INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante in Zakynthos

Ofertele Europa Travel in Zakynthos

Despre Zakynthos

Zakynthos, sau Zante, se afla pe coasta vestica a Greciei si a fost denumita dupa Zakynthos, fiul legendarului Arcadian Dardanos, despre care se spune ca a fost primul locuitor al insulei. Majoritatea oraselor si a plajelor cu nisip de aici se afla pe partea sud-estica, in timp ce partea vestica este bogata in stanci abrupte, in flora si fauna subacvatica. Poreclita de venetieni si „Floarea Levantului”, insula este casa a peste 7.000 de specii de flori si a doua specii de animale marine pe cale de disparitie, protejate prin lege: testoasele Caretta-Caretta si focile Monachus Monachus.

Zante are un climat tipic mediteranean, cu ierni blande si veri fierbinti, fiind considerata cea mai insorita insula a Greciei. In luna august, umiditatea este destul de ridicata iar temperatura poate depasi cu lejeritate 35 de grade. Cele mai confortabile luni in Zakyntos sunt mai, iunie, septembrie sau octombrie, cand soarele nu este arzator iar dupa amiezile sunt perfecte pentru plaja.  

Stilul arhitectural al constructiilor isi mentine influentele venetiene adoptate in perioada 1484-1797, oferind oraselor un aer romantic, cuceritor. Orasul Zakynthos este portul principal si totodata capitala insulei, care atrage anual mii de turisti. Multe plaje din Zakynthos sunt destinate familiilor cu copii, iar printre cele mai cunoscute sunt Alikes, Argassi si Tsilivi, unde gasesti o larga varietate de sporturi nautice. Tot la categoria familii intra si plaja Laganas unde se organizeaza plecari cu vaporase, pentru a vedea celebra testoasa Caretta-Caretta. 

Daca vrei plaje retrase si linistite, ai Amoudi, Dafni, Makri Gialos si Xehoriati, cu privelisti uimitoare spre Kefalonia, iar pentru plaje naturale viziteaza Limnionas si Porto Roxa. Daca insa te lupti cu artrita si cu durerile de picioare, ia in considerare plaja Xigia, cu ale sale ape bogate in sulf. Ca obiective turistice, nu rata Parcul Marin National, plaja Navagio si Grotele albastre.

 

Rezerva acum!