INFORMARI PENTRU CALATORIE

City Break in Oslo

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Oslo

Una dintre cele mai bogate tari din lume, Norvegia este un loc plin de magie, este taramul contrastelor si locul unde se gasesc unele dintre cele mai renumite atractii turistice din Europa. Oslo - orasul Premiului Nobel pentru Pace, a fost fondat in anul 1000 si a aniversat un mileniu in anul 2000. Orasul este la fel de nordic precum St. Petersburg, Anchorage in Alaska si Kap Farvel in Groenlanda. Capitala Norvegiei este un oras care se bucura de renumele de important centru cultural si este corolarul a tot ceea ce poate reprezenta Norvegia pentru turistul dornic de cunoastere.

De vizitat

  • Castelul Akershus - un castel medieval construit in 1929, aflat langa centrul orasului. Vei putea sa te plimbi in umbra masivelor ziduri de piatra si sa explorezi intortocheatele coridoare ale castelului.Aici vei gasi si doua muzee pet ema istoriei militare a Norvegiei.
  • Muzeul de Ambarcatiuni Vichinge - pe langa doua barci vichinge de 900 ani, muzeul contine si alte artefacte vikinge si o incapere cu schelete vechi.
  • Parlamentul Norvegian-Stortinget - se afla pe strada principala, poarta Karl Johans, in centrul orasului si are tururi ghidate gratuite.
  • Galeriile Nationale - arta norvegiana din perioada romantica nationala si cateva opere ale artistilor internationali. Intrarea este libera.
  • Holmenkollen-o trambulina de schi aflata in partea de vest a orasului. Puteti urca in varful trambulinei, de unde aveti o vedere panoramica. Aici exista si cel mai vechi muzeu de schi din lume, deschis in 1923.
  • Primaria (Radhus)-se afla pe malul apei si este deschisa publicului. Sala principala prezinta picturi murale spectaculoase, cu o tematica specific nordica.

Clima

Desi este atat de nordic, are o clima temperata toamna si calda vara. Iernile dureaza de la trei pana la cinci luni, cu conditii foarte bune pentru schiat pe dealurile din jurul orasului.

Shopping si viata de noapte

Orasul Oslo este celebru si pentru viaţa sa de noapte, pentru cafenelele pitoresti situate în plina strada, pentru numeroasele sale restaurante si magazinele variate.

Mancare

Gurmanzii se vor indragosti iremediabil de Oslo. Aici pe langa mancarea traditional, vor gasi specialitati din toate colturile lumii.Iti recomandam sa nu pleci de aici inainte de a incerca cateva dintre numeroasele feluri traditionale,pregatite cu ingredient locale.O masa la restaurant este destul de scumpa,in principal datorita taxelor mari din Norvegia.Luarea mesei poate fi totusi o experienta placuta,serviciile si mancarea de buna calitate justificand partial nota de plata. Meniurile multor restaurant cuprind mai ales toamna si mancaruri pe baza de vanat.

Evenimente

  • Festivalul Cultural de muzica “Chamber Music Festival”.
  • Festivalul de jazz.

Rezerva acum!