INFORMARI PENTRU CALATORIE

Activitati de vacanta in Fethiye

Plaja, drumetii, croaziere si shopping

Ofertele Europa Travel in Fethiye

Fethiye este un oras turistic, cu o atmosfera internationala. Orasul are un port bine amenajat si o viata de noapte intensa, acesta deservind ca o baza excelenta pentru a vizita o mare parte din interiorul tarii, fiind, probabil, singurul oras din lume in care vei gasi sarcofag in strada. Aceste relicve Lyciane pre-romane sunt deosebit de spectaculoase, mai ales cand sunt iluminate pe timp de noapte. Orasul are o populatie de aproximativ 50.000, dar care creste dramatic in timpul sezonului de varf, din aprilie pana la sfarsitul lunii octombrie.

Activitati pe plaja - inot, parasailing, parapanta, canoe etc. Apele din Marea Moarta/ Laguna Albastra din regiunea „Ölüdeniz” au o temperatura destul de ridicata pe timpul verii, astfel ca sporturile nautice sunt printre cele mai preferate de turistii veniti sa-si petreaca vacanta in Fethiye.
Drumetii - Fethiye marcheaza inceputul drumului Calea Lycian - un traseu de drumetii lung de 500 de kilometri, care duce spre Antalya.

Ziua Croazierelor pe Insule - O multime de nave de toate dimensiunile parasesc zilnic danele din port in jurul orei 10:00 si revin in jurul orei 18:00. Chiar daca poti inchiria intreaga ambarcatiune in avans, cele mai multe dintre ele merg pe premisa principiul primul venit primul servit. In functie de pretul calatoriei pe intreaga zi, care variaza intre 10 si 50 de euro de persoana, de-a lungul zilei ti se poate servi si pranzul. Daca alegi varianta cea mai ieftina, vei fi oprit intr-o locatie unde iti poti lua pranzul la un restaurant local. Destinatiile uzuale ale acestor tipuri de croaziere includ lagune locale, plaje, pesteri marine si alte zona unde poti inota sau poti explora insulele din imprejurimi.

Parapanta - Fethiye este una dintre cele mai populare destinatii din Europa unde sa testezi acest sport extrem. Distractia porneste din Babadag, un munte de aproximativ 1.900 de metri inaltime fata de nivelul marii, si se termina pe plaja, dupa o calatorie frumoasa deasupra Oludeniz. Exista multe scoli si centre de formare, care pot oferi lectii atat pentru incepatori, cat si pentru experimentati. Sau, daca vrei doar o experienta de vacanta, poti opta pentru de zboruri cu parapanta in tandem, care includ pilotul si un pasager.

Amfiteatrul Fethiye - Amfiteatrul Roman in Portul Fethiye, este un amfiteatru de coasta ce dateaza din era elenistica si poate fi vizitat gratuit.

Shopping – este o activitate comuna si placuta oriunde in turcia. Insa trebuie sa fii informat inainte de a cumpara un covor „turcesc”. Fereste-te de covoarele turcesti vandute de copii straini intrucat ar putea fi provenite de la chinezi. De asemenea, ai grija la antichitati. Cele reale, care costa foarte mult, nu au voie sa paraseasca tara. Exista tururi organizate, specializate in shopping turistic, dar ale caror preturi pornesc de la 45-50 de euro de persoana.

• Despre Fethiye

• Atractii turistice in Fethiye

• Baruri si restaurante in Fethiye

• Vacante in Fethiye


Rezerva acum!