INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante in Nessebar

Ofertele Europa Travel in Nessebar

Despre Nessebar

Mica si cocheta, statiunea Nessebar se intinde de-a lungul tarmului bulgaresc al Marii Negre si este o oaza de liniste, istorie si gastronomie bulgareasca, cum putin probabil sa gasesti in alta parte. Este locul in care vei gasi cel mai fin nisip al litoralului Marii Negre, o istorie de peste 3.000 de ani si un oras intrat de peste 30 de ani in patrimoniul UNESCO. Nessebar se afla la 20 de kilometri nord de Burgas, pe o peninsula stancoasa, si este una dintre cele mai apreciate statiuni de pe intregul litoral bulgaresc datorita nisipului fin – cel mai find dintre toate plajele Marii Negre – a caselor albe cu acoperis rosu, presarate cu flori, si a multiplelor biserici cu arhitecturi aparte. Nessebar are un cumul impresionant de calitati, datorita carora este considerat astazi un oras-muzeu, cunoscut drept „Perla Marii Negre”.

Atractii

Nesebar este un oras cu o istorie bogata, aflat la 380 de kilometri de Bucuresti, maximum 5 ore de mers cu autocarul sau cu masina personala. Vechea parte a orasului se afla pe o peninsula (anterior o insula), legata de continent printr-un istm ingust, și poarta dovezile ocupației unei varietati de civilizații, fiind dezvoltat pe locul unei vechi asezari trace – Mesambria. Abundența de cladiri istorice au determinat UNESCO sa includa Nesebar in lista Patrimoniului Mondial, in 1983, acesta fiind astazi cel mai mare punct de atractie a litoralului bulgaresc.

In vechea parte a orasului Nessebar vei descoperi stradute inguste, case albe din piatra si lemn cu iz pescaresc, faleze inalte, cladiri medievale inca locuite, mori de vant si pescari batrani, care asigura statiunii necesarul zilnic de peste. Ajuns in Nessebar, poti vizita Complexul de bai Bizantine, Biserica Sfantul Stefan, Vechea Resedinta Episcopala Sfanta Sofia, Basilica Maicii Domnului, Sediul vechii Episcopii, Muzeul Arheoloqic, Zidurile Fortaretei si alte peste 20 de biserici si monumente de la bazilica crestina, alaturi chiar si de o biserica bizantina domizata, ce reflecta influenta si atmosfera epocii grecesti si romane.

Cu toate acestea, in ciuda aspectului sa medieval si a istoriei bine impamantenite si ilustrate parca in fiecare coltisor, Nessebar abunda in baruri, restaurante (in special pescaresti) si multiple posibilitati de cazare, de la case si vile situate in orasul vechi, la hoteluri luxoase de 4 stele in zona noua a statiunii. Cele din urma sunt construite langa plaja, au piscine, centre SPA, sali de fitness si locuri de joaca pentru copii. Insa, daca vrei sa simti aerul autentic medieval al statiunii si sa beneficiezi totodata si de facilitati turistice moderne, opteaza pentru zona din imprejurimile portului, una dintre cele mai ravnite ale statiunii.

 

Rezerva acum!