INFORMARI PENTRU CALATORIE

City Break in Londra

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Londra

Londra este capitala Angliei si a Regatului Unit al Marii Britanii. Este cel mai important centru politic, financiar, cultural si artistic al Regatului Unit si al noualea oras ca marime din lume. Este situat pe raul Tamisa, in sud estul Angliei.

Londra ramane una dintre capitalele ce nu trebuiesc ratate. Se spune ca este unul dintre acele orase care trebuie vazute macar o data in viata, fiind unul din cele mai cosmopolitane orase din Europa si din lume. Aici locuiesc, permanent sau temporar multi dintre cei mai bogati oameni ai lumii. Tot aici se gasesc o multime de monumente si cladiri importante: palate, muzee, teatre, sali de concerte, aeroporturi, si numeroase ambasade, consulate, dar si sediile a numeroase institutii si corporatii de importanta globala. O idee buna este sa descoperi Londra plimbandu-te pe strazi, pentru ca fiecare loc are o poveste. O istorie, arhitectura si atmosfera aparte.

Clima

Avand in vedere ca in Londra sunt multe de vazut si de facut, este un oras ce poate fi vizitat tot timpul anului, majoritatea atractiilor sale netinand cont de vreme. Clima Londrei este in general blanda si umeda. Cu o temperatura medie in iulie de 18 grade Celsius, in Londra vara este mai calda decat in restul insulei britanice. Cu toate acestea, valurile de caldura nu sunt frecvente si dureaza destul de putin.

Shopping

Lasa-te purtat prin magazinele de pe Bond Street pana la Oxford Street, cea mai populata strada europeana. Aici vei gasi Harrods-ul, pe care, pentru ca sa il vizitezi, ai nevoie de mult timp. Cinci etaje cu incaperi inalte, extravagant decorate cu marmura si candelabre imense.

Mancare

In Londra vei putea incerca mancare traditionala din toate colturile lumii. Aici gasesti o sumedenie de pizzerii, restaurante chinezesti, thailandeze, japoneze,indiene, s.a.m.d., dar si o multime de pub-uri. Cum englezii pun mare pret pe eticheta, orice turist ar trebui sa se familiarizeze cu intervalele orare in care se servesc mesele principale ale zilei: micul dejun intre 7 si 9 dimineata, pranzul intre 12 si 13.30 si cina, ca masa principala, intre 18.30 si 20.00. Bineinteles, nu lipseste nici traditionalul ceai britanic, savurat de regula intre 17.30 si 18.30. 

De vizitat

  • Palatul Buckingham a fost construit initial in 1703 pentru Ducele de Buckingham si a devenit resedinta familiei regale inca din timpul domniei Reginei Victoria.
  • Westminster Abbey este cea mai frumoasa catedrala gotica a Londrei si a fost construita de preotul Eduard in secolul al XI-lea. Toate incoronarile au avut loc aici, incepand cu Wilhelm Cuceritorul.
  • Catedrala Sf. Paul, a fost proiectata de Sir Christopher Wren, iar lucrarile au inceput la noua ani dupa ce catedrala medievala a ars in timpul Marelui Incendiu.
  • Piata Trafalgar - Unul dintre cele mai importante puncte turistice ale Londrei, a fost amenajata intre 1829 si 1841, pentru a comemora victoria Amiralului Nelson asupra lui Napoleon.

Viata de noapte

Oricare ar fi categoria la care face referire, atunci cand cineva considera Londra drept unul dintre centrele urbane cele mai importante de pe glob, cu siguranta nu greseste. In general, strazile in Londra devin locuri relativ pustii dupa miezul noptii. Unul dintre motive este ca cele mai multe dintre localurile sale, restaurante, cafenele sau puburi, se inchid in jurul orei 23:30. Partea centrala a orasului este cea mai ofertanta din punct de vedere al disctractiei iar celebrul cartier Soho aflat chiar in inima metropolei, este lider detasat.

Rezerva acum!