INFORMARI PENTRU CALATORIE

• Incepand de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul tarilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinarii, trecerii prin boala si ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce contin un cod QR si care pot fi eliberate foarte usor accesand site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/ .
• Tranzitarea frontierelor este posibila si fara existenta acestor certificate, dar cu respectarea normelor nationale de carantina din fiecare stat.
• Aceste prevederi sunt stipulate in Regulamentul UE 953/2021 si sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu si pentru activitatile desfasurate in interiorul teritoriului national al Romaniei.

Reguli pentru turistii care revin in Romania - valabile incepand cu data de 08.03.2022

Conform celei mai noi hotarari emise de C.N.S.U - Hot. nr. 16/08.03.2022 se fac urmatoarele precizari cu privire la returul in Romania din alte state: Hotararea Comitetul National pentru Situatii de Urgenta nr. 6/2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a masurii carantinei asupra persoanelor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 97 din 31 ianuarie 2022, se abroga.

Nu se mai solicita prezentarea unui test Covid 19 sau a Certificatului Verde.
Nu mai este obligatorie completarea formularului PLF!
Nu mai exista obligativitatea carantinei!

Intrarea pe teritoriul Greciei este permisa persoanelor care indeplinesc una dintre urmatoarele conditii:

Incepind cu data de 15.03.2022, completarea formularului PLF si codul QR, nu mai sunt necesare la trecerea frontierei in Republica Elena.

Incepind cu data de 01.05.2022:
• se elimina obligativitatea prezentarii unui certificat valabil de vaccinare sau de recuperare dupa COVID-19 ori ale unor rezultate negative ale testelor pentru SARS-CoV-2 (PCR sau test rapid antigen) pentru toate categoriile de persoane care intra pe teritoriul Republicii Elene (aerian, terestru, feroviar sau maritim), indiferent de statul de provenienta;
• accesul in toate spatiile interioare este permis tuturor categoriilor de persoane fara a mai fi necesara prezentarea vreunui document referitor la statutul epidemiologic

Este OBLIGATORIE purtarea mastii de protectie FFP 2, KN 95 sau 2 masti chirurgicale suprapuse in mijloacele de transport in comun.

Sunt exceptati de la aceste prevederi copiii cu varsta de pana la 4 ani impliniti.
La intrarea/tranzit in Turcia pe cale rutiera, navala, feroviara sau aeriana, nu mai este necesara prezentarea documentelor in legatura cu Covid-19.
De asemenea, a fost eliminata obligativitatea completarii formularului PLF la intrarea in Turcia.
Incepand cu data de 13.04.2022, cetatenilor romani care sosesc din Romania, li se permite intrarea pe teritoriul Bulgariei in baza prezentarii documentelor de calatorie valabile.(carte de identitate sau pasaport)
Nu mai sunt necesare prezentarea documentelor in legatura cu Covid-19.

Pentru intoarcerea in Romania

Incepand cu 08.03.2022, conform Hotararii nr. 16, se renunta la restrictiile privind regulile de carantinare a persoanelor.

Documente necesare pentru calatorie:

• Pasaport simplu sau pasaport simplu temporar cu valabilitate de minim 6 luni de la data intrarii pe teritoriul Egiptului.
• Viza turistica - se obtine pe aeroport la sosire in Egipt, contra cost 25USD.
• Este obligatorie completarea declaratiei de sanatate inainte de a intra in Egipt. Declaratia de sanatate va trebui completata obligatoriu inainte de check-in-ul din aeroportul de plecare si va fi predata la ghiseul de control al pasapoartelor, la intrarea in Egipt, pe suport de hartie.

Toti pasagerii care calatoresc in Egipt trebuie sa prezinte:
• Test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore inainte de sosirea in Egipt. Testul trebuie sa fie efectuat de catre un laborator specializat, autentificat prin cod QR sau stampila in original, fara a fi aplicate pe document corectii si/sau modificari. In mod obligatoriu, testul tip PCR prezentat autoritatilor egiptene pe suport de hartie, trebuie sa contina data si ora recoltarii probei biologice si sa fie tradus in limba engleza sau araba.
SAU
• Un certificat de vaccinare pentru COVID-19, care sa ateste faptul ca au fost complet vaccinati cu 14 zile inainte de sosire. Certificatul trebuie sa fie recunoscut de autoritatile sanitare din statul de provenienta si sa includa un cod QR, fara stergeri/modificari/adaugiri, si sa fie prezentat pe suport de hartie.

Copiii sub 12 ani (neimpliniti) sunt exceptati de la masura obligatiei prezentarii acestor documente justificative (certificate de vaccinare/test negativ PCR).

Documente necesare pentru calatorie:

• Pasaport in curs de valabilitate.
• Viza turistica - nu este necesara.
• Este obligatorie completarea “formularului de angajament” inainte de intrarea in Tunisia. Formularul este disponibil pe site-ul https://app.e7mi.tn/travelers/add. Formularul trebuie tiparit, semnat si predat Serviciului de Sanatate Publica de la punctele de control.

Toti pasagerii care calatoresc in Tunisia trebuie sa prezinte:
• Un certificat de vaccinare pentru COVID-19, care sa ateste faptul ca au efectuat schema completa de vaccinare. Se considera schema completa de vaccinare impotriva virusului SARS-Cov-2 dupa o perioada de cel putin 28 de zile pentru vaccinul «JANSSEN» si cel putin 7 zile pentru celelalte vaccinuri. Certificatul trebuie sa fie recunoscut de autoritatile sanitare din statul de provenienta si sa includa un cod QR, fara stergeri/modificari/adaugiri, si sa fie prezentat pe suport de hartie.
SAU
• Persoanele care nu au efectuat schema de vaccinare trebuie sa prezinte rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru COVID-19, avand un cod QR, a carui valabilitate sa nu depaseasca 48 de ore de la data inregistrarii calatoriei sau, dupa caz, al unui test rapid (TDR-Ag), avand un cod QR, a carui valabilitate sa nu depaseasca 24 de ore de la data inregistrarii calatoriei. De asemenea, aceste persoane trebuie sa respecte masura autoizolarii pentru o perioada de 5 zile.

Copiii sub 18 ani (neimpliniti) sunt exceptati de la masura obligatiei prezentarii acestor documente justificative (certificate de vaccinare/test negativ PCR).

Documente necesare pentru calatorie:

• Pasaport simplu care trebuie sa aiba o valabiitate de minim 6 luni de la data intrarii pe teritoriul statului.
• Viza turistica - nu este necesara.
• Este necesara instalarea aplicatiei inteligente pentru COVID19 - DXB, disponibila pe iOS si Android.

Toti pasagerii care calatoresc in Emiratele Arabe Unite trebuie sa prezinte:
• Un certificat de vaccinare pentru COVID-19, care sa ateste faptul ca au efectuat schema completa de vaccinare. Certificatul trebuie sa fie recunoscut de autoritatile sanitare din statul de provenienta si sa includa un cod QR, fara stergeri/modificari/adaugiri, si sa fie prezentat pe suport de hartie.
SAU
• Persoanele care nu au efectuat schema de vaccinare trebuie sa prezinte rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru COVID-19, avand un cod QR si in limba engleza, a carui valabilitate sa nu depaseasca 48 de ore de la data inregistrarii calatoriei.

Copiii sub 12 ani (neimpliniti) sunt exceptati de la masura obligatiei prezentarii acestor documente justificative (certificate de vaccinare/test negativ PCR).

Documente necesare pentru calatorie:

• Pasaport care trebuie sa aiba o valabiitate de minim 6 luni de la data intrarii pe teritoriul statului.
• Viza turistica - se obtine pe aeroport la sosire in Maldive, cu conditia ca turistii sa prezinte rezervarea la hotel pentru durata sejurului.
• Toate persoanele care calatoresc in Maldive dinspre Romania trebuie sa completeze formularul online al declaratiei privind starea de sanatate, cu cel putin 48 ore inainte de imbarcare, pe pagina de internet: https://imuga.immigration.gov.mv/

Incepand cu data de 13 martie 2022, autoritatile din Maldive au eliminat obligativitatea testarii tip PCR COVID-19 pentru toate persoanele care intra pe teritoriul acestui stat (inclusiv persoanele nevaccinate Coovid 19).

Documente necesare pentru calatorie:

• Pasaport care trebuie sa aiba o valabiitate de minim 6 luni de la data intrarii pe teritoriul statului.
• Viza turistica - nu este necesara.
• Toate persoanele care calatoresc in Mauritius trebuie sa completeze declaratia de sanatate online, link: https://safemauritius.govmu.org/ sis a detina o asigurare medicala cu acoperire COVID.

Incepand cu data de 12 martie, persoanele care calatoresc in Mauritius nu mai sunt obligate sa prezinte un test PCR cu rezultat negativ pentru COVID-19. Testarea tuturor persoanelor se va efectua la sosire.
Persoanele nevaccinate vor fi plasate in carantina pentru o perioada de 7 zile, locatia unde se va efectua masura carantinei fiind la libera alegere a calatorilor.

Documente necesare pentru calatorie:

• Pasaport care trebuie sa aiba o valabiitate de minim 6 luni de la data intrarii pe teritoriul statului.
• Viza turistica - se obtina contra cost, 50 USD. Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Kenya trebuie sa aplice online, anterior calatoriei, pe paginile de internet http://account.ecitizen.go.ke/register, www.evisa.go.ke, in vederea obtinerii in prealabil a vizei electronice kenyene. Nu se mai emit vize la sosirea in acest stat.
• Toate persoanele trebuie sa completeze declaratia de sanatate online cu cod QR. Link: https://ears.health.go.ke/airline_registration/

Incepand cu data de 12 martie 2022, autoritatile din Kenya au eliminat obligativitatea testarii tip PCR COVID-19 pentru persoanele vaccinate cu schema completa care intra pe teritoriul acestui stat.

Toti pasagerii care calatoresc in Kenya trebuie sa prezinte:
• Un certificat de vaccinare pentru COVID-19, care sa ateste faptul ca au efectuat schema completa de vaccinare. Certificatul trebuie sa fie recunoscut de autoritatile sanitare din statul de provenienta si sa includa un cod QR, fara stergeri/modificari/adaugiri, si sa fie prezentat pe suport de hartie.
SAU
• Persoanele care nu au efectuat schema de vaccinare si care nu au trecuta prin boala in ultimele 180 de zile inainte de calatorie trebuie sa prezinte rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru COVID-19, avand un cod QR si in limba engleza, a carui valabilitate sa nu depaseasca 72 de ore de la data inregistrarii calatoriei. De asemenea, acestea vor face si un test antigen la sosirea in Kenya (pe aeroport), suportand si costul aferent al acestuia (cca. 30 USD). Rezultatul testului PCR trebuie incarcat obligatoriu pe linkul: https://globalhaven.org/
SAU
• Persoanele care nu au efectuat schema de vaccinare si care au trecuta prin boala in ultimele 180 de zile inainte de calatorie, trebuie sa prezinte rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru COVID-19, avand un cod QR si in limba engleza, a carui valabilitate sa nu depaseasca 72 de ore de la data inregistrarii calatoriei.

Copiii de pana la 5 ani care calatoresc impreuna cu parintii sunt exceptati de la obligativitatea testarii.

Documente necesare pentru calatorie:

• Pasaport in curs de valabilitate in timpul sederii si plecarii din tara.
• Viza turistica - nu este necesara, dar este necesar un card touristic, acesta se obtine de la consulatele Republicii Dominicane sau la punctele de trecere a frontierei, costa 10 USD.
• Turistii trebuie sa completeze un „formular de intrare si iesire” la sosire si inainte de a pleca din Republica Dominicana. Codul QR generat trebuie prezentat la sosire. E-ticket: https://eticket.migracion.gob.do/

Toti pasagerii care calatoresc in Rep. Dominicana trebuie sa prezinte:
• Un certificat de vaccinare pentru COVID-19, care sa ateste faptul ca au efectuat schema completa de vaccinare. Certificatul trebuie sa fie recunoscut de autoritatile sanitare din statul de provenienta si sa includa un cod QR, fara stergeri/modificari/adaugiri, si sa fie prezentat pe suport de hartie.

Calatorii nevaccinati sunt supusi unor teste randomizate la sosire. Daca se primeste un rezultat pozitiv, calatorii trebuie sa urmeze instructiunile oficialilor sanitari. Calatorii care ofera dovada unui test PCR sau antigen, efectuat in ultimele 72 de ore inainte de sosire, sunt scutiti de testarea randomizata.
Toti pasagerii sunt supusi unui control de sanatate la sosire, cum ar fi verificari ale temperaturii si evaluare vizuala. Pot fi necesare teste de sanatate si izolarea suplimentara pentru cei care prezinta simptome de COVID-19.
Restrictiile de calatorie legate de pandemia de COVID-19 au fost ridicate in Ungaria. Calatorii nu trebuie sa furnizeze dovezi ale vaccinarii, ale recuperarii in urma COVID-19 sau ale unui rezultat negativ al testului.
• SITUATIE DE URGENTA. Incepand cu 14 martie 2022 impusa de situatia din Ucraina, dar legat de masurile de gestionare a pandemiei, toate activitatile functioneaza in modul de baza si sunt deschise tuturor persoanelor, fara restrictii privind capacitatea sau orarul de functionare.
• Incepand cu data de 4 februarie 2022, toate persoanele care intra pe teritoriul Republicii Slovace sunt supuse unui regim de carantina la domiciliu, care se incheie, in cazul unui curs asimptomatic, dupa o perioada de 5 zile sau la primirea unui rezultat negativ al unui test RT-PCR, care poate fi efectuat cel mai devreme dupa intrarea pe teritoriul Republicii Slovace.
• Persoanele care au varsta de peste 12 ani si doua luni si care intra pe teritoriul Republicii Slovace pe cale aeriana, trebuie sa se inregistreze on-line la https://www.mindop.sk/covid/forms/
• Prevederi privind tranzitul: exceptiile privind tranzitul sunt aplicabile in continuare, cu conditia deplasarii fara oprire, cu exceptia realimentarii; tranzitul trebuie efectuat in termen de 8 ore.
• Purtarea mastilor: la interior: in interiorul cladirilor, transport public, taxi - masti cu protectie de tip FPP; la exterior: la evenimentele de masa in exterior.
• Conditii pentru permiterea intrarii in tara: completarea formularului de localizare (https://plf.uzis.cz/);
• Prezentarea certificatului verde care sa ateste vaccinarea sau trecerea prin boala sau a rezultatului negativ al unui test PCR sau antigen, efectuat inaintea sosirii pe teritoriul ceh. Testul PCR trebuie facut cu cel mult 72 ore inaintea sosirii in Cehia, iar cel antigen cu cel mult 24 ore.
• Certificatul de vaccinare este valabil 270 de zile, perioada care poate fi prelungita prin vaccinarea cu cea de-a treia doza (booster). Pentru copiii vaccinati cu varsta intre 12 si 18 ani, valabilitatea certificatului de vaccinare este nelimitata. Copiii cu varsta sub 12 ani sunt exceptati de la aceste masuri.
• De asemenea, sunt exceptati de la obligativitatea completarii formularului de localizare si prezentarii rezultatului negativ al testarii, persoanele care sosesc pe teritoriul ceh prin intermediul unor mijloace individuale de transport (nu folosesc transportul public - autocar, tren, avion).
Din data de 3 mai 2022 au fost eliminate toate restrictiile cu privire la calatoriile in Serbia ale cetatenilor straini, inclusiv ale cetatenilor romani. Se mentine posibilitatea introducerii unor restrictii de intrare dinspre state cu risc epidemiologic deosebit, in masura in care acestea sunt incluse pe lista Institutului de Sanatate Publica. In prezent niciun stat nu se afla pe aceasta lista. Astfel, cetatenii straini sau sarbi nu mai trebuie sa prezinte la intrarea in Serbia un certificat COVID-19 digital UE sau un certificat echivalent, indiferent de tara din care sosesc.
• STARE MEDICALA DE URGENTA incepand cu martie 2020. Toate punctele de trecere terestre si aeroportul Pristina sunt deschise.
• Incepand cu data de 05.02.2022, se poate intra in Kosovo in baza unui certificat de vaccinare anti-COVID-19 cu doua doze sau o doza a vaccinului „Janssen”, ultima doza fiind efectuata cu mai putin de 12 luni inainte de intrarea in Kosovo. De asemenea, pot intra in Kosovo persoanele care prezinta un certificat de vaccinare cu o doza si un test RT-PCR negativ, efectuat cu mai putin de 48 de ore anterior, precum si cele care prezinta una din urmatoarele dovezi: dovada ca s-au recuperat de COVID-19 in ultimele 90 de zile (test RT-PCR pozitiv realizat in ultimele 21-90 de zile); dovada vaccinarii cu cea de-a treia doza („booster”); test RT-PCR negativ, nu mai vechi de 48 de ore.
• Persoanele care prezinta adeverinte medicale conform carora au contraindicatie la administrarea vaccinului. Pentru a intra in Kosovo aceste persoane trebuie sa prezinte si un test negativ RT-PCR nu mai vechi de 48 de ore inaintea plecarii avionului (pentru cei care intra prin Aeroportul Pristina) sau cu cel mult 48 de ore inaintea sosirii in punctele de trecere terestre. Persoanele cu varsta intre 12 si 16 ani sunt exceptate daca prezinta un test RT-PCR negativ, nu mai vechi de 48 de ore.
• MASURI IN PLAN INTERN: Incepand cu luna septembrie 2021, pentru a intra in spatiile interioare ale localurilor de alimentatie publica, clientii trebuie sa prezinte certificatul de vaccinare. Purtarea mastii ramane obligatorie in spatiile inchise.
Incepand cu data de 20 aprilie 2022, pentru intrarea in Macedonia de Nord nu mai este obligatorie prezentarea certificatului de vaccinare impotriva virusului SARS-CoV-2, certificatului/adeverintei medicale in cazul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2, rezultatului negativ al unui test RT-PCR, efectuat cu maxim 72 de ore inaintea intrarii in Macedonia de Nord sau rezultatului negativ al unui test antigen rapid, efectuat cu maxim 48 de ore inaintea intrarii in Macedonia de Nord.
Incepand cu data de 19 februarie a.c., nu se mai aplica niciun fel de restrictii la intrarea in Slovenia. In consecinta, conditia RVT (recuperat/ vaccinat/ testat) este eliminata la toate punctele de trecere a frontierei, persoanele care calatoresc in Slovenia nemaifiind obligate sa se supuna masurii de carantina la adresa de domiciliu.
La intrarea in R. Slovenia, completarea formularului ”Passanger Locator” nu mai este necesara.
Intrucat riscul de infectare ramane prezent, se recomanda totusi ca, inaintea planificarii calatoriei in strainatate, sa fie monitorizate informatiile privind situatia epidemiologica din tarile care fac obiectul itinerariului, conditiile de intrare in statele de destinatie si deciziile autoritatilor din respectivele tari.
Incepand cu 1 iunie 2022, pentru intrarea/intoarcerea in Republica Italiana nu mai este necesara prezentarea certificatului digital UE la momentul imbarcarii sau trecerii frontierei de stat.
Anterior, incepand cu 1 mai 2022, autoritatile italiene au renuntat la solicitarea de completare a Formularului Digital European de Localizare a Pasagerilor (PLF).
Masurile restrictive de intrare in Republica Italiana, legate de Covid-19, dispuse anterior prin Ordonante de catre Ministerul Sanatatii, nu au fost prelungite dupa data de 31 mai 2022.
Persoanele care calatoresc in Iordania din Romania au urmatoarele obligatii:
• Fara restrictii de calatorie;
• Sa obtina codul QR prin inregistrarea pe platforma online https://www.gateway2jordan.gov.jo/index.html inainte de imbarcare. Copiii cu varsta de pana la 5 ani sunt exceptati de la aceasta masura;
Testul PCR negativ, efectuat cu 72 ore anterior zborului sau dovada infectarii in intervalul de 3 luni
* Dovada infectarii in intervalul de 3 luni - au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 intr-un interval de 3 luni anterior calatoriei: persoanele care prezinta rezultatul pozitiv al unui test antigen efectuat intr-o unitate autorizata sau al unui test PCR, efectuate cu mai putin de 3 luni anterior calatoriei, cu conditia ca intrarea in Israel sa aiba loc cel mai devreme in a 8-a zi de la data testului (data testului este considerata ziua 1);
Dovada completarii declaratiei sanitare electronice;
Asigurarea medicala pentru acoperirea tratamentului pentru COVID-19; incepand cu data de 8 martie 2022, asigurarea in cauza va conditiona intrarea in Israel.
Testul PCR negativ trebuie sa contina datele de identificare, seria si numarul pasaportului prezentat la imbarcare.

• Recomandam pasagerilor sa isi reserve un test PCR in Israel inainte de calatorie folosind link-ul https://testngo.femi.com/en/sign-in si sa il achite in avans, costul acestuia fiind mai mic decat daca s-ar achita la sosirea in aeroport.

Toate persoanele care intra in Israel, inclusiv cetatenii israelieni, trebuie sa efectueze in mod obligatoriu un test PCR la sosirea pe Aeroportul Ben Gurion. Dupa completarea formularului, va fi primit un link prin intermediul caruia se poate achita in avans testul PCR care va fi efectuat la sosirea in Israel (test suplimentar celui facut inaintea zborului).

Costul testului achitat in avans este de 80 ILS (link-ul pentru plata in avans se primeste automat la depunerea declaratiei electronice).

Testul achitat la aeroport costa 100 ILS (plata cu cardul) sau 115 ILS (plata in numerar).

Rezultatele se comunica prin mesaj tip SMS, la numarul de telefon mobil indicat de pasager (este necesar accesul la numarul respectiv de telefon).
Persoanele care calatoresc in Peru trebuie sa prezinte, inainte de imbarcarea in avion, rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, emis cu cel mult 72 de ore inaintea calatoriei sau certificatul de vaccinare impotriva COVID-19 pentru care au trecut cel putin 14 zile de la efectuarea schemei complete de vaccinare in statul de provenienta. Copiii cu varsta de pana la 12 ani sunt exceptati de la obligativitatea prezentarii rezultatului negativ al unui test molecular tip PCR. Incepand cu data de 10 decembrie 2021, inclusiv pentru transportul intern, fie rutier, fie aerian, se va solicita prezentarea certificatului de vaccinare sau a unui test molecular pentru persoanele de peste 18 ani.
In vederea intrarii in Peru, toti pasagerii trebuie sa prezinte o declaratie pe propria raspundere privind starea de sanatate si acordul acestora cu privire la dispunerea masurilor de izolare sau carantina. Declaratia poate fi descarcata aici: https://e-notificacion.migraciones.gob.pe/dj-salud/ si se completeaza cu cel mult 72 de ore inaintea imbarcarii in avion. Pasagerii care completeaza informatii false in declaratia de sanatate pot fi sanctionati administrativ, civil sau penal, in conformitate cu prevederile legale din Republica Peru.
Inaintea sosirii in Peru, pasagerii au posibilitatea de efectuare anticipata a controlului pasapoartelor prin intermediul aplicatiei „Pre Registro de Control Migratorio” disponibila in Google Store.
Persoanele cu varsta de peste 18 ani trebuie sa indeplineasca CUMULATIV urmatoarele conditii:

• prezentarea unui certificat de vaccinare impotriva COVID-19;
• prezentarea unui test tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore anterior imbarcarii;
• fisa sanitara completata (fisa poate fi descarcata aici www.onda.ma/form.php sau poate fi distribuita la bordul aeronavelor);
• acceptarea efectuarii, in mod aleatoriu, a unui test rapid antigen la punctul de intrare in Maroc;
• acceptarea prelevarilor aleatorii la punctul de intrare in Maroc, in vederea efectuarii de teste RT-PCR, rezultatul urmand a fi comunicat ulterior.

In cazul minorilor, indeplinirea cumulativa a urmatoarelor conditii:

• Copiii cu varsta pana la 6 (sase) ani: acces liber, fara conditii;
• Copiii cu varsta situata intre 6 si 18 ani:

Test RT- PCR NEGATIV de cel mult 48 de ore, la imbarcare;
Efectuarea unui test rapid antigen la sosirea in Maroc.
in Brazilia in scopuri turistice cetatenii romani nu au nevoie de viza ci doar de pasaport valabil mai mult de 6 luni la intrarea pe teritoriul brazilian.
Din punctul de vedere al normelor de prevenire COVID-19, toti cetatenii ce doresc intrarea/tranzitarea teritoriului brazilian au nevoie sa prezinte certificatul de vaccinare cu schema completa, mai putin cei care detin un certificat medical tradus in portugheza sau engleza, care sa ateste faptul ca este contraindicata vaccinarea. Schema completa este considerata mono-doza sau doza dubla de vaccin iar in cazul in care au trecut mai mult de 270 de zile de la ultima doza este necesara dovada realizarii dozei booster.
Informatii cu privire la dovada vaccinarii:
• trebuie tiparite sau prezentate electronic (nu vor fi acceptate dovezile care sunt exclusiv in format QR-Code); trebuie sa contina numele calatorului, denumirea comerciala sau numele producatorului vaccinului, numarul (numerele) lotului(lor) dozei(lor) aplicate si data(le) de aplicare a dozei(lor);
• sunt valabile vaccinurile aprobate de Anvisa, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) sau de autoritatea tarii in care calatorul a fost imunizat;
• aplicarea dozei unice sau a ultimei doze din schema de vaccinare trebuie sa fi avut loc cu cel putin 14 zile inainte de data plecarii.
• documentele eliberate in strainatate trebuie sa fie prezentate in limba portugheza, spaniola sau engleza.
Persoanele straine, nerezidente -Declaratie pe proprie raspundere (cu 48 de ore inainte de data calatoriei), asigurare medicala COVID.
Vor fi exceptati cei care intra pe teritoriul national pe cale terestra pentru o perioada mai scurta de 24 h (nu este necesara completarea Declaratiei pe proprie raspundere).
Se recomanda persoanelor care au schema de vaccinare completa sa realizeze o proba de diagnostic (test PCR sau antigen) in termen de 24 h de la intrarea in tara.
In eventualitatea incalcarii acestor cerinte se va face plangere penala si potrivit prevederilor Codului Penal pedepsele pot fi inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau de 15 zile, pana la 1 an pentru nerespectarea ordinelor transmise de un functionar public.
Este necesara completarea formularului Declaratie pe proprie raspundere, anterior calatoriei - https://ddjj.migraciones.gob.ar/app/home.php, se va complete cu 48 de ore inainte de calatorie, de sosirea/plecarea din tara - exista un sistem de verificare in 2 pasi, dar in acelasi timp este usor de facut.
Este obligatorie utilizarea aplicatiei COVID-19 pentru toate persoanele care intra pe teritoriul national.
Pentru a calatori in Urguay, cetatenii romani nu au nevoie de viza.
Din punct de vedere al conditiilor sanitare in vigoare, vor trebui sa aiba si sa prezinte urmatoarele documente:
Daca sunt vaccinati:
• certificatul de vaccinare cu schema completa ;
• asigurare medicala care sa garanteze asistenta in caz de suspiciune sau imbolnavire cu COVID-19;
• formular completat electronic cu 48 de ore inainte de calatorie https://declaracionjurada.ingresoauruguay.gub.uy/ING
• trebuie sa descarcati aplicatia „Coronavirus UY” din magazinul de aplicatii sau google play si sa va inregistrati;

Daca nu sunt vaccinati, pe langa documentele prezentate mai sus, va fi nevoie sa prezinte si rezultatul negativ al unui test PCR sau antigen realizat cu 72 de ore inainte de calatorie, exceptie facand minorii care au mai putin de 6 ani.
Conditii de intrare in Chile:
• pasaport valabil minim 6 luni;
• asigurare medicala de calatorie cu acoperire de minim 30.000 USD si clauza covid.
• declaratia www.c19.cl cu maxim 48 de ore inainte de zbor.
• completarea formularului „Declaratie de calatorie” in format electronic: https://www.c19.cl/, cu 48 de ore inainte de imbarcare. Este necesara furnizarea datelor de contact, informatii privind starea de sanatate si istoricul calatoriilor, precum si acceptarea conditiilor de intrare in acest stat. Formularul va fi solicitat de catre operatorul de transport la imbarcare si de autoritatea sanitara la intrarea in tara. Copiii cu varsta de pana la doi ani sunt exceptati de la aceasta masura.
• prezentarea rezultatului negativ al unui test PCR si transmiterea acestuia in momentul completarii „Declaratiei de calatorie” este recomandata.
• testul PCR sa fie efectuat cu maxim 72 de ore inainte de ora plecarii zborului cu destinatia finala Chile.
• asigurare medicala de calatorie - este necesara doar pentru cetatenii straini nerezidenti (turisti). Calatorul trebuie sa anexeze la Declaratia pe proprie raspundere un certificat de asigurare medicala care sa acopere, pe toata durata sederii in tara, eventuale validarea vaccinurilor prin intermediul paginii: www.mevacuno.gob.cl este voluntara. Acest proces de validare dureaza aproximativ 3 saptamani. Prin acest procedeu se obtine formularul Mobility Pass, pe baza caruia este permisa intrarea in Chile. Chiar daca se afirma ca in Starea de Alerta de Nivel 1 omologarea vaccinurilor este voluntara, accesul in spatii interioare nu este permis fara Mobility Pass.

Incepand cu data de 1 iunie 2022, persoanele care nu au efectuat a patra doza de rapel la vaccinare, in Chile, si pentru care au trecut mai mult de 6 luni de la ultima vaccinare, vor avea Mobility Pass-ul invalidat.
Persoanele care au schema completa de vaccinare validata de Ministerul Sanatatii (prin pagina mevacuno.gob.cl): la intrarea in tara vor efectua un test pentru COVID-19 (PCR sau antigen), aleatoriu, si se va dezactiva Mobility Pass pana la comunicarea rezultatului; in momentul comunicarii rezultatului negativ, Mobility Pass se va activa din nou. Persoanele in cauza trebuie sa stea in carantina la adresa completata in Declaratia pe proprie raspundere pana cand vor primi rezultatul negativ al testului. La primirea rezultatului negativ al testului de la laborator, Ministerul Sanatatii va activa Mobility Pass.
Documente necesare viza la sosire Bolivia:
• Un formular de viza completat care poate fi obtinut la frontiera (la sosirea in Bolivia) sau online.
• Un pasaport valabil 6 luni de la retur - original si copie.
• Itinerarul de calatorie sau biletele de avion dus-intors sau confirmarea rezervarii la hotel.(le va aduce ghida la aeroport).
• Fotografie recenta (4x4 cu fundal alb sau tip pasaport).
• Plata de 300 UFV (100 USD) - aceasta suma poate varia, se achita de fiecare turist la granite.

Persoanele care sosesc in Bolivia dintr-o calatorie internationala trebuie sa prezinte, inainte de imbarcarea in avion, certificatul de vaccinare emis de tara de origine (2 doze) sau rezultatul negativ al unui test molecular tip RT-PCR pentru detectarea infectiei cu virusul SARS-CoV-2, emis cu cel mult 72 de ore inaintea calatoriei sau rezultatul negativ al unui test antigen, realizat cu 48 de ore inainte.
Copiii cu varsta de pana la 5 ani sunt exceptati de la obligativitatea prezentarii rezultatului negativ al unui test molecular tip RT-PCR.
Cetatenii straini care nu au rezidenta permanenta in Bolivia trebuie sa prezinte la intrarea in tara o asigurare medicala de calatorie pentru COVID-19, care sa acopere costurile tratamentului necesar in cazul infectiei cu virusul SARS-CoV-2.
Toate persoanele care doresc sa calatoreasca in Bolivia trebuie sa completeze un formular electronic pus la dispozitie de autoritatile boliviene pe pagina de internet: http://www.rree.gob.bo/ingresobolivia/Registro.aspx.
La intrarea in tara, toti pasagerii sunt supusi controlului de temperatura. Persoanele cu temperatura mai mare de 38°C vor fi supuse unui control medical de specialitate in cadrul clinicii din aeroport.
Persoanele care calatoresc in Peru trebuie sa prezinte, inainte de imbarcarea in avion, rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, emis cu cel mult 48 de ore inaintea calatoriei sau certificatul de vaccinare impotriva COVID-19 (doua doze), pentru care au trecut cel putin 14 zile de la efectuarea schemei complete de vaccinare in statul de provenienta. Copiii cu varsta de pana la 12 ani sunt exceptati de la obligatia prezentarii rezultatului negativ al unui test molecular tip PCR. Se va solicita prezentarea certificatului de vaccinare sau a unui test molecular pentru persoanele de peste 18 ani inclusiv pentru transportul intern, fie rutier, fie aerian.
In vederea intrarii in Peru, toti pasagerii trebuie sa prezinte o declaratie pe propria raspundere privind starea de sanatate si acordul acestora cu privire la dispunerea masurilor de izolare sau carantina. Declaratia poate fi descarcata aici: https://e-notificacion.migraciones.gob.pe/dj-salud/ si se completeaza cu cel mult 72 de ore inaintea imbarcarii in avion. Pasagerii care completeaza informatii false in declaratia de sanatate pot fi sanctionati administrativ, civil sau penal, in conformitate cu prevederile legale din Republica Peru.
Inaintea sosirii in Peru, pasagerii au posibilitatea de efectuare anticipata a controlului pasapoartelor prin intermediul aplicatiei „Pre Registro de Control Migratorio”, disponibila in Google Store.
Companiile aeriene sunt responsabile de intocmirea listei pasagerilor si de verificarea indeplinirii protocoalelor sanitare impuse de statele de destinatie, precum si de autoritatile peruane la intrarea in Republica Peru.
In interiorul aeroporturilor aflate pe teritoriul Republicii Peru si in aeronave, pe durata zborurilor nationale si internationale, este obligatorie purtarea a doua masti de protectie sau a unei masti N95 sau KN95.
La intrarea pe teritoriul francez, se aplica urmatoarele masuri pentru persoanele cu varsta de peste 12 ani care sosesc din Romania, conform Strategiei de redeschidere a frontierelor:
• nu este necesara prezentarea unui test negativ pentru COVID-19 pentru persoanele care sunt vaccinate complet cu un vaccin autorizat de UE. Schema de vaccinare este considerata completa la 28 de zile de la administrarea dozei unice pentru vaccinul Janssen (Johnson & Johnson), la 7 zile de la administrarea celei de-a doua doze pentru celelalte vaccinuri recunoscute de Agentia Europeana a Medicamentului (Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield) si, pentru persoanele care au efectuat toate dozele necesare dintr-un vaccin autorizat de OMS si nerecunoscut de Agentia Europeana a Medicamentului, la 7 zile de la administrarea unei doze complementare de vaccin cu ARN mesager care beneficiaza de o astfel de recunoastere.

ATENTIE! Din 30 ianuarie 2022, pentru ca schema de vaccinare sa fie considerata completa, persoanele cu varsta de peste 18 ani care doresc sa intre pe teritoriul francez trebuie sa fi primit o doza complementara de vaccin cu ARN mesager, daca au trecut 9 luni de la ultima doza administrata.

Persoanele care nu sunt vaccinate (cu schema completa, conform detaliilor de mai sus) trebuie sa prezinte la imbarcare/la trecerea frontierei:
• fie un test molecular tip PCR, efectuat cu cel mult 72 ore inainte de intrarea in Franta, fie un test antigen, efectuat cu maximum 48 ore inainte de intrarea in Franta; sunt exceptati pasagerii aflati in tranzit aeroportuar, pentru care statul de destinatie finala nu solicita testul;
• fie un certificat de recuperare de COVID-19, care atesta o infectare confirmata cu cel putin 11 zile si maximum sase luni anterior.

Copiii cu varsta de pana la 12 ani sunt exceptati de la aceasta masura.
Atentie! Se accepta ca certificate doveditoare ale vaccinarii, trecerii prin boala sau rezultatului negativ al unui test tip RT-PCR doar certificatele care contin un cod QR si care sunt redactate in limba statului in care au fost emise si in limba engleza.
Incepand cu data de 1 aprilie 2022, au fost eliminate toate restrictiile adoptate in context COVID-19, atat pentru intrarea in Elvetia, cat si pe plan intern.
Astfel, pentru intrarea pe teritoriul elvetian nu mai este necesara prezentarea unui Certificat COVID care sa ateste vaccinarea, trecerea prin boala sau testarea negativa si nici completarea formularului de inregistrare (PLF).
In vederea evitarii refuzului de intrare in Republica Islamica Iran din motive COVID-19, toti cetatenii straini care doresc sa intre in acest stat trebuie sa obtina, inainte de imbarcarea in aeronava, un certificat medical care sa ateste rezultatul negativ al unui test molecular pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, in limba engleza, eliberat de o institutie medicala acreditata din statul de plecare. Recomandam ca testul sa fie tiparit. Certificatul medical trebuie sa fie eliberat cu cel mult 72 de ore inainte de intrarea in Republica Islamica Iran. Acesta poate fi eliberat si in limba statului de provenienta (alta decat limba engleza), insa, in acest caz, trebuie sa fie atestat de catre Ambasada Republicii Islamice Iran din statul de plecare si sa fie eliberat cu cel mult 72 de ore inainte de intrarea in Republica Islamica Iran sau sa prezinte dovada vaccinarii impotriva COVID-19. Schema completa a vaccinarii trebuie sa fi fost efectuata cu cel putin 14 zile inainte de data intrarii in R.I. Iran. Dovada vaccinarii trebuie sa fie in limba engleza sau in limba persana (ori atestat de Ambasada R.I. Iran).
Certificatul trebuie sa contina un cod QR care sa permita verificarea autenticitatii, sa aiba tiparit numele si prenumele titularului (unde este posibil si numarul de pasaport) si detalii cu privire la tipul de vaccin si data administrarii dozelor. In cazul in care toate datele de mai sus sunt disponibile prin codul QR al certificatului, nu mai este nevoie ca acestea sa fie tiparite. R.I.Iran recunoaste toate vaccinurile aprobate de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (listate in Emergency Use Listing).
Ambasada recomanda ca persoanele care calatoresc in R.I. Iran sa detina atat testul RT-PCR (conform conditiilor mentionate mai sus), cat si certificatul de vaccinare, ambele tiparite.
Persoanele care doresc sa intre in Republica Islamica Iran trebuie sa prezinte o declaratie pe propria raspundere cu privire la situatia lor medicala, care va fi completata in avion sau la punctul de frontiera.
Toate persoanele care intra/ies din Republica Islamica Iran pot fi testate pentru COVID-19, daca prezinta simptome specifice sau daca autoritatile iraniene considera necesar. Pana la primirea rezultatului testului, persoanele vor ramane in carantina la o adresa stabilita de autoritatile iraniene. Pretul testului este de 40 Euro (aprox. 12 milioane riali iranieni), iar plata se efectueaza in moneda locala.
Posesorilor de pasaport iranian care revin in Republica Islamica Iran dupa o calatorie care a durat mai putin de 7 zile, le este permisa intrarea in Republica Islamica Iran in baza rezultatului negativ al testului PCR COVID-19, nu mai vechi de 92 de ore.
Pentru posesorii de pasaport iranian care revin dintr-o calatorie cu o durata mai mare de 7 zile, se poate impune retestarea pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 si masura autoizolarii/carantinei la domiciliu.
Daca se dovedeste printr-un document eliberat de o reprezentanta diplomatica a Republicii Islamice Iran faptul ca, din motive obiective, nu se poate efectua testul in statul de plecare, compania aeriana va decide cu privire la posibilitatea imbarcarii persoanei. In situatia in care posesorul de pasaport iranian este preluat de compania aeriana, acesta va fi testat in momentul in care ajunge in Republica Islamica Iran si se va supune masurii de autoizolare pana la momentul receptionarii rezultatului negativ.
Toti pasagerii care doresc sa iasa din Republica Islamica Iran trebuie sa detina certificate de sanatate eliberate de autoritatile iraniene in cadrul aeroporturilor internationale de pe intreg teritoriul tarii. Certificatul de sanatate poate fi eliberat pasagerilor la cerere sau daca detinerea lui reprezinta o conditie obligatorie pentru accesul in statul de destinatie.
Toate persoanele care vor sa iasa din Republica Islamica Iran trebuie sa consulte compania aeriana cu care vor efectua zborul in vederea confirmarii obligativitatii prezentarii unui test RT-PCR pentru COVID-19. Lista laboratoarelor agreate de companiile aeriene poate sa difere, sens in care se recomanda consultarea directa a operatorului aerian.
In Republica Islamica Iran este obligatorie purtarea mastii de protectie, atat in spatiile inchise, cat si in spatiile publice deschise.
https://www.mae.ro/travel-conditions/3707

REGULI PRIVIND TESTAREA PENTRU COVID-19 SI MASURA CARANTINEI:

Incepand cu data de 7 septembrie 2022, persoanele care calatoresc in Japonia si prezinta la imbarcare si la intrarea in Japonia un certificat de vaccinare completa pentru COVID-19 (minim 3 doze de vaccin), acceptat de catre autoritatile japoneze, NU mai trebuie sa prezinte certificatul testului PCR negativ pentru COVID-19, indiferent de zona sau tara din care calatoresc catre Japonia. Informatii privind conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca certificatul de vaccinare acceptat de autoritatile japoneze pot fi consultate accesand pagina de internet: https://www.mhlw.go.jp/stf/covid-19/border_vaccine.html.
Persoanele care calatoresc din Romania catre Japonia si nu detin un certificat de vaccinare completa pentru COVID-19, acceptat de catre autoritatile japoneze, vor avea in continuare obligatia de a prezenta, la imbarcare si pe aeroportul de sosire, certificatul testului PCR negativ pentru COVID-19, efectuat cu maximum 72 ore inainte de plecarea din Romania.
ATENTIE! Autoritatile japoneze accepta doar un anumit certificat de test negativ pentru COVID-19.
Clinici din Romania care elibereaza acest tip de certificat PCR:
Clinica SANTE ,tel. 0376-448-099, diverse locatii, https://clinica-sante.ro">
SYNLAB , tel. 021-9087, diverse locatii, www.synlab.ro
Complet Medical,tel. 021-9346, diverse locatii, https://www.completmedical.ro
Clinica Provita Cuza Voda (Bucuresti), 021-9432,https://www.centrul-provita.ro
Clinica Domnita Chiajna(Ilfov), tel. 031-9777, https://www.clinicadomnitachiajna.ro
IOWEMED Constanta, tel. 0241-962, https://www.iowemed.ro
Lumisan Iasi, tel. 0332-802755,http://www.lumisan.ro/index.html
Informatii privind masurile adoptate de catre autoritatile japoneze in contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate si pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe al Japoniei:https://www.mofa.go.jp/ca/fna/page4e_001053.html
Pentru parcurgerea mai rapida a procedurilor sanitare pe aeroportul de sosire in Japonia, persoanele care sosesc in aceasta tara trebuie sa-si instaleze (inaintea intrarii in Japonia) aplicatia MySOS pe telefonul mobil. (Este important ca telefonul mobil sa aiba conexiune la internet si sa functioneze in retelele de telefonie mobila din Japonia! In caz contrar, persoana in cauza va inchiria contra cost sau va cumpara un telefon mobil pe aeroportul de sosire.) Aplicatia MySOS permite utilizatorului sa se inregistreze si pentru procedura Fast Track, care-i va fluidiza formalitatile de intrare in Japonia. Informatii detaliate si procedura de instalare a aplicatiei MySOS pot fi consultate accesand pagina de internet dedicata: https://www.hco.mhlw.go.jp/fasttrack/en/
La data de 10 februarie 2022, Ministerul Sanatatii din India a comunicat protocolul care va fi aplicat calatorilor care doresc sa intre in India, incepand cu data de 14 februarie 2022.

Toti calatorii sunt obligati:

-sa prezinte informatii complete si concrete in formularul de declaratie pe propria raspundere de pe platforma online Air Suvidha (https://www.newdelhiairport.in/airsuvidha/apho-registration) inainte de calatoria programata, inclusiv detaliile calatoriilor efectuate in ultimele 14 zile;
-sa incarce un rezultat negativ al unui test tip RT-PCR pentru COVID-19 (testul trebuie sa fi fost efectuat in termen de maxim 72 de ore inainte de efectuarea calatoriei)sau un certificat vaccinare cu schema completa impotriva COVID-19.
-De asemenea, fiecare pasager trebuie sa prezinte o declaratie privind autenticitatea rezultatului, fiind pasibil de urmarire penala daca se constata contrariul.
-Calatorii trebuie sa declare prin intermediul portalului mentionat sau, in caz contrar, fata de Ministerul Aviatiei Civile - Guvernul Indiei prin intermediul companiilor aeriene in cauza, inainte de a li se permite sa efectueze calatoria, ca vor respecta decizia autoritatii guvernamentale corespunzatoare, respectiv orice cerinta ulterioara sosirii de a se supune unei masuri de carantina la domiciliu/institutionalizata/autocontrol sanitar, dupa caz.

Inainte de imbarcare:

Companiile aeriene vor permite imbarcarea pasagerilor care au completat Formularul de declaratie pe propria raspundere pe portalul Air Suvidha si care au incarcat rezultatul negativ al testului RT-PCR sau certificatul de vaccinare impotriva COVID-19. In momentul imbarcarii, dupa screening-ul termic, va fi permisa imbarcarea numai pentru calatorii asimptomatici.
Toti pasagerii sunt sfatuiti sa descarce aplicatia Aarogya Setu pe dispozitivele mobile.

La sosire:

-Debarcarea trebuie facuta asigurand distantarea fizica.
-Screening-ul termic va fi efectuat pentru toti pasagerii de catre oficialii sanitari prezenti la aeroport. Formularul de declaratie pe propria raspundere completat online trebuie prezentat personalului sanitar al aeroportului.
-Pasagerii care prezinta simptome in timpul controlului vor fi izolati imediat si transportati la o unitate medicala, conform protocolului sanitar. Daca rezultatul testului efectuat este pozitiv, vor fi identificate persoanele care sunt contacte directe, fiind aplicabil protocolul stabilit.
La sosire se aplica urmatorul protocol:
Persoanele in cauza vor fi selectionate de catre companiile aeriene si vor fi condusi la centrele de testare de catre personalul liniilor aeriene. Parasirea aeroportului este permisa dupa efectuarea testelor. Daca un calator este testat pozitiv, probele vor fi trimise pentru testare genomica la reteaua de laboratoare INSACOG.
Calatorii depistati pozitiv vor fi izolati in facilitati guvernamentale si tratati conform dispozitiilor protocolului standard, inclusiv identificarea contactelor.
Toti calatorii trebuie sa isi monitorizeze starea de sanatate pentru o perioada de 14 zile. In situatia prezentarii unor simptome specifice COVID-19 sau testarii si obtinerii unui rezultat pozitiv pentru COVID-19, este necesara autoizolarea imediata si anuntarea celei mai apropiate unitati sanitare sau apelarea numarului national de asistenta telefonica (1075).
Copiii cu varsta sub 5 ani sunt exceptati de la masura testarii atat inainte de imbarcare, cat si la sosire. Cu toate acestea, daca prezinta simptome COVID-19 la sosire sau in timpul perioadei de monitorizare, vor fi testati si tratati conform protocolului standard.
Incepand cu data de 1 iulie 2022, a fost eliminata obligatia calatorilor de a prezenta urmatoarele documente:
Thailand Pass - aprobarea pentru calatoria in Thailanda;
Certificat de asigurare care sa ateste acoperirea de minim 10.000 USD pentru tratament medical pe durata sederii in Thailanda.
Atentie! Autoritatile thailandeze mentin obligatia prezentarii certificatului de vaccinare pentru COVID-19 sau rezultatul unui test PCR/antigen ATK (antigen), emis cu cel mult 72 de ore anterior calatoriei.
Certificat de vaccinare pentru COVID-19, schema completa de vaccinare efectuat folosind unul dintre vaccinurile aprobate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) sau de Ministerul Sanatatii Publice din Thailanda (Sinovac, AstraZeneca, Pfizer, Moderna, Sinopharm, Johnson & Johnson, Sputnik V, Nanovax, Medigen, Covaxin, Turkovac);
Thailanda recunoaste vaccinarea cu doze mixte. Schema completa de vaccinare - doua doze sau doza unica de vaccin. Pentru a fi considerat vaccinat cu schema completa, a doua doza trebuie administrata cu cel putin 14 zile anterior calatoriei. Persoanele vaccinate cu o doza de Johnson & Johnson sunt considerate vaccinate cu schema completa.
Persoanele nevaccinate sau vaccinate partial pot prezenta un test PCR/antigen AT (antigen), emis cu cel mult 72 de ore anterior calatoriei.

Rezerva acum!