INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante in Kos

Ofertele Europa Travel in Kos

Despre Kos

Situata foarte aproape de coasta Turciei, Kos este una dintre insulele grecesti din sud-estul Marii Egee si a doua cea mai populara din grupul Dodecaneze, dupa Rhodes. Datorita dimensiunilor sale mari (peste 290 km), insula pastreaza un echilibru in dezvoltarea turismului, cu unele zone foarte bine organizate si altele retrase. Capitala insulei este Kos Town, un amestec de arhitectura venetiana si otomana, cu obiective turistice interesante, printre care se numara un castel medieval, Angora Antica si celebrul Asklepieion, un centru antic de sanatate, aflat la mica distanta de oras. Cele mai multe zone turistice se afla in partea sudica a insulei, inclusiv Kardamena si Kefalos, unde vei gasi plaje mari aurii, cu apa cristalina.

Atractii

Kos este insula cu plaje impecabile, obiective turistice interesante si sate traditionale, cu o frumoasa pozitie intre insulele Kalimnos (sud) si Nisiros (nord). Satele de coasta sunt zone turistice, cu multe locuri de cazare, in timp ce satele interioare sunt traditionale, ferite de exaltarea dezvoltarii. Unele plaje sunt organizate, cateva sunt destinate nudistilor (in jurul Paradise Beach), in timp ce altele sunt complet izolate. Pe langa plaje intinse cu pietricele si nisip auriu, Kos este destinatia perfecta pentru iubitorii de windsurf deoarece vanturile sunt moderate, iar valurile tocmai bune pentru distractia in mare.

Insula este este renumita pentru vegetația bogata si pentru climatul tipic mediteranean, fiind caracterizata de medicul roman Gallino drept „locul cel mai temperat din lume”. Odata ajuns pe insula, te poti odihni la umbra batranului platan sadit acum 2400 de ani care, potrivit legendei, Hipocrate obisnuia sa le predea elevilor sai. Cat despre obiectivele turistice, cel mai faimos este Asklepieion, scoala antica de medicica a lui Hipocrate, urmat de Agora Antica, Odeonul Roman , Castelul Venetian din oras si Castelul din Antimachia. Un obiectiv major este Agios Fokas, un izvor termal fierbinte situat la 10 km de capitala, care formeaza un lac aparte.

Capitala si imprejurimile ei sunt bogate in monumente istorice si situri arheologice,  si pot fi strabatute cu bicicleta, iar daca vrei relaxare, mergi in satul pitoresc Kefalos, aflat in sud-vestul orasului Kos. Pe faleza gasesti numeroase taverne si restaurante, care se intrec atat prin mancare, cat si prin locatie, pentru a oferi cele mai impresionante privelisti asupra insulei. Bucataria locala are si ea propriile particularitati, iar cateva dintre specialitatile pe care trebuie sa le incerci sunt xinomyzithra (supa cu branza), galomyzithra (branza din lapte de vaca), krasotyri (branza iute) si xerotigana (snacksuri dulci, prajite).

Rezerva acum!