INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante in Kefalonia

Ofertele Europa Travel in Kefalonia

Despre Kefalonia

Kefalonia este insula contrastelor, a dealurilor verzi, a peisajelor dramatice, a plajelor cu nisip auriu si a traditiilor ramase intacte. Kefalonia este cea mai mare insula greceasca din Marea Ionica si dispune de cel mai inalt munte din arhipelagul Ionic: Muntele Enos care ajunge la o inaltime de 1627 metri. In timpul unei zile insorite, de pe Muntele Enos ai privelisti uimitoare asupra insulei vecine Zakynthos si asupra insulei Ithaca. Kefalonia este o atractie turistica de top, cei mai multi vizitatori optand pentru statiuni renumite precum Lassi, Poros, Skala, Sami, Lourdata, Katelios, Assos, Aargostoli, Lixouri si Fiscardo. Iar acestea sunt doar cateva...

Atractii

Cunoscuta la nivel mondial dupa succesul filmului „Captain Corelli's Mandolin”, Kefalonia este un amestec uimitor intre vechi si nou. Capitala insulei se numeste Argostoli si este cel mai important centru turistic, cu o multime de restaurante, baruri si cluburi de noapte. In partea nordica se afla statiunile de familie Fiskardo si Assos, cu peisaje minunate, coline ce coboara in mare, plaje linistite si culturi intinse de vita-de-vie. Kefalonia se mandreste cu plaje ale caror peisaje iti taie respiratia, majoritatea cu nisip fin. Una dintre cele mai spectaculoase este Plaja Myrtos, votata recent pe locul 5 in clasamentul celor mai frumoase din lume. 

Spre deosebire de celelalte insule grecesti, Kefalonia ofera un peisaj variat, atat in interiorul insulei, cat pe bratele peninsulare. Litoralul se intinde pe 237 km, oferind 39 de plaje de nisip si pietris, iar padurile de brazi acopera Muntele Enos, al carui varf se inalta pana la 1628 de metri. In nordul insulei intalnesti dealuri acoperite cu maslini si chiparosi, ce amintesc de peisajul rural toscan, iar in sudul insulei intalnesti campii intinse, ce amintesc de peisajele din apropiere de Poloponez. 

Ajuns in Kefalonia, trebuie sa vizitezi pesterile insulei, in special pestera Drogarati, cu stalactitele si stalagmitele sale  multicolore. Alaturi de aceasta, alte atractii majore sunt Parcul National Ainos, casa catorva specii de plante unice in Grecia precum bradul grecesc Abies cephalonica, Muzeul Arheologic, castelele Agios Georgis si Assos, farul Gerogombos si portul Patras. Peste toate, Kefalonia ofera numeroase posibilitati pentru o vacanta reusita: hoteluri si vile cochete, oameni prietenosi, taverne ofertante, cluburi si magazine. In plus, aici se pot practica o larga varietate de sporturi acvatice si de aventura precum snorkeling, scuba diving, mountain-bike, echitatie sau se pot inchiria ambarcatiuni pentru a face turul insulei sau pentru a vizita insulele din apropiere: Ithaka si Lefkada. Iar daca iubesti dulciurile si vinul, aici vei gasi celebrul robola si gustoasa miere din cimbru. 

Rezerva acum!