INFORMARI PENTRU CALATORIE

City Break in Paris

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Paris

Paris este cu siguranta cea mai frumoasa, eleganta si artistica capitala din lume. Capitala Frantei, Paris este separata in doua de raul Sena: Malul Stang si Malul Drept, ambele concurand unul cu celalalt prin muzee, biserici si nenumarate magazine, in timp ce pe Ile de la Cite se ridica impunatoare Catedrala Notre Dame, un fel de arbitru pentru cele doua rivale. Parisul este astazi unul dintre linderii mondiali in afaceri, cultura, politica, divertisment, stiinte si arte, fiind astfel unul dintre cele mai importante orase din lume.

Clima

Parisul are o clima oceanica, influentata de curentii din Atlantic. Verile sunt placute, calduroase, cu temperaturi cuprinse intre 15 si 25 de grade. Primavara si toamna ploua des, insa sunt si zile caldute, extrem de placute. Iarna, zilele sunt reci, cu temperaturi care nu depasesc 7 grade.

Viata de noapte

Viata de noapte din Paris este concentrata pe mai multe districte, in functie de preferinte. In Montmartre si Pigalle este „cartierul rosu” (Moulin Rouge, Divan du Monde, Elysees Montmartre), pe Champs-Elysées sunt doar cluburi de noapte foarte scumpe, in Belleville vei gasi autenticitate si distractie pe cinste (La Java, Okubi, Cafe cheri), in Marais sunt multe cluburi gay friendly, in Faubourg St.-Honoré se distreaza vedetele (la The Hemingway Bar din Ritz), iar in Bastille vei gasi cluburi si baruri cu muzica live.

Shopping

Galeriile LaFayette - cele mai cunoscute galerii comerciale din Franta, simbol al stilului frantuzesc.
Bon Marché este locul pe care trebuie sa il gasesti daca esti in cautarea unui magazine cu preturi foarte accesibile

De vizitat

Turnul Eiffel - construit de arhitectul Gustav Eiffel cu ocazia Targului Mondial din 1889, acesta este o constructie faimoasa pe schelet de otel si masoara 324m inaltime.
Arcul de Triumf - comandat de Napoleon Bonaparte in 1806, a fost inaltat in secolul XIX si terminat in 1836. Este inspirat de arhitectura romana si inalt de 50 metri.
Catedrala Notre Dame - constructia sa a durat din anul 1163 pana in 1250. Notre-Dame este considerata cea mai intunecata catedrala dintre marile catedrale gotice.
Muzeul Louvre - este cel mai mare muzeu parizian, dupa suprafata, si printre cele mai cunoscute muzee din lume. Cladirea este un fost palat regal situat in inima orasului Paris, intre malul drept al raului Sena si Rue de Rivoli.
Sacre Coeur - situata in Piata St. Pierre, pe colina Montmartre din Paris, a fost construita in 1876, sub indrumarea arhitectului Paul Abadie, in stil romano-bizantin.
Muzeul d’Orsay - principaul concurrent al Louvreului, muzeul a fost construit la sfarsitul sec. XIX de Victor Laloux, fiind utilizat ca o statie de tren pentru Targul Mondial din 1900.
Muzeul Picasso - gazduieste numeroase opere de arta ale artistului din perioada exilului sau in Spania.

Evenimente

Festivalul d’Automne - septembrie si decembrie
Festivalul d’Art Sacré si Festivalul de Jazz - octombrie
Paris Quartier d’Eté - iulie si august
Ziua Nationala - 14 iulie

Rezerva acum!