INFORMARI PENTRU CALATORIE

Atractii turistice in Zakynthos

Ce vizitam in Zakynthos

Ofertele Europa Travel in Zakynthos

Vacanta in Zakynthos inseamna istorie, cultura, traditie si, bineinteles, multa distractie. Pe langa atmosfera vie si sutele de taverne traditionale, insula abunda in frumuseti naturale si monumente istorice care iti impartasesc cate putin din traditia, spiritul localnicilor si istoria lor. O saptamana nu-ti este de ajuns sa poti explora toate frumusetile si toate posibilitatile de distractie sau de relaxare ale insulei. Cu toate acestea, exista un loc in care traditia pura imbina intr-un mod aproape insesizabil distractia cu facilitatile moderne: Zakinthos Town. Incepe-ti vacanta din inima insulei. Viziteaza monumentele istorice, strabate stradutele inguste, mananca greceste si apoi inchiriaza o masina pentru a vizita obiective turistice aparte. Include in planul de vacanta si o vizita la binecunoscutele Pesteri Albastre din nord-vestul insulei si la celebra plaja cu epava Navagio, unde poti ajunge doar cu ambarcatiunea.

• Piata Solomos. De jur imprejurul pietei sunt cladiri cu caracteristici arhitecturale specifice insulei, cu ferestre si arcade. In centrul pietei poti admira bustul sculptat al marelui poet grec D. Solomos, biblioteca publica, in care se regasesc peste 55.000 de volume, si Muzeul Post-Bizantin, cu statui impodobite cu aur, icoane si gravuri de arta.

•  Strata Marina (strada Lomvardou K.) este strada care inconjoara portul. Ea incepe din Piata Solomos si isi are capatul la Biserica Sf. Dionysos, fiind cea mai aglomerata strada a insulei in sezonul turistic datorita privelistii si a numarului mare de baruri si cafenele.

• Piata Aghios Markos gazduieste Muzeul Solomos, Kalvos si Eminent Zakynthians, in care se regaseste bustul sculptat al poetului national al Greciei, opera realizata de Georgios Broutos in 1902. In 1797, Aghios Markos a fost centrul unei rascoale, cand localnicii au incendiat Libro d’ Oro si au plantat in loc un pom, denumit "Copacul libertatii". Astazi, piata cu stradute pietruite este cel mai cunoscut loc de intalnire al turistilor, dar si al localnicilor.

•  Rouga este denumirea strazii Alexandros Romas, care incepe de la Piata Aghios Markos si traverseaza aproape intregul oras. Strada se remarca prin arhitectura arcadelor si este cunoscuta de secole drept principalul centru comercial al orasului Zakynthos.

 Castelul Venetian se afla pe dealul orasului Zakynthos, in locul vechii acropole, cunoscuta sub numele de Psofis. Poarta de intrare in Castelul Venetian evidentiaza influenta arhitecturii venetiene asupra orasului prin simbolul „Leului de San Marco”. Castelul se afla printre pinii dealului Bohali, la marginea orasului Zante, si ofera privelisti frumoase asupra orasului si a Marii Ionice.

•  Dealul Stranis se afla la 2 kilometri de Zakynthos Town si este locul in care poetul Dionysios Solomos a compus „Imnul Libertatii”, devenit ulterior imnul national al Greciei. Locul a fost si sursa de ispiratie pentru „Free Besieged”, piesa scrisa dupa asediul asupra orasului Messolonghi.

•  Biserica Aghios Nikolaos tou Molou se afla in Piata Solomou si apartine ordinului renascentist (secolul 17). Ea se remarca atat prin arhitectura, cat si prin clopotnita care dateaza din perioada bizantina. Potrivit istoricilor, Aghios Dionysios ar fi trait aici, in 1853.

•  Manastirea Agios Dionysios se afla in noul debarcader al portului si gazduieste moastele sfantului protector al insulei, intr-un sicriu de argint.

•  Biserica Aghios Markos dateaza din 1516 si se afla in Piata Aghiou Markou. Este o atractie turistica majora datorita clopotnitei, o copie a celei din bazilica San Marco din Venetia.

•  Biserica Aghios Georgios este vizitata anual de mii de credinciosi datorita icoanei in fata careia au depus juramantul conducatorii armatelor: Kolokotronis, Nikitaras, Fotomaras si alti luptatori ai Revolutiei din 1821.

• Despre Zakynthos

• Baruri si restaurante in Zakynthos

• Statiuni si plaje in Zakynthos

• Vacante in Zakynthos


Rezerva acum!