INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante in Antalya - Side

Ofertele Europa Travel in Antalya - Side

Despre Antalya - Side

Side (rodie in limba anatoliana) este un oras antic grecesc situat pe coasta sudica a Marii Medieterane din Turcia, un oras-statiune de vacanta in Side si unul dintre cele mai cunoscute si apreciate situri traditionale din tara. Astazi, ca si in antichitate, orasul antic sta pe o peninsula de doar 800 metri lungime si 300 metri latime, in apropierea Manavgat si a satului Selimiye, la 78 de kilometri de Antalya, in provincia Antalya, si este presarat cu numeroase vestigii arheologice importante. El se afla in partea estica a Pamphylian, la aproximativ 20 de kilometri de gura de varsare a râului Eurymedon, alaturi de celebra statiune de vacanta Side, care i-a luat numele.

Atractii

Side este unul dintre cele mai vechi orasele de pe coasta Anatoliei, fiind fondat in secolul al VII i.Hr. de colonistii greci. In ciuda popularitatii si a numarului mare de turisti, orasul si statiunea de vacanta Side, Antalya, si-au pastrat atmosfera romantica si farmecul antic originar, prin arhitectura partii vechi si prin marturiile istoriei foarte bine conservate si reprezentate de autoritati. Astazi, turistii care aleg sa-ti petreaca vacanta in Side, Antalya, o fac pentru fina imbinare dintre antic si modern, statiunea fiind ornata cu plajele largi si hotelurile luxoase, alaturi de vestigii antice si monumente istorice rare.

Printre numeroasele atractii turistice pe care le poti admira intr-o vacanta in Side, Antalya, se numara Amfiteatrul din Side construit in secolul II d. Hr., cu o capacitate de peste 20.000 de locuri, Fantana Nymphaeum, cea mai mare din Anatolia, dedicata imparatilor Vespanian si Tinus, Templele inchinate zeilor Apollo si Dinoysus, Muzeul din Side gazduit de o veche baie romana, Arcul monumental din secolul al IV-lea si apeductele.

Intr-o plimbare prin imprejurimile orasului si a statiunii de vacanta Side, Antalya, vei gasi Amfiteatrul Aspendos, aflat pe un tasâm greco-roman antic, la 7 kilometri nord-est de centrul cartierului Serik, si orasul Perga, un site arheologic cu ruine antice, ce se intinde pe 15 kilometri pe câmpia de coasta, la est de Antalya. Aici vei descoperi o Acropole care dateaza din epoca bronzului.

Vacanta in Side, Antalya, nu poate fi monotona nici când vine vorba de plaje. Ele sunt mixte, cu nisip si pietris, iar una dintre cele mai frumoase se intinde in jurul portului antic. Statiunea este marginita la vest si la est de doua plaje atractive. La vest, intre Sidi si Colaki, se afla plaja mai agitata, iar la est se intinde plaja linistita, care se continua pâna la insulita de pe raul Manavgat. Ambele ofera facilitati pentru sproturi nautice, iar stradutele pietonale sunt presatate toate cu terase, restaurante si magazine. Iar pentru o vacanta in Side, Antalya, mai aventuroasa, poti alege o excursie cu barca din cheiul principal din Side spre Manavgat, la cascada cu acelasi nume, unde peisajul exotic este demn de un selfie de pus pe Facebook.

 

Rezerva acum!