INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante in Asprovalta

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Asprovalta

Asprovalta, sau „Valea alba”, este un oras situat in Golful Strimonikos (nordul Greciei), care face parte din prefectura Salonic, municipalitatea Agios Georgios. Asprovalta se afla la 500 de metri de statiunea Nea Vrasna si la aproximativ o ora de mers cu autoturismul (80 km) de orasele Salonic, Drama, Serres si Kavala. Orasul gazduieste peste 3.600 de localnici si are o promenada lunga, cu banci si un parc cu fantani, in jurul careia sunt grupate numeroase restaurante, cafenele si baruri. In partea estica a statiunii se afla Muntele Panggeo, cu varful la 2.000 de metri, iar in partea vestica se inalta Muntele Stratoni si Muntele Kerdilio, care transforma regiunea intr-un adevarat paradis natural.

Atractii

Situata in centrul zonei de coasta a Golfului Strimonikos, Asprovalta se remarca prin plaje superbe de nisip fin si auriu, de-a lungul carora sunt amenajate cafenele si terenuri de joaca. Statiunea este o incantare pentru turisti datorita peisajelor, a facilitatilor dedicate familiilor si a apropierii sale de alte plaje cu nisip auriu precum cele din Nea Vrasna si Akrogiali. In sudul statiunii poti zari peninsula Halkidiki si Muntele Athos, iar in centrul ei se regasesc peste 300 de magazine si peste 100 de baruri si restaurante, care se umplu pana la refuz in timpul sezonului turistic de vara.

Strazile centrale ale orasului sunt ticsite cu buticuri fashion, magazine cu suveniruri si arta greceasca, in timp ce promenada si strada principala (Egnatia) sunt un paradis al localurilor cu specific pescaresc. Vara, distractia pluteste in aer. Pe plajele statiunii se deschid centre de sporturi nautice si se organizeaza numeroase spectacole de teatru, concerte, precum si nopti cu muzica populara si dansuri traditionale in aer liber. Iar daca esti pasionat de arheologie, in zonele invecinate ale statiunii gasesti numeroase situri importante printre care Amfipolis, aflat in apropiere de estuarul raului Strymonas, orasul vechi Filipi, cu al sau teatru antic de langa Kavala, si Muntele Athos, cu ale sale biserici si manastiri antice.

In Asprovalta, preturile serviciilor sunt mai mici fata de peninsula Halkidiki si de insulele grecesti. Desi multi localnici stiu limba engleza, in unele zone ale statiunii se vorbeste bulgara intrucat principalii turisti ai acestei statiuni sunt bulgari, veniti aici atrasi de linistea si frumusetea Asprovaltei, dar si datorita apropierii de frontiera. Din Romania, poti ajunge in Asprovalta cu avionul (aterizare pe aeroportul Salonic), cu masina personala sau cu autocarul.

Rezerva acum!