INFORMARI PENTRU CALATORIE

City Break in Viena

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Viena

Viena, capitala culturala a Europei, este o metropola cu un farmec, fler si armonie unice in intreaga lume. De-a lungul multor secole, Viena a fost centrul muzicii clasice si al operei. Viena abunda de obiective si atractii ce fac ca turistii sa asalteze cu miile capitala Austriei. Foarte important este faptul ca majoritatea obiectivelor turistice sunt concentrate in central orasului ceea ce face vizitarea lor foarte facila.

De vizitat:

Palatul Schonbrunn - trebuia sa fie Versailles-ul Imperiului Austriac insa, in anul 1695 atunci cand Fischer von Erlach a proiectat palatul, costurile pentru ridicarea sa erau prea mari. Astfel, palatul a fost conceput initial mai mult ca resedinta de vara a Habsburgilor; La Schonbrunn exista mai multe atractii nu doar palatul in sine. Gradina zoologica de aici este foarte frumoasa si merita vizitata cu certitudine.
Palatul Belvedere, una dintre cele mai remarcabile constructii baroce din lume, consta in doua palate (Belvedere Superior si Belvedere Inferior). A fost construit de Johann Lukas von Hildebrandt la ordinul printului Eugene de Savoy. Aici puteti admira geometria “sarutului” pictata de Klimt precum si gradinile si fântânile superbe ale palatului.
Stephansdom - Catedrala Sf.Stefan, a supravietuit multor razboaie si a devenit simbolul libertatii Vienei. Cladirea in stil gotic a fost construita in anul 1147 dar acoperisul sau din tigla sub forma de diamant, care o face si atat de deosebita de alte catedrale celebre a fost adaugat in anul 1952. Cu aproape trei milioane de vizitatori pe an, Catedrala Sf Stefan este atractia numarul unu in oras.
Palatul Imperial Hofburg, resedinta Imperiului Habsburg, astazi capela imperiala in stil gotic in care concerteaza “corul tinerilor vienezi” in timpul slujbei de duminica. Palatul gazduieste biroul presedintelui Austriei, un centru al congreselor si numeroase colectii de arta.
Mausoleul Imperial este situat sub Biserica Capuchin, construita in 1622-1632. Aici sunt inmormântati o parte din membrii dinastiei Habsburge (Maria Theresa, Imparatul Francisc I).
Rathaus - Primaria Vienei, este una dintre cele mai frumoase cladiri din multitudinea de frumuseti arhitecturale pe care le are acest oras.
Roata uriasa, emblema Vienei, amplasata in parcul de distractii Prater, ofera cea mai frumoasa priveliste asupra orasului de la aproximativ 20 m. A fost construita in 1896-1897 de inginerul Walter Basset si era unica in lume la acea vreme. Dupa modelul ei au fost construite in Londra, Chicago si Paris.

Clima:

Are o clima de tip continental moderat. Verile sunt calde si placute, iernile  insorite, cu destula zapada pentru practicarea sporturilor de sezon.

Shopping:

Cea mai cunoscuta zona de cumparaturi este  Mariahilfer Strasse, cu sute de magazine  de haine, bijuterii sau accesorii. Un alt loc este Designer Outlet Pandorf, deja celebru pentru romani.

Viata de noapte:

Districtul central pentru viata de noapte este poreclit Bermuda - Dreieck (Triunghiul Bermudelor). Avand  centrul pe Judengasse, zona este ticsita de localuri, restaurante, bistrouri, pana la celebrele cluburi de jazz.

Mancare:

Viena este  renumita ca o destinatie gastronomica desavarsita. Snitelul vienez, strudelul cu mere, tortul de ciocolata Sacher sunt cele mai cunoscute delicatese vieneze.

Rezerva acum!