Incepem cu transferul tuturor turistilor in port, de unde se pleaca cu vaporul in croaziera in insula Kefalonia, unde se viziteaza Manastirea Sf.Gherasim, care se afla la est de capitala, aproape in centrul insulei, in Valea Omala, in apropierea celor 40 de fantani. In manastire se gasesc moastele Sfantului, alungatorul de demoni, dar si pestera unde se ruga. Tot in Valea Omala se gaseste si fabrica de vinuri Robola.
Apoi ne indreptam spre Pestera Drogarati care se gaseste in satul Chaliotata si la 3 kilometri de portul si statiunea Sami.
Drumul serpuit, printre munti este de o frumusete rara, intalnind in calea noastra locuri unde sunt inaltate turbinele eoliene, una din sursele de electricitate ale insulei. Pestera atrage anual mii de vizitatori curiosi de aceasta raritate a naturii, descoperita fiind dupa ce in urma cutremurelor s-a indepartat bucata de stanca de la intrare.
Pestera cu stalactite si stalagmite, se afla la o altitudine de 120 de metri si are o vechime de 150 milioane de ani. Se coboara treptele ajungandu-se pana la o adancime de 100 de metri, cu o umiditate ridicata de pana la 90% si o temperature constanta de 18 grade Celsius. In continuare vom vizita Lacul Melissani, un fenomen geologic unic, format prin procesul de carstificare, unde apa patrunde in calcar, erodeaza si creaza gropi. Lacul subteran Melissani descoperit în 1951 de către speologul Giannis Petrohilos este o pestera cu o lungime de 160 de metri si vreo 40 metri latime (dar nu se poate vizita numai o parte). Intrarea in pestera se face print-un tunel sapat in stanca si unde barcile de mici dimensiuni asteapta vizitatorii.
Apa cu salinitate redusa, datorita amestecarii apei de mare cu cea a unor izvoare, intalnindu-se de-a lungul timpului prin tunelurile formate, este adanca pana la 36 de metri, cristalina, cu o temperature intre 4-12 grade si in permanenta cu aburi, plutind deasupra apei. Se face o plimbare pe lac cu barcute mici.
Ne vom indrepta spre Agya Ifimia, orasul–port cu o zona semi montana, care se afla la 35 de kilometri nord-est fata de capitala insulei si unul din cele mai importante orase comerciale, case impunatoare ce au fost construite cu ajutorul francezilor.
Vom servi pranzul aici la o teverna frumoasa de pe plaja. In continuare vom trece pe langa plaja Myrtos, care este printre cele mai superbe plaje ale Greciei, pentru a surprinde frumusetea ei prin cateva fotografii memorabile. Vom ajunge si in capitala Argostoli, unde avem timp liber pentru a servi o cafea, sau cumpara suveniruri. Aceasta se afla in partea de vest a insulei, formand un mic golf, Argostoli care este locul preferat al testoaselor Caretta-Caretta. Aproape tot orasul a fost distrus la cutremurul din anul 1953, care din pacate nu au mai putut fi construite in acelasi stil venetian.
Casele partial distruse au fost parasite, construindu-se casele din nou in alta parte a satului.
Astfel au aparut un sat cu doua parti distincte: satul vechi si parasite si satul nou populat. Zona portului este un loc perfect pentru o plimbare pe malul marii, admirand peisajul, pe de o parte si magazine pe de alta parte.
Centrul orasului Argostoli si totodata principal intersectie, adaposteste cladiri importante locuitorilor: teatrul, muzeul de istorie, tribunalul. Ultima oprire o vom face la Castelul St George, care a fost capitala Kefaloniei până la sfârşitul secolului al XVII-lea. Bizantinii au început activitatea în secolul XII, dar veneţienii au fost cei care a dat castelului aspectul său prezent.
Este asezat pe un deal ceea ce a fost un avantaj caci castelul a fost greu de cucerit. Castelul facea legatura cu alte zone ale insulei, prin tunele care au fost distruse in cutremur.
DE RETINUT! Nu este inclus in pret intrarea la Pestera Drogarati si la Lacul Melissani( ambele costa pana la 10 €/ pers.); luati incaltaminte comoda, deoarece se coboara si se urca 118 trepte, aparat foto, palarie de soare. Pranzul se serveste la o taverna traditionala ( nu este inclus in pret). Este indicat sa aveti euro, deoarece nu se poate plati cu cardul. Excursia dureaza aprox.10 ore.
|