INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante in Parga

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Parga

Parga este un mic oras pitoresc situat pe coasta nord-vestica a Greciei, in regiunea Epirus, la 68 de kilometri nord-vest de Preveza si la 50 de kilometri de orasul Lgoumenitsa. Orasul a fost declarat statiune turistica in anul 1962 si este  popular in randul grecilor si al italienilor, in special in luna august. Farmecul acestui oras antic a atras, in ultimii ani, si europeni datorita peisajelor naturale, a arhitecturii antice, a facilitatilor moderne si a ospitalitatii, toate fiind o reamintire constanta a modului de viata traditional grecesc.

Atractii turistice

Statiunea este inconjurata de munti acoperiti cu plantatii de maslini si atrage prin frumusetea naturala a golfurilor naturale, a vegetatiei bogate si a plajelor nesfarsite cu nisip auriu. Asezat in forma de amfiteatru, orasul de munte are o arhitectura aparte remarcata prin casele albe cu acoperisuri viu colorate si labirintul de strazi inguste si pietruite, care te indruma spre varful muntelui. Arhitectura este unica, influentata de perioada dominatiei venetiene, si se imbina cu aerul cosmopolitan in zonele predominante de magazine, baruri, discoteci, taverne si restaurante.

Un castel venetian vegheaza golful in partea sudica, iar portul Valtos Beach este o bijuterie a zonei nordice. Coasta dramatica si uimitoare din Praga ofera o mare varietate de plaje, unde te poti bucura de relaxare sau de snorkelling si scuba diving. Pentru distractia nautica sunt recomandate plajele Piso si Krioneri, iar pentru o zi linistita pe sezlong opteaza pentru Valtos sau Lichnos Beach. Daca, insa, iti doresti o zi aventuroasa, mergi de-a lungul coastei in cautarea pesterilor izolate, cu arhitecturi naturale. De asemenea, poti explora strazile laturalnice ale orasului, care te vor duce inapoi in timp si unde vei putea descoperi stilul de viata autentic grecesc.

Traseul pitoresc cu strazi serpuite te va duce spre varful muntelui, de unde plantatiile de maslini si peisajele oferite de imbinarea plajelor aurii cu albastrul de smarald al Marii Ionice te vor face sa tanjesti dupa o iesire in larg. Ambarcatiunile joaca un rol important in viata localnicilor si este un mod placut de a vizita plajele principale. Tarmul este acaparat de barci de mari dimensiuni, care ofera excursii catre insulele Paxos, Antipaxos si Corfu.

Rezerva acum!