INFORMARI PENTRU CALATORIE

City Break in Madrid

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Madrid

Capitala a marelui imperiu a lui Carol Quintul, Madridul a fost la un moment dat cel mai bogat si mai puternic oras din lume. Chiar daca familia regal nu mai locuieste aici, Madridul a ramas un oras in care istoria si maretia emana din fiecare coltisor. Capitala Spaniei este alegerea perfecta si pentru cei care iubesc petrecerile. Zona Malasana este atat de intesata de baruri si restaurant, incat poate fi rivalizata fara problem cu to ce poate oferi Barcelona. Tot in Madrid isi are stadionul si unul din cele mai importante cluburi de fotbal din Europa: Real Madrid.

Clima:

Clima Spaniei este mediteraneana, cu accente temperate. Verile sunt calde in interior, iar pe coaste temperaturile sunt degraba moderate. Situatia din timpul iernii se prezinta astfel: in interior temperaturile sunt mici, iar cerul innorat, in vreme ce pe coaste, avem o clima mult mai prietenoasa.

Viata de noapte:

Pentru madrileni nu este ceva iesit din comun sa danseze toata noaptea, iar apoi dimineata, sa mearga la munca. Aceasta viata de noapte atat de active, numita “la movida”, a inflorit dupa moartea lui Franco.

Shopping:

Doua dintre cele mai bune zone de cumparaturi din oras sunt Salamanca care are cele mai scumpe magazine si Chueca unde puteti gasi preturi accesibile.

Mancarea:

Zonele Plaza Mayor si Sol au cele mai bune restaurant din oras. De retinut ca restarantele din Spania deschid destul de tarziu si ca unele sunt inchise in august. Cocido o mancare cu varza, pui, ceapa, vita sau porc este una dintre specialitatile madrilène pe care va trabui sa le incerci.

De vizitat:

  • Plaza Mayor - Timp de secole aceasta piata a fost epicentrul cultural si commercial al orasului si locul de desfasurare al sarbatorilor nationale.
  • Palatul Casei Regale - Este cel mai mare plat regal construit in Europa. El apartine in continuare familiei regale, insa in present nu mai este folosit ca resedinta.
  • Santiago de Bernabeu – Stadionul uneia dintre cele mai titrate echipe din Europa si unul dintre cele mai mari stadioane de pe continent. Santiago Bernabeu, cu arhitectura sa impresionanta si cu sutele de trofee castigate de Real Madrid adevenit un loc de pelerinaj pentru milioanele de suporteri din toata lumea ai echipei.
  • Muzeul Prado - Fondat ca muzeu de pictura si sculptura, oferta lui “El Prado” s-a diversificat in continuu. In prezent, el gazduieste de asemenea o colectie de peste 5.000 de desene, 2.000 de afise, 1.000 de monede si aproape 2.000 de obiecte decorative si lucrari de arta.
  • Gradinile Botanice Regale - Aici poti admira impresionanta colectie de plante adunate din toate colturile Imperiului Spaniol la ordinul lui Charles III.

Evenimente:

  • Festivalul de Flamenco “Cajamadrid” - mai.
  • Festivalul de Arta Populara - decembrie.
  • Summer in the City - iulie si august
  • San Isidro - mai.

Rezerva acum!