INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante in Fethiye

Ofertele Europa Travel in Fethiye

Despre Fethiye

Fethiye este o comoara a coastei Meditenane a Turciei. Este un oras turistic din Lycia, cea mai vestica regiune a coastei Mediteraneene turcesti, cunoscuta si drept Coasta Turcoaz, care formeaza o mare parte din Riviera turceasca. Fethiye se afla la 131 de kilometri est de Marmaris si la 200 de kilometri vest de Antalya, la marginea golfului Mediteranean, si are cele mai bune plaje si zone de iahting din Turcia. Este un oras turistic, cu o atmosfera internationala, un port superb si o viata de noapte atractiva. El serveste si ca o baza excelenta pentru tururile spre interiorul Turciei si este, probabil, singurul oras din lume unde vei gasi sarcofage pe strada, pe care iti recomandam sa le vizitezi noaptea, in lumina lunii.

Atractii

Orasul are o populatie de aproximativ 50.000, dar care creste surprinzator de mult in timpul sezonului turistic de vara, din aprilie si pana la finele lui octombrie. Daca alegi si tu o vacanta in Fethiye, trebuie sa stii ca cele mai populare orase turistice ale districtului Fethiye sunt Oludeniz, zona Calis Beach, Hisaronu si Ovacik. Pentru distractie si relaxare, vacanta in Fethiye este o incantare a activitatilor pe plaja, recomandata fiind Marea Moarta – Laguna Albastra, din regiunea „Ölüdeniz”, unde temperaturile verii sunt extrem de placute. De asemenea, poti face drumetii pe traseul Lycian Way – un traseu de 500 de kilometri, special pentru mountain bike, ce duce spre Antalya, sau poti opta pentru excursii spre interiorul tarii, croaziere zilnice si plimbari cu iahtul pe mare. Pentru gurmanzi, e bine de stiut ca marti este Piata fermierilor.

Portul natural al Fethiye este, probabil, cea mai frumoasa regiune, ascunsa in zona sudica, presarata cu golfuri si insule frumoase, cum ar fi Şövalye Adası, ilustrata de la distanta in filmul Skyfall, al lui James Bond. La aproximativ 15 kilometri sud de oras se afla Ölüdeniz, unul dintre marile hot spot-uri ale Turciei, iar in imprejurimile orasului exista o multime de situri istorice de explorat, printre care si orasul fantoma Kayaköy (Karmylassos), care te asteapta parca chiar dupa deal.

Muzeul Fethiye este o alta atractie a statiunii, fiind bogat in artefacte antice si recent descoperite, ce ilustreaza si demonstreaza lantul civilizatiilor care si-au pus amprenta asupra regiunii, incepand cu anticii lycieni. Fethiye este, de asemenea, casa Mormantului lui Amyntas, o cripta imensa si impresionanta construita in 350 i.Hr, de lycieni, iar alte cateva situri istorice importante, pe care merita sa le vizitezi in timpul unei vacante in Fethiye, sunt: mormintele pestera – aflate intr-o stanca din partea sudica a orasului, Amfiteatrul Fethiye – din portul statiunii, care dateaza din vremuri elenistice, orasul antic Kadyanda - care are peste 2.500 de ani si a fost deschis publicului acum 10 ani, vechiul oras grecesc Kayakoy, Afkule - ruina unei manastiri antice, Gemiler si Aya Nikola.

Rezerva acum!