INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante in Baile Felix

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Baile Felix

Statiunea Baile Felix este situat in partea de nord-vest a Romaniei, in judetul Bihor, la o distanta de circa 9 KM de Oradea. Asezata in campia Crisurilor la o altitudine de 150 m, statiunea are un climat continental moderat de ses, cu ierni blande si veri temperate cu influenta mediteraniana, ideal pentru turism balnear. La dispozitia turistilor intreg anul, statiunea balneoclimaterica Baile Felix ofera conditii de relaxare, vacanta, odihna si recuperare. 

Factori naturali de cura:
Ape minerale termale bicarbonatate, sulfatate, calcice, sodice, silicioase; bioclimat de crutare; namol sapropelic fosil.

Indicatii terapeutice:
Afectiuni reumatismale inflamatorii (poliartrita reumatoida, spondiloza anchilozanta); afectiuni reumatismale degenerative (spondiloza cervicala, dorsala si lombara, poliartroza); afectiuni reumatismale abarticulare; afectiuni post-traumatice; afectiuni neurologice periferice; afectiuni neurologice centrale; afectiuni ginecologice; afectiuni asociate (boli de nutritie si metabolism, boli endocrine).

Contraindicatii:
Boli infecto-contagioase, boli venerice, tumori maligne, hemoragii, boli psihice.
Tipuri de proceduri:
Kinetoterapie; bai calde cu ape minerale in cazi si bazine; electroterapie; hidroterapie; aerohelioterapie in bazine deschise cu apa termala; aerosoli; gimnastica medicala, bai de lumina, sauna, cosmetica.

Amplasament geografic:
Este una dintre cele mai mari statiuni balneo-climaterice din Romania cu functionare permanenta. Statiunea Baile Felix este situata in judetul Bihor, la 8 km distanta de Oradea si la 22 km distanta de vama Bors prin care se face trecerea catre Ungaria.Statiunea este situata la altitudinea de 140 m, in partea de nord-vest a Romaniei, in Campia Crisurilor, la zona de contact cu extremitatea vestica a dealurilor de la poalele Muntilor Padurea Craiului.

Clima:
La Felix este un climat continental moderat, cu ierni blande si veri temperate cu influenta mediteraneana, ideal pentru tratament, odihna, turism balnear.

Obiective turistice:
•Strandul cu apa termala Apolo (1900).
•Fenomenul carstic de pe Dealul Somleului, Avenul de la Betfia sau Avenul “Hudra Bradii” (impropriu numit de localnici “Craterul de la Betfia”). Acesta are o adancime de 86 de metri, putul sau avand o cadere aproape verticala de 54 metri).
•Rezervatia de nuferi din Baile Felix
•Capela de la Haieu, o impresionanta biserica-sala de sorginte medievala (sec. XIV), in care se mai pot observa elemente arhitecturale romanice, cisterciene si gotice (restaurata in anul 1977);
•Cladirea Sanifarm, o fosta manastire apartinatoare ordinului calugaresc Sf. Vincentiu, cladire de arhitectura baroca, construita in sec. al XVIII-lea.
•Biserica ortodoxa din Rontau (sec. XV)
•Biserica unita (greco-catolica) din Haieu (1906);
•Biserica de lemn din Brusturi si Biserica Greco-Catolica din Baile Felix.

Acces:
Rutier: Bucuresti - Oradea pe E 60 si Oradea - Baile Felix pe E 66, Satu Mare - Oradea pe DN 19; Timisoara - Arad - Oradea pe E 71;
Feroviar: Bucuresti - Oradea (650 km), Satu Mare - Oradea (135 km), Timisoara - Oradea (178 km). De la Oradea la Baile Felix (9 km) - curse auto;
Aerian: Bucuresti - Oradea si curse auto speciale

Rezerva acum!