Vacante in Busteni

Ofertele Europa Travel in Busteni

Despre Busteni

Orasul Busteni are o pozitie privilegiata pe Valea Prahovei, fiind strajuit de poalele Muntilor Bucegi, serpuind pe malul raul Prahova pe o lungime de aproximativ 7 kilometri. Statiunea climaterica Busteni ofera in orice anotimp conditii optime petrecerii concediului, a vacantelor si a sfarsitului de saptamana.

In lunile de iarna, pe partiile de schi si snowboard excelent amenajate se pot practica dintre cele mai diverse sporturi de iarna, de catre sportivi avansati sau incepatori. Pentru schiorii incepatori, ca si pentru sanius este recomandata partia Kalinderu. Partia de schi Kalinderu (Calinderu) partie ce poarta numele unui fost administrator al coaroanei regale de dupa Razboiul de Independenta. In timp partia a mai avut si alte denumiri intre care Boncu sau Avantul. Lungimea acestei partii este de 1,5 km cu o diferenta de nivel de cca 300 m. Latimea partiei Kalinderu este de aprox. 40 m. Este dotata cu tunuri automate de zapada ce au posibilitatea de a se roti la 180 de grade. Ele sunt alimentate cu apa din paraul Valea Alba prin intermediul unui rezervor de 5000 mc.Conducta de alimentare se intinde pe intreaga lungime a partiei avand 21 de hidranti. Cu cat temperatura este mai scazuta cu atat mai repede se poate asterne un strat de 20 cm de zapada artificiala, proprice pentru schiat ( la minus 10 grade Celsius acoperirea partiei se face intr-o saptamana).In paralele actioneaza si o masina de batut zapada. Instalatia de nocturna este prezenta doar pe ultimul segment al partiei de schi Kalinderu. Schiorii avansati au la dispozitie partiile de pe platoul Bucegi, imprejurimile cabanelor Babele si Caraiman. Pentru schiorii cu experienta sunt indicate partiile din masivul Caraiman, cele de pe valea Ialomitei, valea Cerbului.

Folosind traseele montane marcate se pot face in conditii de siguranta, drumetii in muntii Bucegi catre cele mai importante obiective naturale din zona: Babele, Sfinxul sau Varful Omu.

In urma cu aproximativ un an a fost infintat Fun-Parkul de la Busteni, acesta este dotat cu partie de schi pentru începatori deservita de baby-lift, ski-carusel, instalatie pentru pista sanie/tobogan, instalatie tubing de vara, instalatie de nocturna.

Rezerva acum!