×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante in Antalya - Kemer

Ofertele Europa Travel in Antalya - Kemer

Despre Antalya - Kemer

Kemer este un oras-port din sud-vestul Turciei, la poalele vestice ale Muntelui Taurus, cu iesire la Marea Mediterana, si la 43 de kilometri de Antalya. Candva un micut sat pescaresc, Kemer s-a transformat in scurt timp in una din cele mai populare destinatii de pe Riviera turceasca. Astazi, orasul Kemer detine toate ingredientele unei vacante de vis: plaje cu pietris sau nisip, hoteluri de lux, peisaje rapitoare, baruri si locuri pline de istorie. Fiiind totodata si unul dintre cele mai importante centre turistice ale Turciei, Kemer cuprinde si statiunile turistice Tekirova, Camyuva, Kiris, Goynuk si Beldibi.

Atractii

Cea mai atractiva caracteristica a orasului este frumusetea sa naturala. Mare, padure de pini si munti care se intersecteaza formand un peisaj cu iz exotic. Ajuns in Kemer, vei fi fascinat de limpezimea marii, verdele intens al padurilor si plajele intinse, frumos amenajate. Incepand din zona Beldibi, toata intinderea spre Tekirova este o plaja naturala continua, de o frumusete iesita din comun. Pe langa bogatia naturala si zecile de posibilitati de practicare a sporturilor acvarice si montane, Kemer ofera o multime de cluburi, baruri, restaurante, magazine si facilitati pentru bai turcesti (hammam).

Printre atractiile naturale de vizitat in Kemer se numara Pestera Beldibi – cu picturi rupestre si unelte folosite in Paleolitic si Mezolitic, Canionul si Cascada Goynuk. Pentru o si mai mare explorare, mergi sa vezi izvoarele de munte din Ulupinar, Stancile Gemene (Ikiz Kayalar), plaja de 2 kilometri lungime din Golful Adrasan si Eco Parcul (Yoruk Parki). Pentru pasionatii de istorie si arheologie, aici gasesti Fortareata orasului Kemer, Poarta Hadrian, Muzeul de arheologie, focurile de la Chimera si orasul antic Olympos. De-a lungul coastei, se intind si cateva sate traditionale ce merita strabatute pentru originalitatea si frumusetea arhitecturii: Beldibi, Kiris, Cayova, Aslanbucak, Kuzdere, Beycik, Camyuva, Goynuk si Cirali.

Iar daca vrei sa imbini drumetiile cu plimbarea pe mare, din Kemer poti ajunge cu barca in vechiul oras Phaselis, aflat la 15 kilometri de oras, unde vei descoperi ruine din perioada romana: zidurile unui castel, templul lui Zeus, drumul regelui Antonius si un teatru antic. O parte din vechiul oras se afla sub apa, dar daca esti suficient de aventuros, poti inota pana acolo. De asemenea, poti opta si pentru diferite excursii optionale spre Pamukkale sau spre locatiile istorice din Termessos, Perga, Sillyon, Aspendos, Side si Cappadocia.

Ca pont: in luna aprilie a fiecarui an, aici are loc Carnavalul din Kemer, perioada in care orasul devenie viu colorat, animat si destul de aglomerat cu turisti. Merita experimentat intr-o vacanta in Kemer.

Rezerva acum!