×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

City Break in Venetia

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Venetia

Venetia este principalul oras al regiunii Veneto precum si capitala provinciei cu acelasi nume. Este un loc cu o istorie bogata, presarat din plin cu legende (cea mai importanta dintre ele fiind de departe legenda aventurierului Giacomo Casanova cel ale carui indrazneli amoroase aveau sa inspire nenumarati indragostiti, de-a lungul secolelor). Primul loc pe care il traverseaza cea mai mare parte a turistilor este Canale Grande. Acesta este un canal superb, mereu plin de viata, si este nu numai cel mai lung, lat si adanc canal din oras, dar e si artera principala a Venetiei. Promenada de-a lungul Canalului reprezinta unul dintre cele mai emotionante momente ale experientei venetiene in orice moment al zilei si e o sansa de a retrai experienta scriitorilor trecutului.

Clima:

Este subtropicala umeda. In contrast cu majoritatea teritoriului Italiei, faimos pentru climatul mediteranean deosebit de confortabil, iernile din Venetia sunt umede si racoroase, iar verile fierbinti si cu umiditate ridicata.

Shopping:

In jurul pietei San Marco veti gasi foarte multe magazine, majoritatea reprezentante ale celor mai celebri designeri. Pentru iubitorii de antichitati, zona Campo Santo Stefano este locul ideal.

Viata de noapte:

In vreme ce Venetia are destule de oferit din punct de vedere turistic, viata de noapte pe plan local nu este la fel de bogata in oportunitati precum s-ar putea crede la prima vedere; Venetia ramane un loc al marilor explorari culturale, cu omniprezente reprezentatii teatrale si concerte de muzică clasica, si al discutiilor relaxante in compania prietenilor la una dintre elegantele cafenele care dormiteaza pe malurile retelei de canele. 

Mancare:

La terasele si restaurantele de pe cheiul "Grand Canale" se practica niste preturi astronomice. Si toate percep "coperto", un bacsis obligatoriu, care pleaca de la 1,5 euro de persoana. Ca in toata Italia, si in Venetia puteti avea neplacuta surpriza sa trebuiasca sa onorati si "servizzio", o alta taxa gen bacsis, al carei scop este teluric.

De vizitat:

  • Palatul Dogilor - Exteriorul Palatului Dogilor atrage toate privirile. Palatul a fost construit, intre secolele XIV şi XVI, peste un castel cu turnulete, iar rezultatul este impresionant, cu atat mai mult cu cat arata ca şi cand sfideaza cu ingeniozitate toate regulile arhitecturii. Masiva fatada dantelata este sustinuta prin doua randuri de arcade, la fel de delicat realizate.
    Basilica San Marco - la origine o biserica ridicata in onoarea patronului spiritual al orasului - San Marco, Basilica ofera o imagine la scara redusa a istoriei Venetiei, stilul bizantin, gotic şi cel rasaritean contopindu-se pana la urma fastuos. Istoria bazilicii incepe in 832, dar constructia initiala a ars in timpul unei revolte populare. Forma actuala dateaza insa din 1063.
    Podul Rialto - Podul Rialto este o punte spre Venetia "terestra", care ascunde numeroase surprize. Chiar in stanga podului, ascunsa printre coloane, se afla una dintre putinele piete de fructe si legume, de unde pot fi cumparate si suveniruri mai ieftine. Cu o istorie cu suisuri si coborasuri, Rialto strajuieste astazi de la inaltime terasele si magazinele de pe cheiul "Grand canale.

Rezerva acum!