Facebook

Programe Seniori in Muntenegru

(4,0051 stele/12 voturi) Cat de mult iti place Muntenegru?

Statiuni

Pentru moment nicio oferta nu este disponibila.

Despre Muntenegru

MUNTENEGRU este situat in sud-estul Europei, Peninsula Balcanica. Clima acestei tari variaza de la una continentala in nord, continentala cu influente mediteraneene in centru si mediteraneana (adriatica) in sud, cu veri calde si uscate pe litoral si ierni nu foarte reci. De-a lungul litoralului se intalnesc mai multe tipuri de plaje: de la cele cu pietricele, la cele cu nisip foarte fin, cum ar fi plajele din Ulcinj (cunoscute pentru nisipurile terapeutice). In aceasta tara italienii sunt intotdeauna bine primiti datorita trecutului istoric comun al celor 2 tari. Astfel, regele Italiei Vittorio Emanuele III s-a casatorit cu regina Elena, fiica regelui Muntenegrului Nikola I Petrović, in anii 30. In micul oras Cetinje (fosta capitala a Muntenegrului) se afla Palatul Regal, care astazi este muzeu si un important obiectiv turistic.
Obiective turistice importante:
SVETI STEFAN, este unul dintre cele mai atractive locuri ale Adriaticii, care se inalta pe stancile unei insule. In 1957, un grup de arhitecti transforma locul intr-un oras-hotel, cel mai atractiv si cel mai luxos complex hotelier al Marii Adriatice si al Mediteranei.
HERTEG NOVI, este un renumit centru spa si de cura, cu 62 de plaje (inregistrate) care se intind de la Njivice pana la capul Macak din peninsula Lustica. Este si un oras al sportului, aici existand inca din 1926 un club de polo. Cele mai vizitate obiective turistice sunt: castelul Forte Mare construit de regele bosniac Tvrtko I in anul 1382, turnul cu ceas construit de austrieci in sec al XIX- lea, turnul Kanli construit de turci, biserica sarbeasca Sf.Arhanghel Mihai situata in piata Belavista.
PESTERA ALBASTRA, mai cunoscuta sub numele Plava Spilja, este o pestera foarte interesanta, situata intre golful Zlatna Luka si capul Mokra Gora, la aprox. 16 km de Herteg Novi. A fost denumita «pestera albastra» datorita culorii neobisnuite a apei, creata de reflectia razelor de soare in apa marii. In interiorul pesterii, apa este mai calda (3-4°C) decat apa din exterior. Inaltimea pesterii este de 9 m, iar adancimea de 3-4 m. 
MANASTIREA OSTROG apartine bisericii ortodoxe sarbesti si este localizata in marea stanca Ostroška Greda. Bazele manastirii au fost puse de arhiepiscopul mitropolitan al Hertegovinei, in sec. al XVII - lea, care a si murit aici, iar cativa ani mai tarziu a fost santificat. Un devastator incendiu a distrus o mare parte din manastire la inceputul sec. al XX-lea. Din fericire, cele 2 bisericute, care sunt principala atractie a acestui complex, au fost crutate, iar manastirea a fost restaurata ulterior.
PARCUL NATIONAL DURMITOR se intinde de la masivul Durmitor cu canioanele si raurile Tara, Susica si Draga, pana la canionul format de raul Komarnica. Masivul Durmitor va dezvaluie versanti abrupti, numeroase lacuri galciare inconjurate de paduri vesnic verzi, rauri repezi ce formeaza canioane spectaculoase, cum este cel al raului Tara, unul dintre cele mai frumoase de pe glob. BUDVA este cea mai renumita statiune din Muntenegru. Plajele sale insumeaza 21 km cu nisip fin. Turistii sunt atrasi si de citadela veche, plina de istorie si farmec antic sau de arhitectura mediteraneeana. 
BECICI este situat langa Budva si are o plaja cu nisip de aproape 2 km. In partea de vest a plajei se afla o zona excelenta pentru schi nautic.
PETROVAC este situat intr-un frumos golf, beneficiaza de promenada adapostita de copaci mediterneeni, dar si de fortareata venetiana Kastio ce strajuieste asupra micutului port. Localitatea se considera a fi foarte potrivita pentru familii cu copii avand apa curata cristalina, tarife rezonabile si esplanada spatioasa.