Unde si ce mancam in Turcia, Marmaris

Restaurante si delicatese turcesti

   4.25 / 5 din 144 voturi | Acorda o nota

Ofertele Europa Travel in Marmaris

Unde si ce mancam in Turcia, Marmaris? Pentru mese de lux, cea mai buna alegere sunt restaurantele din portul Marmaris. Pentru restaurante de pe malul maroo, cele mai apreciate sunt cele de pe plajele Uzunyali si Icmeler, unde poti incerca fast food-ul autentic turcesc si meniuri rapide. Iar daca vrei o zona cu multe restaurante, agitatie si o atmosfera vioaie, centrul orasului este tot ce-ti trebuie, in special seara, cand turistii si localnicii se aduna sa descopere, sa se distreze si sa socializeze. Incepand cu mijlocul lui aprilie si finele lui octombrie, restaurantele din Marmaris servesc o larga varietate de meniuri pentru mic dejun, pranz si cina, in orice moment, fie zi sau noapte, weekend sau zi din saptamana. Este perioada in care sa te bucuri de mare, soare si arome imbietoare, greu de gasit intr-o alta statiune a Turciei.

Mic dejun
Ce mancam in Turcia, Marmaris, la micul dejun: fara indoiala, ceva simplu. Un mic dejun tipic turcesc consta in branza (beyaz peynir, kaşar etc. ), unt, masline, oua, rosii, castraveti, miere si kaymak. Sujuk, sosul picant turcesc, poate fi mancat cu oua. Tot la micul dejun, poti alege intre pastırma, börek, simit, poğaça and supe, iar un mic dejun turcesc comun se numeste „ menemen” si este facut din rosii, piper verde, usturoi, ulei de masline si oua. Ceaiul este nelipsit de la micul dejun.

Mancare homemade
Este cea mai preferata de turci. Desi noua generatie este tentata sa manance in oras, in general, poporul turc prefera sa manance acasa. Iar noi ca tursti putem asocia preparatele dintr-un restaurant, facandu-ne propriul meniu cu ce mancam in Turcia, Marmaris, asa cum o fac turcii in propriile case. O masa obisnuita incepe cu supa si este urmata de un fel principal din legume sau verdeturi fierte intr-o oala (de obicei cu carne sau carne tocata), servita de multe ori cu orez sau bulgur pilaf, alaturi de o salata sau un Cacık (facut din iaurt diluat si castraveti maruntiti). Asadar, construieste-ti singur meniul cu ce mancam in Turcia, Marmaris, dupa bunul plac.

Restaurante
Desi fast food-urile castiga popularitate si se inmultesc ca ciupercile dupa ploaie, localnicii si multi turisti raman fideli meselor variate si imbelsugate ale bucatariei turcesti. Tocmai de aceea, in incercarea de a tine pasul cu cerintele, multe fast food-uri au inceput sa introduca in meniu si traditionalele mancaruri köfte, döner, kokoreç, börek and gözleme. Esnaf lokantası (restaurante speciale pentru negustori) sunt larg raspandite si servesc mancare traditionala facuta in casa, la preturi accesibile.

Bucataria de vara
In arsita verii, o masa turceasca consta adesea in legume prajite, cum ar fi vinete, ardei sau cartofi, servite cu iaurt si sos de rosii. Menemen si çılbır sunt mancaruri tipice de vara, bazate pe oua. Branza de oaie, castravetii, rosiile, dovleceii si pepenii pot constitui, de asemenea, o masa light de vara. Iar daca preferi halvaua la desert, opteaza pentru cea de vara, mai light si mai putin dulce decat cea preparata iarna.

Ingredientele cheie
Cele mai folosite ingrediente in bucataria turceasca sunt: miel, vita, pui, peste, vinete, ardei gras, ceapa, usturoi, linte, fasole si rosii. Nucile, fisticul, castanele, migdalele, alunele si nucile au un loc aparte in bucataria turceasca, alaturi de condimentesi plante aromatice precum patrunjel, chimen, piper negru, boia de ardei, menta, oregano, biber pul (ardei rosu), ienibahar si cimbru. Iar acum ca ai aflat unde si ce mancam in Turcia, Marmaris, te invitam la o vacanta bogata in arome si distractii de toate tipurile.

• Despre Marmaris

• Atractii turistice in Marmaris

• Shopping in Turcia, Marmaris

• Vacante in Marmaris 2020 - 2021


Rezerva acum!