Facebook

- Budva Muntenegru

Cat de mult iti place Budva?

Ofertele Europa Travel

Pentru moment nicio oferta nu este disponibila.

Despre Budva

Denumirea oficiala:  Crna Gora.

Capitala: Podgorica

Ora locala: GMT+1

Moneda: euro

Limba oficiala: limba sarba.

Gastronomie: Specialitatile pe care nu trebuie sa le ratati sunt carne fripta de miel, pivski kajmak (o crema de lapte din Piva), supa de peste, peste (crap, chefal) prajit acompaniat de un pahar de vin Vranac sau Krstac. Dupa felul principal urmeaza deserturile facute cu branza, piersici sau pepene galben. Gustati si bere Niksicko, precum si rachiul de struguri, care merge cu sunca afumata, branza de capra si rosii.

Clima acestei tari variaza de la una continentala in nord, continentala cu influente mediteraneene in centru si mediteraneana (adriatica) in sud, cu veri calde si uscate pe litoral si ierni nu foarte reci.

Distanta Bucuresti-Muntenegru este de aproximativ 950-1100 km.

Temperaturi medii lunare in Budva

Maxime   Minime   Temperatura apei  

Localizare harta Budva

Coordonate GPS: 42.288263,18.842662

Excursii optionale in Budva

Turul Muntenegrului - cu autocarul

Vom calatori de-a lungul coastei, strabatand muntii, incantandu-ne privirea cu peisajele spectaculoase pe care le vom descoperi, pana la vechea capitala a Muntenegrului, Cetinje. Ajunsi acolo, vom vizita palatul Regelui Nicola I sau Manastirea Cetinje, locul de unde episcopii Muntenegrului au condus aceasta mica tara.  Ne vom continua apoi calatoria peste muntele Lovcen si ne vom opri in satul Njegusi pentru o gustare din specialitatile locale. La intoarcere, vom vedea Golful Kotor si vechiul oras Kotor, o veche bijuterie mediteraneana aflata sub protectia UNESCO, catedrala Sf.Tripun ce dateaza din sec.XII, una dintre  cele mai vechi atractii ale zonei. Dupa vizitarea orasului ne intoarcem la hotel. 

Orasul Dubrovnik - cu autocarul

Vom incepe calatoria cu autocarul de-a lungul frumosului Golf Kotor, cel mai sudic golf din Europa unde vom traversa cu ferry-boat-ul. Dupa ce trecem de granita cu Croatia, vom ajunge la faimosul si vechiul oras Dubrovnik. Dubrovnik-ul este unul dintre cele mai frumoase si mai bine conservate orase medievale mediteraneene, cu foarte multe monumente culturale, aflat sub protectia UNESCO. In vechiul oras, dupa vizitarea obiectivelor turistice alaturi de un ghid local, ne ramane timp liber pentru a servi masa de pranz (nu este inclusa in pret), pentru cumparaturi, sau pentru a ne relaxa la una din frumoasele cafenele din acest oras. Dupa-amiaza ne intoarcem cu autocarul la hotel. 

O zi in Golful Kotor

Daca doriti sa petreceti o minunata zi la mare si sa descoperiti cel mai sudic golf din Europa,  nu trebuie sa pierdeti aceasta excursie.Vom merge cu autocarul spre Tivat de unde ne vom imbarca pe un vaporas care ne va purta pe apa calma din acest golf, printre munti, combinatie de peisaje ce iti va lua respiratia.Vom trece prin pasajul Verige si vom vedea micile orase de coasta Lepetani, Stoliv, Prcanj, Muo si vechiul oras din Kotor (aflat sub protectia UNESCO), inconjurat de zidurile vechi. In inima Golfului ne vom opri pe mica insula Gospa od Škpjela pentru a vizita o biserica din sec.XVII, un binecunoscut loc sfant decorat cu 68 de fresce pictate de celebrul pictor baroc din zona, Tripo Kokolja. Masa de pranz este servita la bord (inclusa in pret). 

Lacul Skadar - cu autocarul si vaporasul

Lacul Skadar, cel mai mare lac din Peninsula Balcanica, este recunoscut pentru frumusetea sa, dar si pentru bogatia florei si faunei. Bucurandu-ne de frumusetea peisajului, vom merge cu autocarul de-a lungul coastei, peste munti, pana vom ajunge la acest lac, unde ne vom  urca intr-un vaporas si vom face o croaziera in jurul sau. Apa limpede ce ne inconjoara, vegetatia luxurianta, ne vor face aceasta calatorie de neuitat. La intoarcere, vom opri intr-un restaurant local pentru a servi un pranz de peste proaspat pregatit, servit in mod traditional, apoi ne indreptam spre hotel. 

Fish Picnic pe vaporas

Ne vom imbarca pe un vaporas pentru o plimbare panoramica de-a lungul celei mai frumoase parti ale coastei,vom trece prin vechiul oras al Budvei,insula Sf.Nicola,insula-hotel Sf.Stefan si cateva plaje ascunse mai exotice unde ne vom opri pentru a savura un peste la gratar si cateva bauturi,apoi aveti ocazia sa inotati in apele limpezi ale Adriaticii si sa va relaxati la soare. Dupa-amiaza ne vom intoarce la hotel. 

Safari pe munte

Aceasta excursie de o zi, te va duce catre cele mai frumoase locuri neatinse din Muntenegru. Plecam dimineata devreme cu autocarul, trecem de lacul Scadar (cel mai mare lac din peninsula Balcanica, cu o fauna si flora foarte bogata), prin canionul Moraca, si ajungem intr-un oras micut, Kolasin, pentru a lua micul-dejun. Apoi vom incepe safari pe muntele Bjelasica. Dupa masa de pranz (specialitati nationale) servita in natura, ne intoarcem la Kolašin si parasim astfel coasta.

comments powered by Disqus
Rezerva acum!