INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante in Bodrum

Ofertele Europa Travel in Bodrum

Despre Bodrum

Bodrum este un mic oras, situat in sudul peninsulei cu acelasi nume, pe coasta estica a Turciei, cu iesire la Marea Egee. Candva cunoscut sub numele de Halicarnas, Bodrum a fost intemeiat de greci, in jurul anului 1.200 i.e.n., este locul unde s-a nascut „parintele istoriei”, Herodot, si totodata locul in care prezentul se impleteste cu mitologia si istoria. Pe scurt, Bodrum este soare, mare si, peste toate, istorie. Astazi, ca si in secolele trecute, orasul este unul dintre cele mai importante centre de arta, de negot si de petrecere a timpului liber, aglomerat cu turisti in aproape toate anotimpurile.

Atractii

Având o vechime de peste 3.000 de ani si o istorie fascinanta, orasul abunda in vestigii valoroase si in vestigii ale secolelor trecute. Odata ajuns in Bodrum, nu rata Castelul Bodrum (Bodrum Kalesi), construit in sec.XV de Cavalerii ordinului Sf. Ioan, numiti si Cavalerii Ospitalieri. De asemenea, viziteaza vestigiile Mausoleului din Halicarnas - una dintre cele 7 minuni ale lumi antice, Amfiteatrul antic, foarte bine conservat, Morile de vant din secolul al XVIII-lea, poarta Myndos - parte din zidurile orasului vechi, si Halicarnas, construita in secolul IV i.e.n.

Bodrum este convenabil situat in apropiere de alte atractii ale Turciei, printre care siturile antice Efes, Didyma, Priene si Milet, Casa Sfintei Fecioare Maria, unde aceasta si-a trait ultimii ani, Templul Zeitei Artemis si terasele de calcar de la Pamukkale (Castelul de bumbac). Iar daca vrei sa imbini traditia turceasca cu cea greceasca, afla ca la doar cativa kilometri de Bodrum se afla insulele Kos si Rhodos, la care poti ajunge in excursii cu vaporasul.

Bodrum este impartit in doua zone contrastante. In jumatatea estica se afla plaja superba cu nisip, barurile, cluburile de noapte si restaurantele, iar jumatatea vestica este focalizata in jurul portului, unde turistii se delecteaza in fiecare seara la una dintre terase, privind iahturile comerciale si iahturile elegante, cu carcasa din lemn, cunoscute ca gulete. Iar daca vrei viata de noapte activa, afla ca aici se afla celebra discoteca Halikarnas, a doua ca marime din Europa. O gasesti chiar pe plaja si organizeaza nopti de dans si distractie, intr-un decor mediteraneean memorabil.

Rezerva acum!