INFORMARI PENTRU CALATORIE

City Break in Eilat

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Eilat

Situat pe malul Marii Rosii, port si oras turistic, Eilat este unul dintre cele mai importante orase ale Israelului. Parte a regiunii de sud a desertului Negev, este invecinat la sud cu Taba ( satul egiptean), la est cu Aqaba, iar la sud-est cu partea nordica a Golfului Arabic.

Orasul are o vechime considerabila, tinanad cont de faptul ca recente descoperiri arheologice acrediteaza idea ca acesta a fost fondat undeva la mijlocul secolului VII I.C., chiar langa minele de cupru din Valea Timna. In perioada romana, a fost construit un drum ce facea legatura cu orasul nabateean Petra. Vestigii in acest sens au fost descoperite de cercetatori, chiar si o mica exploatare a cuprului fiind scoasa la iveala pe locul in care astazi este stabilita zona industriala a orasului.

Mentionat si in Biblia Ebraica in Exod, orasul se pare ca este locul unde a avut loc una din cele sase opriri ale poporului israelit. Turistii sunt atrasi de recifele de corali, plajele nisipoase si de zilele insorite si uscate, caracteristic climatului desertic. Turismul a devenit principala activitate, industria dezvoltandu-se constant si ridicand standardele de la an la an, devenind loc de vacanta pentru cetatenii israelieni si straini. Datorita acestui fapt, Eilat este numit si Ibiza sau Las Vegas al Israelului.

Astazi, plaja de nord este impanzita de hoteluri. Faleza este locul unde artistii, restaurantele si magazinele de moda ofera turistilor un spectacol fascinant.

In partea de sud a plajei gasim coralii protejati de Autoritatea Nationala a Israelului pentru Rezervatii Naturale. Insa ei sunt principala atractie pentru scufundari subacvatice, inot si snorkeling. In vreme ce plaja de nord are accesul facil, la ea ajungandu-se foarte usor pe jos, plaja de sud va va oblige sa recurgeti la un mijloc de transport, optiunea fiind numai a dumneavoastra: autobuz, taxi sau masina inchiriata.

Portul Eilat se intinde de-a lungul celor doua parti ale plajei, inchizand intr-un mod fericit marea in partea de nord.

Pentru a lua masa, va recomandam restaurantul plutitor Pago-Pago. Aici va puteti rasfata simturile cu renumitele retete asiatice bazate pe fructe de mare, peste si frigarui, cu mentiunea ca aici nu veti gasi mancare cusher. Un alt loc minunat este Pedro’s, recomandat pentru renumitele sale fripturi. Cel mai ieftin fel de mancare este falafel, pe care il puteti savura chiar in statia de autobuz din centrul orasului, dar nu ocoliti nici Barbi’s sau Ginger Restaurant, nu foarte scumpe.

Rezerva acum!