INFORMARI PENTRU CALATORIE

City Break in Larnaca

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Larnaca

Larnaca este un oras situat pe costa sudica a Ciprului, al doilea port comercial al insulei si capitala districtului cu acelasi nume. Pentru un sejur de vis la malul Mediteranei, Larnaca este una dintre cele mai apetisante destinatii turistice, cu o impresionanta istorie de peste 6.000 de ani. Cea mai veche asezare din Cipru a stiut totusi sa isi conserve cu succes mostenirea antica in zona veche a orasului, si sa accelereze procesul de industrializare si modernizare a centrului urban, devenind un resort cat se poate de competitiv printre cele mai populare de la malul marii.
Prezenta celui mai mare aeroport din tara, Larnaca International Airport, la numai 6 kilometri la vest de Larnaca, este mai mult decat binevenita pentru turisti, care pot ajunge foarte usor acolo. Plajele linistite, premiate de nenumarate ori cu Blue Flag pentru servicii impecabile de curatenie, palmierii ireal de inalti, apele cristaline sunt ingredientele ideale pentru un sejur relaxant in Larnaca.

Clima

Cipru are o clima subtropicala umeda, de tip mediteranean. Verile sunt foarte calduroase, cu temperaturi ce pot ajunge chiar si pana la 45◦C, asadar momentul oportun de vizitare este primavara si toamna.

Viata de noapte

Viata de noapte a statiunii Larnaca este concentrata pe o strada de 2 km, cel mai faimos loc de promenada. Zona este cunoscuta sub numele de Laiki Yeitonia si impresioneaza prin numarul mare de taverne, baruri si cafenele. Deep Club, Topaz Club, clubul Plateia, sunt doar cateva dintre locurile unde noaptea abia ai loc sa arunci un ac.

Shopping

Cipriotii sunt vestiti pentru argintaria si dantelaria de calitate pe care le produc. Oro Fino Jewellry este cel mai faimos magazin de bijuterii, specializat in produse cu pietre semi-pretioase si pretioase, de la zirconium pana la diamante, majoritatea avand un design tipic grecesc sau italian.

De vizitat:

- Ruinele orasului antic Kitium (sau Kition) reprezinta cel mai important sit arheologic din Larnaca. Orasul a fost ridicat in secolul XIII I.Hr, iar cele mai remarcabile atractii de aici sunt zidurile ciclopene si complexul de 5 temple
- Lacul Sarat - se afla in apropiere de aeroportul international Larnaca, iar primavara si vara apa se evapora, lasand in urma sa o crusta sarata, cu un aspect ireal de frumos
- Hala Sultan Tekke - se afla pe malurile Lacului Sarat si este o manastire crestina. In aceasta moschee se afla mormatul lui Umm Haram, presupusa mama a profetului Mohamed.
- Biserica Sf. Lazar - aici se gasesc moastele Sf.Lazar
- Manastirea Stavrovouni - este prima manastire din Cipru si a fost ridicata in anul 327 d.Hr. Legenda spune ca Elena, mama imparatului Constantin, a adus aici o cruce de la Ierusalim. O parte din cruce este inca vizibila in interiorul manastirii. Accesul in manastirea Stavrovouni este permis doar barbatilor.
- Turistii care adora scufundarile nu trebuie sa rateze Zenobia, un vas de croaziera scufundat in 1980. Zenobia este in top 10 nave scufundate si se afla la o adancime de 42 m.

Rezerva acum!