INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante in Marmaris

Ofertele Europa Travel in Marmaris

Despre Marmaris

Marmaris este un oras-port situat de-a lungul Rivierei turcesti, in provincia Muğla, din sud-vestul Turciei, si totodata cea mai sofisticata statiune de pe coasta Marii Mediterane a Turciei. Partea nordica a statiunii gazduieste linistitul Golful Gokova, iar portul orasului creeaza o atmosfera constanta de party pentru turistii britanici, scandinavi si rusi. Golful muntos in care se incadreaza portul este o splendoare pentru turistii dornici de explorare a naturii, a istoriei si a arhitecturii, zona fiind incoronata de un castel antic si captusita cu iahturi din lemn si vasele marinarilor care poposesc aici. 

Atractii

Marmaris este unul dintre cele mai importante porturi mediteraneene ale Turciei, in care opresc vase de croaziera, feriboturi si iahturi luxoase. Este destinatia celebritatilor si zona sa portuara are cele mai multe restaurante, cluburi si cafenele. Tot aici vei gasi un bazar animat, de unde poti cumpara suveniruri, mirodenii, covoare, obiecte de aur si imbracaminte de piele. Intreg peisajul portuar este o nebunie, portul fiind un mijloc de trecere intre marea albastru-turcoaz si superba perdea de pini ce coboara pantele line ale dealurilor, pana aproape de plajele intinse cu nisip fin din imprejurimi.

Cel mai important punct de atractie culturala din Marmaris este partea veche a statiunii, cu alei intortocheate pavate cu piatra cubica si ornata cu case vechi, ce se aduna parca in jurul Castelului lui Suleiman Magnificul, vechi de aproape jumatate de secol. Astazi, Castelul lui Suleiman Magnificul gazduieste expozitiile Muzeului Marmaris si este recomandat sa-l vizitezi. De asemenea, viziteaza Caravanserai (Hafsa Sultan Caravanserai), construit in 1545, mormantul Sarianei, profeta care l-a ajutat pe Suleiman Magnificul sa cucereasca Rhodosul, Baia turceasca Armutalan Hamam si Atlantis Waterpark

Printre atractiile majore ale statiunii sunt si excursiile cu barca spre Rhodos sau spre Insula Cleopatrei, faimoasa pentru peisajul exotic si nisipul alb. Tot din Marmaris, poti porni in excursii spre Parcul National Gullucek, renumit pentru abundenta de specii rare de plante, Valea si Delta raului Dalyan, orasele antice Physkos, Loryma (Bozukkale), Amos, Casa Fecioarei Maria de pe Muntele Privighetorilor sau spre celebrele terase de calcar de la Pamukkale (Castelul de bumbac). Ca pont, in Marmaris ai Festivalul de yachting in mai, Festivalul Marmaris in iunie si Cupa Internationala de Yachting Regatta, in noiembrie. Evenimente competitive si distractive de care să ții cont cand în alegi vacanta in Marmaris.

Rezerva acum!