si lista poate fi schimbata.
* Programele optionale sunt organizate de agentiile partenere, plata se face direct catre acestea.

Informatii utile

Conditii rezervare online si plata:
-Plata online cu cardul: Dupa efectuarea platii, rezervarea va fi inregistrata, urmand ca in cel mai scurt timp sa fii contactat de unul dintre consultantii nostri pentru confirmare si restul detaliilor.
-Plata prin transfer bancar sau cash:  Cererea ta de oferta va fi inregistrata, urmand ca in cel mai scurt timp sa fii contactat de unul dintre consultantii nostri pentru confirmare si detaliile despre termene si modalitati de plata.
-Important: Rezervarile procesate in site-ul Europa Travel online fara a fi efectuata plata cu cardul nu reprezinta o rezervare ferma (blocare hotel/locuri). Rezervarile pentru care s-a optat cu plata cash/transfer bancar sunt doar cereri de oferte si vor fi procesate conform conditiilor, acestea vor deveni rezervari ferme doar dupa plata unui avans minim sau plata integrala.
- Asigurarea storno (optionala) se poate incheia doar in aceeasi zi cu contractul de prestari servicii;
- Pentru sejururile cu reducere de Early Booking/Oferta speciala/Last minute, modificarile de nume nu sunt permise.
- Documentele de calatorie (vouchere, bilete de avion, etc) si informarea finala pentru calatorie, sunt transmise catre turisti dupa efectuarea platii integrale si nu mai tarziu de 3 zile inainte de data plecarii.
Conditii de calatorie in Cipru de Nord:
-Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Republica Cipru.
-Intrarea in Cipru este permisa pe baza pasaportului sau a cartii de identitate in curs de valabilitate. Aceeasi regula se aplica si in cazul calatoriei in partea de nord a insulei, zona care nu se afla sub jurisdictia autoritatilor de la Nicosia.

Rezerva acum!