INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante in Gran Canaria

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Gran Canaria

Gran Canaria sau „Insula Constrastelor” este una dintre ultimele insule-paradis din Insulele Canare ale  Spaniei. Situata in Oceanul Atlantic, la aproximativ 150 de kilometri nord-vest de coasta africana, Gran Canaria este a treia cea mai mare insula din arhipelagul spaniol, atat ca extindere, cat si a altitudine. Ea are o suprafata de 1.560 km2 si un varf muntos - Pico de las Nieves – ce atinge 1.956 de metri. Plajele sale sunt acoperite cu nisip alb si lava neagra, printre cele mai renumite fiind Playa del Inglés, Puerto Rico, Puerto de Mogan si San Agustín, iar capitala sa „Las Palmas” este considerata cel mai dinamic oras-capitala din Insulele Canare. Cat despre vecini, insula se afla la sud-est de Tenerife si la vest de Fuerteventura.

Atractii

Datorita varietatii sale geografice - trecand de la plaje cu nisip fin, la peisaje rurale si trasee montane - Gran Canaria este insula pe care sa o vizitezi indiferent de anotimp. Insula care iti ofera ape limpezi, plaje nemarginite, traditii rurale si frumuseti montane aparte.  De la nordul racoros, la sudul insorit, aceasta insula de vacanta ii rasfata chiar si pe cei mai pretentiosi turisti prin diversitatea climei, paduri luxuriante, flora si fauna exotice, cratere vulcanice si zapada de sanius pe cele mai inalte varfuri. Este insula spaniola care ofera dune de nisip, pe fundalul muntilor verzi, la mica distanta de unele dintre cele mai bune hoteluri, cluburi si cafenele din Europa!

Sudul este cea mai populata parte a insulei. Aici vei gasi satul pitoresc Puerto Mogan (cunoscut si ca „Mica Venetie” datorita canalelor sale),  Puerto Rico, Maspalomas, Meloneras, San Agustín si faimoasa Playa del Inglés. Nebunie si agitatie intalnesti in Las Palmas, capitala vibranta a insulei, presarata cu istorie si cultura. Un oras cu adevarat cosmopolit, situat in partea de nord-est a insulei, cu atractii variate: muzee, colectii de arta, arhitectura fantastica, parcuri frumoase, magazine generoase, cafenele si, nu in ultimul rand, cu faimosul Las Canteras Beach - una dintre cele mai bune plaje urbane spaniole, spun localnicii.

Insula mai dispune de 32 de spatii naturale protejate, printre care Parcul Rural al Nublo, Doramas Jungle, The Azuaje Ravine, Tamadaba si Palmitos Park (un parc mare de pasari, situat sudica a insulei). Alte atractii includ Cocodrilos Park, Roque Nublo (o roca de 80 metri din granit), Pestera pictata al lui Galdar (cel mai important parc arheologic din Insulele Canare) si gradinile botanice Jardín Canario (in Tafira Alta) si Cactualdea (in Aldea de San Nicolás).

Rezerva acum!