INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante in Albena

Ofertele Europa Travel in Albena

Despre Albena

Albena este o statiune bulgareasca de litoral, situata la aproximativ 70 de kilometri de Vama Veche si la 10 kilometri de Balchik. Ea se afla intre mare si padure, in rezervatia naturala Baltata, hotelurile oferind o priveliste frumoasa indiferent de pozitionarea lor. Este o statiune linistita, ideala pentru familiile cu copii, care se mandreste cu o plaja de nisip fin, lunga de 3.5 kilometri si lata de aproximativ 150 de metri. Numele „Albena” provine de la protagonista unui roman scris de Yordan Yovkov, o femeie de o frumusete rara si ilustreaza cu succes statiunea.

Atractii

Complexul Albena are, practic, tot ceea iubitorii vacantelor pe plaja si-ar putea dori. Statiunea este dotata cu piscine, terenuri de tenis, terenuri de golf si terenuri de joaca pentru copii, precum si cu centre de închirieri veliere, biciclete, masini, iahturi si hidrobiciclete. De asemenea, aici vei gasi un centru spa, izvoare minerale, cazinouri, baruri si restaurante cu specific bulgaresc sau international. Iar daca vrei activitati în natura, echitatia este foarte populata, alaturi de windsurfing, scuba diving si lectii de navigatie. Tot aici, în sezonul vacantelor de vara au loc diverse evenimente si festivaluri.

Fiecare luna mai gazduieste un raliu auto-pentru amatorii de automobile, iar printre alte evenimente se afla concursuri de volei pe plaja, Festivalul Zlatnata Antena (pentru programele de televiziune) si un turneu de fotbal Cifra Vladimir Grashnov. Hotelurile sunt impartite in doua zone: hotelurile din zona de sus a statiunii si cele din zona plajei. De la hotelurile situate in zona de sus, accesul pe plaja se face cu un shuttle bus, gratuit pentru clientii acestor hoteluri. Vara, acest shuttle bus circula la fiecare 30 de minute si are cateva statii fixe. Iar odata cu venirea serii, posibilitatile de distractie in Albena sunt diverse, printre cele mai cunoscute fiind Club Tzar, cu o gradina frumos amenajata, karaoke-bar Bailando si Ganvie situat pe plaja.

Pe lânga toate acestea, combinatia intre relieful si microclimatul specific - mult soare din luna mai pana in luna octombrie, razele ultraviolete cu o actiune biologica sanatoasa, aerul bogat in iod, brom si flor, marea calda, mediul curat ecologic- reprezinta premizele unei vacante linistite si sanatoase atât pentru familii, cât si pentru seniori. Serviciul Wi-Fi in statiunea Albena este gratuit pentru toti vizitatorii si poate fi accesat in toate zonele publice ale hotelurilor, in aer liber si chiar pe plaja.

Rezerva acum!