INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante in Obzor

Ofertele Europa Travel in Obzor

Despre Obzor

Obzor este un mic oras si o statiune de litoral de pe coasta Marii Negre din Bulgaria, care face parte din municipiul Nessebar, provincia Burgas. Obzor este situat intr-un golf dintre Burgas si Varna, incepând din nordul promotoriului Sf. Atanas si ajungând la Muntele Emin, la 65 de kilometri sud de Varna si la 40 de kilometri nord de Nessebar. Ea este marginita pe o parte de padurile muntilor Stara Planina si de cealata parte de albia raului Dvoynitsa, iar populatia ei are in jur de 2.000 de locuitori. Plaja Obzor are aproximativ 10 kilometri lungime si 20 - 60 de metri latime, fiind considerata cea mai mare plaja dintre statiunile Sunny Beach si Nisipurile de Aur. Climatul regiunii este temperat-continental, temperatura medie a lunii iulie fiind de aproximativ 23 °С. Desi atractiva din toate punctele de vedere, statiunea Obzor este neaglomerata chiar si in timpul sezonului de vara, fiind destinatia ideala pentru o vacanta in Bulgaria.

Atractii

Obzor ofera diverse optiuni cazare, printre care hoteluri mari si luxoase, hoteluri mici familiale, vile si numeroase zone de divertisment pentru copii, cu tobogane si piscine. Orasul Obzor este o asezare veche cu numeroase descoperiri arhitecturale, fragmente ceramice, ramasite ale unor ziduri de cetate si multe altele. Grecii antici au numit orasul Heliopolis (Orasul Soarelui). Originea sa poate fi vazuta intr-un parc mic, captusit cu coloane si fragmente statuare ale unui templu roman - templu dedicat lui Jupiter, care infrumuseta candva asezarea. In vecinatatea orasului, romanii au construit o cetate, cu scopul de a proteja rutele comerciale maritime intre Dunare si Constantinopol, iar bulgarii medievali si-au ridicat in apropierea acesteia propria fortareata – Kozyak.

Linia de coasta a statiunii este extinsa, plaja fiind cunoscuta si apreciata pentru lungimea si calitatea nisipului sau fin, cu reflexii aurii. Plajele South Beach si Irakli Beach au o frumusete particulara, fiind vizitate anual de turistii care opteaza pentru o vacanta in Ozbor. Turistii se bucura aici de frumusetea marii, de privelistea muntelui ornat cu paduri dense si arbori lime, stejari, carpeni si fagi. Iar privelistea florilor de lime in vara timpurie este de o frumusete rapitoare, greu de uitat. La sud de Obzor, autostrada de 14 kilometri te trece prin podgorii deschise si un lant muntos balcanic puternic impadurit spre promotoriul Emine, cu vedere spre Golful Nessebar. Furtunosul promotoriu al Bulgariei detine un far, ruinele unei fortarete medievale si o manastire pe care iti recomandam sa le vizitezi in vacanta in Bulgaria.

Rezerva acum!