Vacante in Santorini

Ofertele Europa Travel in Santorini

Despre Santorini

Santorini este cea mai sudica insula din grupul Ciclade, din Marea Egee, situata intre insulele Ios si Anafi, la 140 de mile de celebra Creta. Este una dintre primele zece destinatii mondiale datorita peisajelor covarsitoare, aproape suprarealiste, rezultate in urma celei mai violente eruptii vulcanice din istoria omenirii. Insula este renumita pentru apusurile spectaculoase din orasul Oia, culturile aparte, casele albe, plajele multicolore si, mai ales, datorita legendei paradisului pierdut: Atlantida. Destinatie de vacanta adorata de celebritati, dar accesibila si oamenilor de rand, Santorini este una dintre cele mai cunoscute si vizitate insule grecesti, fiind considerata emblema tarii datorita arhitecturii si a geologiei.

Atractii

O nesecata sursa de inspiratie pentru fotografi, pictori si poeti, Satorini isi etaleaza maretia prin imbinarea arhitecturilor venetiene si cicladice chiar in capitala insulei, Fira. Orasul port sta „suspendat” pe un versant abrupt, la aproape 300 de metri deasupra nivelului marii, si impresioneaza prin case albe, acoperite de cupole albastre si strazi inguste pietruite, care duc spre taverne traditionale si hoteluri cochete cu vedere la mare. Desprinsa dintr-un vulcan, insula are munte, mare, stanci abrupte, plaje intinse, celebre pentru nisipurile negre, albe si caramizii, si numeroase situri arheologice. In partea vestica a insulei, linia de coasta este abrupta, in timp ce in partea estica se intind plaje de nisip si pietris. Red Beach este una dintre cele mai frumoase plaje din Santorini, cu pietricele negre si rosii. Alte plaje renumite pentru culoarea neagra a nisipului sunt Kamari, Perissa, Agios Georgios, Monolithos si Kokini Paralia.

Cel mai frumos apus de soare il poti admira din Oia, localitatea cea mai nordica a insulei, linistita ziua si plina de viata noaptea, cand turistii aglomereaza stradutele inguste si tavernele spre mare. Pentru si mai multa agitatie, mergi in Perissa una dintre cele mai populare statiuni din Santorini cu plaje negre, magazine si localuri cu muzica greceasca, iar pentru biserici si situri argeologice viziteaza Peyrgos. Localitatea de munte este renumita pentru atmosfera autentica greceasca, dar si pentru ca are mai multe biserici decat case (75).

Un interes turistic majos il reprezinta si Thira (Fira) antica, ocupat in antichitate de fenicieni, dorieni, romani si bizantini. In situl arheologic poti vedea case, sanctuare, piete, resedinta lui Ptolomeu Euergetes, morminte din perioadele clasice si stravechi, precum si vestigii din vremea crestinismului. Iar daca esti gurmand, Santorini are produse locale unice in Grecia. Datorita pamantului arid si fertil, aici gasesti celebra mazare galbena Fava, rosiile cherry, vinetele albe, caperele si kardamides (ierburile aromatice, care lupta cu colesterolul), precum si branza de capra Hloro Tyri si tarta cu branza dulce Melitinia.

Rezerva acum!