×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Atractii turistice in Kefalonia

Ce vizitam in Kefalonia

Ofertele Europa Travel in Kefalonia

Argostoli este cel mai mare oras din Kefalonia, situat in sud-vestul coastei, si este atractia turistica de top a intregii insule. Aici s-au concentrat cele mai multe baruri, taverne si cluburi de noapte, zona fiind o binecuvantare pentru toti turistii, indiferent de varsta. Gasesti plaje generoase, localuri de toate felurile, strazi intregi cu magazine si o multime de facilitati pentru plecarile in larg. Trecand dintr-un oras in altul, vei gasi lucruri total diferite si atractii turistice la care nici nu te-ai fi asteptat. O importanta majora o au statele si statiunile Assos, Fiskardo și Sami, unde vei simti adevarata traditie locala. In timpul vacantei, nu trece cu vederea iesirea in larg, intr-o barca din sticla, si nu rata zonele ilustrate in blockbusterul „Mandonina Capitanului Corelli”.

Argostoli

Multe dintre cladirile istorice venetiene din Argostoli au fost distruse in timpul cutremurului din 1953, motiv pentru care orasul are astazi un aspect mai modern. Cu toate acestea, exista cladiri si locuri in care mai poti admira franturi din arhitectura originala venetiana. Principalele atractii din Argostoli se afla in piata centrala a orasului - Plateia Valianou – si sunt redate de arhitectura cafenelelor, a magazinelor, restaurantelor, barurilor si a muzeelor, nuantata de palmieri tropicali.

Assos

In micul orasel Assos stau inghesuite cladiri si case albe traditionale, oferindu-i acestuia un farmec aparte si un caracter incofundabil. Assos se bucura de o locatie scenica de-a lungul peninsulei, afandu-se chiar langa o cetate venetiana impunatoare. Pentru cei aflati in cautarea unor atractii turistice diferite fata de plajele nesfarsite ale insulei, Assos este locul unde te poti bucura de drumetii, privelisti superbe si o ambianta istorica atragatoare, ce merita savurata din plin.

Fiskardo

Satul de Fiskardo este cufundat in istorie, fiind singura localitate din intreaga Kefalonie care a ramas intacta dupa cutremurul din 1953. Situat la aproximativ 50 de km nord de Argostoli, Fiskardo ofera turistilor multe cladiri venețiene frumoase și atracții similare, insufland un aer Disney.  Fiskardo se afla pe coasta nordica a insulei si este locul de intalnire al yachturilor.

Sami si imprejurimile

Orasul stațiune Sami se afla pe coasta estica a insulei, la aproximativ 25 km nord-est de capitala Argostoli. Sami are o fașie lunga cu cafenele, insa daca privesti dincolo de industria turistica, vei vedea dealuri inverzite si atractii naturale in jurul golfului. In Sami se evidentiaza o serie de manastiri, ruine ale unor cetati antice, trasee pentru drumetii, plaje generoase si pesteri surprizator de mari.

Situl Mandolina Capitanului Corelli

Spre sfarsitul anilor 1990, insula Kefalonia caștigat un val mare interes, datorita romanului „Mandolina Capitanului Corelli”, scris de Louis de Bernieres. Romanul reda povestea de dragoste dintre un capitan italian de vas si o localnica a insulei Kefalonia, in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Tinand cont de succesul romanului, acesta a fost transformat intr-un film blockbuster, in care s-au redat multe vederi pitorești din Kefalonia, locurile si atractiile insulei fiind alese, in special, in jurul oraselor Sami și Argostoli.

Pestera Drogarai

Pestera Drogarai din Sami este una dintre cele mai uluitoare repere naturale ale insulei și este o atractie de interes major in Kefalonia. Peștera are peste doua milioane de ani și cuprinde un numar mare de stalagmite și stalactite, conservate intacte. Datorita acusticii impresionante, in Pestera Drogarai se organizeaza multe concerte si evenimente de sezon. Programul de vizita al pesterii este intre 08:00 la 20:00.

Pestera Melissani

Pestera Melissani este situata la aproximativ 2.5 km vest de Sami și ofera cele mai frumoase peisaje dupa amiaza, la ora 14:00, cand soarele este puternic si se afla deasupra capului. Pestera Melissani a fost descoperita abia dupa ce o parte din acoperișul sau s-a prabușit in timpul cutremurului 1953. Astazi, turistii se pot plimba cu barca in jurul pesterii si pot explora diverse stalactite si formatiuni geologice impresionante. Lacul are 100 metri, inaltimea pesterii este de 30 de metri, iar programul de vizita este in intervalul orar  08:00 - 20:00.

Castelul St Gheorghe

Castelul Sf. Gheorghe se afla  in zona pitoreasca Livatho Valley și a fost construit in urma cu peste 1600 ani, pe vremea romanilor. Cetatea a fost ridicata in timpul asaltului continuu al piratilor ca mijloc de aparare, luand numele de la Biserica Sfantului Gheorghe, odinioara amplasata aici. Castelul poate fi vizitat zilnic in timpul sezonului de vara si impresioneaza atat prin arhitectutra constructiei, cat si prin frumusetea peisajelor oferite.

• Despre Kefalonia

• Baruri si restaurante in Kefalonia

• Plaje in Kefalonia

• Vacante in Kefalonia


Rezerva acum!