Facebook

Programe Seniori in Coasta Amalfitana Italia

(4,7151 stele/7 voturi) Cat de mult iti place Coasta Amalfitana?

Ofertele Europa Travel

Pentru moment nicio oferta nu este disponibila.

Despre Coasta Amalfitana

Coasta Amalfitana este situata in sudul Peninsulei Sorrentine, marginita de Golful Salerno. Este un teritoriu faimos in toata lumea pentru frumusetile lui naturale si localitatile turistice. Numele vine de la orasul Amalfi, nucleul central al Coastei Amalfitane, nu doar geografic ci si istoric. Intreaga coasta, extrem de abrupta si cu niste peisaje absolut fantastice, este strabatuta de o sosea care pe alocuri a fost sapata in stanca sau cocotata pe poduri si cornise. Costiera Amalfitana (cum este denumita in italiana) impresioneaza atat prin capodoperele arhitecturale şi artistice ce pot fi observate in orasele din zona (Amalfi, Positano, Ravello, Praiano), cat şi prin ingeniozitatea localnicilor ce şi-au construit locuintele pe cornisele abrupte de pe coasta.

Praiano

Este un oras situat in provincia Salerno in sud-vestul Italiei, pe langa peisajul spectacular atractiile turistice sunt Biserica San Luca Evanghelista ( 1123) si Biserica San Giovani Battista.

Amalfi

Odata ajuns in Amalfi nu ai voie sa ratezi Biserica Sfantul Andrei, o marturie a mostenirii byzantine a acestui oras inclus in patrimonial UNESCO. Acum Amalfi isi ispiteste turistii cu limoncello, un lichior facut din lamai, şi cu diferite suveniruri, de la ceramica la tesaturi. Aici cresc nu doar livezi de lamai, dar şi o varietate de lamai uriase si dulci, numite sfusato amalfitano. Locul e atat de romantic, incat a devenit un magnet pentru turişti, care aleg sa se casatoreasca aici ori sa isi petreaca luna de miere. Traditia navala a statiunii Amalfi e amintita de o statuie a lui Flavio Gioia, navigatorul care a perfecţionat busola, sculptata de Alfonso Balzico.

Positano

Positano este un sat de pe Coasta Amalfitana, aflat in partea de sud-vest a Italiei, in apropierea orasului Napoli. Cea mai mare parte a acestei asezari se afla pe un versant muntos, inclinat periculos spre Marea Mediterana.
De aici puteti lua feribotul spre Paestum, Ischia sau Capri, pe timpul lunilor de vara. In Positano sunt doua plaje. Fornillo - o plaja mica si izolata, accesibila pe treptele din grota de deasupra sau dinspre Spiaggiata Grande. Fornillo are o atmosfera mai relaxata, cu patru baruri pe plaja si ferita de traficul feriboturilor. Cealalta plaja, Spiaggiata Grande, este plaja principala si port pentru feriboturi. In trecut, Positano era un sat de pescari care trepatat au emigrat in Australia. In prezent, satul este una dintre cele mai importante destinatii turistice ale Italiei.

Temperaturi medii lunare in Coasta Amalfitana

Maxime   Minime   Temperatura apei  

Localizare harta Coasta Amalfitana

Coordonate GPS: 40.633547,14.600007

Galerie foto Coasta Amalfitana

Excursii optionale in Coasta Amalfitana

Coasta Amalfitana (Positano, Amalfi, Ravello)
Azi vom vizita cateva dintre cele mai renumite statiuni de pe Coasta Amalfitana, situate pe cel mai spectaculos traseu din Europa. Vom face o scurta oprire pentru fotografii in Positano, “singurul loc din lume proiectat pe un ax vertical”, un oras cu gradini luxuriante care coboara in trepte catre mare. Loc iubit si frecventat in trecut de artisti si intelectuali (Picasso, Cocteau, Steinbeck) si de catre intemeietorii trendului “la dolce vita”, Positano este azi una dintre cele mai renumite statiuni de pe coasta. In continuare ne oprim in statiunea Amalfi care a imprumutat numele sau intregii coaste. Amalfi este un oras cu un aspect spaniol cu magnifica catedrala Sf. Andrea si Piazza del Duomo. Ultima oprire este in Ravello, un loc de neuitat “suspendat” intre cer si mare. Ravello este faimos pentru privelistile ce pot fi admirate de  sus precum si pentru monumentele sale precum Villa Rufolo si Villa Cimbrone. Biletul de intrare la Villa Rufolo in Ravello costa 6 euro / persoana.

Pompeii si Vezuviu
Pompei, oras opulent din antichitate a fost ingropat in totalitate in anul 79 d.Hr intr-una din cele mai dezastruoase eruptii vulcanice din istorie. Vizita la Pompei ne ofera informatii importante despre modul de viata in orasele din antichitate. Dupa Pompei, vom face o oprire la Vezuviu. Biletul de intrare la Pompei costa 13 euro / persoana. 

Insula Capri
Capri este numita si “Insula de Vis” datorita frumusetii sale naturale, un amestec perfect intre coasta spectaculoasa si vegetatia luxurianta. Vom vizita Anacapri unde se afla faimoasa Villa San Michele cu gradinile sale, centrul insulei cu renumita Piazzetta si gradinile Augustus de unde veti putea admira privelistea spre Faraglioni, formatiune stancoasa care a devenit simbolul insulei. Biletul de intrare la gradinile Augustus, in Capri, costa: 1 euro / persoana, Villa San Michele - Anacapri: 5 euro / persoana, plimbare cu barca in jurul insulei: aprox 18-20 euro / persoana.

Palatul Regal de la Caserta
Caserta este renumita pentru incantatorul Palat Regal si gradinile sale cu fantani spectaculoase. Palatul, bogat in candelabre, ornamente aurite si tapiserii impresionante are 1200 de camere si 1790 ferestre. Constructia palatului a inceput in anul 1752 sub supravegherea arhitectului Luigi Vanvitelli si s-a incheiat in 1847 cand a fost finalizata sala tronului. Biletul de intrare la palat nu este inclus si costa aprox 15 Euro/ persoana.

Spectacol tarantella la teatrul din Sorrento
Pentru una din serile vacantei dumneavoastra, va invitam sa petreceti intr-o nota vesela, pe ritmurile traditionale zonei Napoli. Oamenii de pe aceste meleaguri sunt renumiti pentru pasiunea lor pentru cantec si dans. Cantece celebre precum “O Sole Mio” sau “Te Voglio Bene Assai” au fost compuse aici. Spectacolul dureaza putin peste o ora si cuprinde un repertoriu de cantece si dansuri specifice zonei, in note vesele si colorate. 

Observatie: excursiile optionale se pot realiza cu un minim de 15 persoane participante pentru fiecare excursie in parte.

Excursie inclusa in pret : TURUL ORASULUI NAPOLI (aprox 2 ore)

Descoperiti acest oras plin de viata, culoare si cultura, dominat de Muntele Vezuviu. Acest oras al contrastelor, situat in golful Napoli este locul unde a fost inventata pizza. Cele mai populare repere istorice ale orasului sunt Catedrala, Piata Plebiscito unde se afla Palatul Regal si frumoasa biserica Sf. Francesco di Paula, construita in stil neoclasic. Piata Primariei si Castelul construit de familia Anjou sunt alte doua repere importante ale orasului. Aceasta excursie se va efectua in timpul transferului de la aeroport spre hotel, dupa sosirea in Napoli. 

Rezerva acum!