INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante in Bansko

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Bansko

O vacanta la ski in Bansko este un real rasfat, destinatia fiind una dintre cele mai populare din Europa privind sejurile de iarna. Bansko este un oras si o statiune de schi din sud-vestul Bulgariei, la 6 kilometri de orasul Razlog si la 160 de kilometri de Sofia. Orasul Bansko este situat la poalele muntelui Pirin si la 925 de metri deasupra nivelului marii, iar statiunea de ski in Bansko se afla in aceeasi regiune, la o altitudine de 2.000-2.600 de metri. Muntele Pirin este un munte alpin, cu cel mai inalt varf – Vihren, atingand 2.914 de metri. Datorita acestuia, vacanta la ski in Bansko inseamna distractie pe cele mai lungi partii si plimbari relaxante pe strazile orasului. Un oras ce imbina frumos aspectul modern si medieval, devenit, in ultimii ani, una dintre cele mai importante destinatii de ski din Bulgaria si din Europa.

Atractii

Bansko este destinatia numarul 1 de ski in Bulgaria, avand cel mai bun si cel mai modern centru specializat din intreaga tara, oferind turistilor veniti la ski in Bansko piste cu inaltimi de peste 2500 de metri, pe o retea de partii de peste 65 de kilometri. Este o destinatie atractiva in toate anotimpurile, oferind, pe langa facilitati de practicarea sporturilor de iarna, o istorie si o arhitectura unica ce se regaseste in zonele vechi ale orasului. Partiile de ski in Bansko sunt situate in 2 arii - Chalin Valog si Shiligarnika - si se afla pe versantii nordici ai muntilor Pirin, iar sezonul de ski in Bansko tine din 15 decembrie pana in 15 mai.

In ciuda promovarii ca statiune de iarna, datorita partiilor de ski in Bansko, oraşul este o destinatie care isi etaleaza frumusetile pe intreaga perioada a anului. Complexul bisericesc Sfanta Treime este una dintre principalele atractii istorice şi culturale ale oraşului medieval. Biserica este una dintre cele mai mari din Bulgaria si se remarca prin clopotnita cu ceasornic, inalta de 30 de metri si construita in imediata apropiere.

Printre marile atractii pe care le poti vizita intr-o vacanta de vara sau de ski in Bansko se Parcul National Pirin din sudul orasului, Manastirea Rila, Sofia, ruinele fortaretei antice Staroto Gradishte, situate la cativa kilometri vest de oras, Ulen, aflat de-a lungul raului Demianitsa, si dealurile tracice din apropierea fortaretei Staroto Gradishte. Asadar, nu opta doar pentru o vacanta de ski in Bansko, ci si pentru o vacanta de vara, in care sa te bucuri de frumusetile orasului si de ospitalitatea restaurantelor sale.

Rezerva acum!