INFORMARI PENTRU CALATORIE

City Break in Roma

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Roma

Roma este probabil orasul cu cea mai bogata istorie din lume. Este situat pe malurile fluviului Tibru si a fost de-a lungul secolelor capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman si a Italiei moderne. Tot Roma este orasul de resedinta a Bisericii Catolice. Capitala italiana este un important centru istoric. Cine nu a auzit de faimosul Colosseum sau de impresionanta Columna a lui Traian? Tot in Roma se afla si statul Vatican, teritoriul suveran al Sfantului Scaun. Vaticanul este cel mai mic stat din lume si capitala catolicismului, singura religie care are reprezentare in Consiliul Natiunilor Unite.

Clima:

Roma are o clima tipic mediteraneana, care caracterizeaza toata zona de coasta a Italiei. Cea mai placuta vreme este din luna aprilie pana in iunie si de la mijlocul lui septembrie pana in octombrie.

Viata de noapte:

O zona vestita pentru cluburile de noapte este Testaccio, pe malul opus al Tibrului fata de Trastevere si serpuita Via di Monte Testaccio pe care se gasesc insiruite discoteci si cluburi cu muzica live pe toate gusturile.

Shopping:

In Roma vin o multime de turisti care vor sa isi faca cumparaturile. In Piazza di Spagna vei gasi majoritatea magazinelor marilor desingneri, iar in Via Nazionale vei gasi magazine cu preturi accesibile.

Mancarea:

Este bine sa te interesezi in prealabil de orarul restaurantelor in care doresti sa mananci, pentru ca cele mai multe se inchid o data pe saptamana: duminica sau lunea. Italia este patria pastelor si a fructelor de mare.

De vizitat:

Colosseumul - Este probabil cea mai impresionanta cladire a anticului Imperiu Roman. Cunoscut initial sub numele de Amfiteatrul Flavian, Colosseumul este cea mai mare constructie a vremurilor sale. Astazi, el este cel mai mare amfiteatru antic care mai poate fi vizitat.
Fontana di Trevi - Construita in 1872 de catre arhitectul Nicola Salvi, este una dintre cele mai faimoase atractii din oras. Situata in piata cu acelasi nume, fantana este vizitata de mii de turisti in fiecare zi.
Forumul Roman - Vechea piata republicana, construita in secolul VI i. HR, a fost timp de secole centrul politic, religios si economic al orasului.
Vaticanul, Capela Sixtina, Bazilica Sf.Petru - Acesta este un punct de reper iconic, situat pe Dealul Vaticanului in imediata apropiere a malului de vest al raului Tibru. Vaticanul este, de asemenea, cunoscut sub numele de cel mai mic stat din lume (44 km2), si este cel mai faimos pentru cladirile sale istorice si monumentele sale - Basilica Sf. Petru (cea mai mare biserica din lume), de coloanele impresionante, care inconjoara piata, precum si obeliscul imens inconjurat de doua fantani simetrice.
Piata Spaniei - O escapada romantica sau doar un loc pentru inspiratie, Piata Spaniei este cu siguranta una dintre cele mai importante atractii din Roma
Castelul Sant Angelo - Castelul Sant'Angelo are un fundal istoric minunat, care incepe aproape de anul 140. Cladirea uriasa, rotunjita este mult mai probabil o cetate, inconjurata de ziduri masive de aparare, cu patru turnuri dispuse in fiecare colt. In prezent, Castelul Sant'Angelo este un muzeu national.
Panteonul - Cel mai faimos templu roman. Acesta este situat la numai un pas de Forumul Roman si faimos pentru porticurile sale uriase, care duc la o constructie circulara.
Piata Navona - Piazza Navona este situata in centrul orasului Roma si este o alta piata celebra, pe care nu trebuie s-o ratati in timpul unei calatorii in acest oras fabulos. Piata este, de asemenea, plina de simbolism si simetrie si dispune de un obelisc inalt situat chiar in centrul ei.

Rezerva acum!