INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante in Balcic

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Balcic

Balcic este un oras si o statiune de litoral de pe coasta Bulgariei, aflat la doar 36 de kilometri nord-est de orasul Varna, intr-un mic golf al Marii Negre. Balcic este o gura de aer proaspat, un mic oras si un port de pescuit, ghemuit in spatele stancilor albe de calcar si a teraselor deluroase descendente din platoul Dobrogei spre mare. Intre anii 1913 – 1940, Balcic a apartinut Romaniei, insa in 1940, Cadrilaterul, inclusiv Balcicul, a trecut in componenta Bulgariei. Datorita versantilor albi de calcar, Balcic a fost supranumit Orasul Alb, iar intreaga zona este cunoscuta drept Coasta de Argint, tot din aceleasi motive. Astfel ca o vacanta in Balcic este o oaza de liniste si o gura de aer proaspat, in mijlocul unei frumuseti naturale unice, imbogatita de ramasite ale istoriei.

Atractii

Dupa marea de statiuni aflate de-a lungul coastei bulgaresti a Marii Negre, Balcic este o gura de aer proaspat. Un mic oras si un port de pescuit, ascuns parca in spatele stancilor albe de calcar, Balcic este un loc de vacanta retras, ce-ti lasa impresia unei alte lumi. Principalul punct de atractie al statiunii este palatul, cu gradinile sale botanice care se intind intind pe cativa kilometri in josul coastei. Cea mai mare bucata de nisip se afla in fata hotelului Helios, la est de centrul statiunii si este deschisa turistilor intre orele 8:30 si 18:30. Exceptand-o pe aceasta, de-a lungul tarmului vei gasi mici portiuni de plaje artificiale, amenajate cu umbrele de soare, restul tarmului fiind ingust si format din moloz si bolovani.

Cu toate acestea, exista mai multe debarcadere pe care turistii le folosesc ca spatiu pentru plaja. Orasul este centrul multor evenimente culturale, aici organizandu-se anual numeroase festivaluri, printre cele mai cunoscute fiind festivalul copiilor „Zambetul marii”, festivalul international de filme documentare „Balfest” si „Forum”. In Balcic se afla celebrul Castel al Reginei Maria („Cuibul linistit”), stiuta ca resedinta preferata a reginei, ea fiind inconjurata de celebra gradina botanica unicat in Europa Centrala si de Est datorita colectiei sale impresionante de cactusi.

Ajuns in vacanta in Balcic, nu vei fi dezamagit nici de varietatea restaurantelor. De la localuri traditionale, la localuri cu mancare romaneasca si pana la restaurante chinezesti, Balcic intregeste intreaga gama de preferinte ale turistilor care isi aleg constant o vacanta in Balcic. Cele mai multe si mai populare localuri cu specific pescaresc le gasesti pe faleza, iar raportul calitate-pret al mancarurilor servite este bun. Oamenii sunt primitori, multi angajati vorbesc in limba romana, iar in unele localuri chiar si meniurile sunt scrise in romana. Tocmai de aceea, o vacanta in Balcic poate fi un real rasfat pentru romani, fiind statiunea bulgareasca de litoral in care beneficiezi nu doar de vedgetatie densa, de aer curat si de facilitati moderne, ci si de comoditate privind comunicarea cu angajatii si socializarea cu multi alti turisti.

Rezerva acum!