INFORMARI PENTRU CALATORIE

Atractii istorice si culturale

Relaxare, istorie si arhitectura

Ofertele Europa Travel in Obzor

Orasul Obzor este situat la granita dintre Burgas si Varna, intr-un golf ce incepe la nord de Capul St. Atanas si ajunge la muntele Emin. Statiunea Obzor se intinde pe drumul pitoresc, care leaga litoralul de sud si de nord, la 6 kilometri de orasul Byala, la 37 de kilometri de Nesebar si la 65 de kilometri sud de Varna. Populatia orasului insumeaza aproximativ 2.000 de persoane, clima este temperat-continentala si temperatura medie in iulie este de 23 °С, toate aceste calitati transformand orasul intr-o destinatie de vacanta in Bulgaria extrem de ravnita pe timpul verii.

Plaja de 10 kilometri lungime
Plaja statiunii este de aproximativ 10 kilometri lungime si 20-60 m latime, iar plajele care se remarca in mod special in aceasta zona sunt plaja de sud si Irakli, unde nisipul este granulat si culoarea predominanta este auriul. Pe langa aceasta atractie, Obzor ofera optiuni diverse de divertisment - discoteci, baruri, restaurante, pub-uri, restaurante mici de familie, precum si facilitati atractive pentru copiii, cumar fi tobogane si piscine.

Navlohos si Heliopolis
Obzor este una dintre cele mai vechi asezari de la malul marii. Numeroasele fragmente ahitecturale si de ceramica, descoperite in zona orasului si pastrate in zidurile cetatii, atesta istoria sa bogata de peste un mileniu vechime. Prima asezare din zona a fost tracica si numele sau era Navlohos. In secolul 1 i.Hr., grecii fondat aici Heliopolis (Sunny Town). In aceeasi zona, ceva mai tarziu a fost construita aici resedinta de vara a imparatilor bizantini.

Templul Roman Jupiter
Romanii au ridicat in Obzor un templu al lui Jupiter si au construit o cetate de paza pentru rutele lor comerciale maritime intre Constantinopol si Dunare. In prezent, in parcul mic Obzor, sunt expuse ramasitele coloanelor si statui ale templului Roman Jupiter. La aproximativ 3 kilometri de Obzor, rasare cetatea Kozyak, ale carei ramasite impresionante, printre care turnurile fortaretei, pot fi vazute inde din zona Kaleto.

Incursiune in istorie
Turistii veniti in vacanta in Obzor pot admira expozitia muzeului orasului. Piesele istorice si etnografice au fost adunate in decurs de peste 30 de ani si prezinta istoria, stilul de viata si cultura locuitorilor satului vechi. Elementele sunt impartite in doua teme principale. Prima ilustreaza istoria si arheologia si are peste 800 de exponate, care dateaza din perioada secoleloe 4 -5 i.Hr. 4 si pana in secolul 18 d.Hr.. A doua tema este o expozitie etnografica si are aproximativ 300 de exponate, ce acopera perioada dintre secolele 18 si 20.

• Despre Obzor

• Obiective turistice in Obzor

• Baruri si restaurante in Obzor

• Vacante in Obzor


Rezerva acum!