INFORMARI PENTRU CALATORIE

Transport in Parga

Mijloace de transport existente in Parga

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Parga este un oras mic, plin de farmec, la care poti ajunge cu avionul si autobuzul sau cu feribotul. Transportul in interiorul statiunii se face cu bicicleta, taxiul sau cu autobuzul care face legatura cu orasele alaturate. Iata cateva informatii privind transportul in Parga si modul in care se poate ajunge in statiune.

Avionul

Din mai pana in octombrie, exista zboruri directe spre aeroportul din Preveza, numit Aeroportul Aktion. Aeroportul este mic, cu cateva facilitati, dar cu servicii de rent-a-car sau de taxi, care sa va duca in Parga. Transportul din aeroportul Preveza pana in Parga se face cu autobuzul, taxiul sau cu un autoturism inchiriat si dureaza aproximativ 45 de minute.

Cele mai apropiate aeroporturi de Parga se afla in Aktio (65 de kilometri de Parga), cu zboruri directe in plin sezon spre Atena, Salonic si alte destinatii interne si zboruri charter in strainatate. Aeroportul Ioannina se afla la 105 kilometri de Parga si are zboruri regulate spre si dinspre Atena, iar aeroportul din Corfu (14 kilometri de Parga sau 46 de kilometri + feribotul din Lgoumenitsa) are zboruri regulate spre si dinspre Atena, Salonic, alte destinatii europene si Insule Ionice. Parga este situata la 10 kilometri de drumul national E55.svg si la 34 de kilometri de autostrada nationala Tabliczka E90.svg.

Feribot

Daca optati pentru transportul spre Parga cu feribotul, mergeti cu masina pana in Ancona, Italia, de unde va puteti imbarca pe feribotul care duce in Lgoumenitsa. Exista doua linii de feribot, care organizeaza zilnic un transport intre Ancona si Igoumenitsa: Anek Linii si Minoan Lines, iar calatoria dureaza 16 ore. Din Igoumenitsa pana in Parga se face aproximativ  o ora si cincizeci de minute.

Inchirieri biciclete

Cel mai bun mod de a explora imprejurimile orasului Parga este cu bicicleta, pe care o puteti inchiria de la un centru specializat, precum Hercules. Cand platiti pentru bicicleta, veti primi gratuit o harta cu drumurile si obiectivele turistice. De asemenea, angajatii ofera informatii privind atractiile din apropiere si rutele cele mai simple si sigure. 

Autobuz

Cel mai ieftin transport in Parga este autobuzul, iar statia de autobuz din statiune se afla in imediata apropiere a taxiurilor. In zona de taxi faci dreapta si mergi inainte. Pe partea stanga vei vedea un supermarket, iar statia autobuzului se afla chiar in spatele acestuia. Din orasul Parga, transportul catre alte orase grecesti, precum Lgoumenitsa si Preveza, se face prin intermediul autobuzelor suburbane directe (KTEL). In lunile iulie si august exista o legatura directa spre Ioannina. In restul anului, exista linii non-directe spre si dinspre  Atena, Salonic si Ioannina.

Taxi

Zona de taxi este situata chiar in centrul orasului Parga, la  intersectia de langa biserica. Dimitrios Tousis este unul dintre numele cunoscute in Parga pentru serviciile de taxi, putand fi gasit la numarul de telefon 0030 6944 444 064. Aceasta este cea mai optima varianta pentru un transport rapid in Parga, care sa te duca fix la destinatie.

• Despre Parga

• Plaje in Parga

• Ce vizitam in orasele de langa Parga

• Baruri si restaurante in Parga

• Informatii utile pentru o vacanta in Parga

• Vacante in Parga


Rezerva acum!