INFORMARI PENTRU CALATORIE

City Break in Lisabona

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Lisabona

Cascais
Fosta statiune regala, Cascais este vestita pentru stralucirea data de curtea regala. Fiind dezvoltata in jurul vechiului port, se pot admira multe biserici si capele vechi. Remarcabil este Palatul Muzeu Castro Guimarães cu o impresionanta colectie de carti, Muzeul Marii, iar langa orasel se afla Boca do Inferno, o intrare stancoasa ingusta cu arcade si caverne.

Estoril
La inceput o mica statiune, Estoril a devenit pe parcurs o destinatie preferata de regii europeni exilati, printre care si regele Carol al Romaniei, fiind denumita „Riviera Portugheza”. Are un vestit Casino, gradini frumoase, terenuri de golf si o atractiva plaja de nisip (Tamariz). In timpul verii se tin concerte si recitaluri la Catedrala din Estoril si alte locatii impresionante.

Sesimbra
Sesimbra este un orasel cu traditii pescaresti, situat la 40 km de Lisabona. De pe o stanca vegheaza asupra asezarii un castel medieval construit in secolul 13 de Dom Sancho II. Zidurile acestuia gazduiesc Biserica Sfanta Maria, un exemplu de arhitectura religioasa. La aproximativ 10 km de oras se afla Cabo Espichel cu Santuário da Nossa Senhora do Cabo, cu vestitele „azulejos” (placi traditionale portugheze pictate in alb si albastru, reprezentand legende sau scene religioase).

Carcavelos
Carcavelos: Situat la vest de Lisabona (la aproximativ 12 km), la jumătatea distanţei dintre centrul oraşului şi Cascais, Carcavelos - oraşul cosmopolit de pe malul marii este cunoscut si apreciat pentru plajele sale cu nisip, care se intind pe distante lungi. Zona de la malul mării este dominata de imensul Fort São Julião da Barra, care a servit drept închisoare politică în secolele al XVIII-lea si al XIX-lea. O succesiune iezuiţi, liberali şi absolutisti au putrezit în temniţe ei umede.
Carcavelos a fost odată bine-cunoscut pentru vinul sau puternic, alb, dulce, devenit celebru în 1782, atunci când regele Portugaliei a trimis o cutie drept cadou împăratului Chinei. Cu valuri garantate, de dimensiune mica spre mijlocie, Carcavelos este un paradis al tinerilor surferi, în special în timpul verii. In fiecare joi, o piaţă imensă, unde se vand haine ieftine si de bună calitate, se intinde din zona garii pana in centrul oraşului. În apropiere, pe un banc de nisip, la gura estuarului Tagus se afla farul Bugio, constând dintr-o fortăreaţă rotundă, de piatră, cu un turn central. Iniţial, din lemn, a fost început în timpul domniei lui João al III-lea, în secolul al XVII-lea. A fost contruit la gura de varsare a raului

Lisabona, capitala Portugaliei, este un oras fascinant, amestec de traditie si ritm trepidant al vietii cotidiene, unde arhitectura clasica traieste in armonie deplina cu edificiile moderne. Este considerata una dintre cele mai frumoase capitale europene datorita atmosferei, obiectivelor turistice, vietii culturale si diversitatii dar si datorita preturilor accesibile. Orasul se intinde pe sapte dealuri joase, langa Rio Tejo, iar cea mai interesanta parte este cartierul vechi, un adevarat muzeu in aer liber. In timpul zilei, viata inseamna relaxare in cafenele, iar in timpul noptii, orasul explodeaza in barurile si restaurantele din Bairro Alto si Alfama. Construit si reconstruit dupa cateva mari cutremure, orasul are acel farmec aparte al metropolelor asezate pe malurile marilor fluvii.

De vizitat

  • Castelul Sao Jorje(Castelul Sf.Gheorghe).
  • Cartierul Alfama-cu strazile lui inguste si pitoresti,este singurul care a supravietuit marelui cutremur din 1755.
  • Se de Lisboa (Catedrala Santa Maria Maior).
  • Mosteiro dos Jeronimos-Manastirea Sfantului Ieronim.
  • Centrul Cultural Belem(inaugurat in 1991).
  • Turnul Vasco de Gama-Construit in 1998,avandu-l ca architect pe Peter Chermayeff.
  • Oceanario - Cel mai mare acvariu din Europa.
  • Monumentul Descoperirilor-inalt de 52 metri,in forma unei prore indreptate spre raul Tagus, este inchinat marilor descoperitori portughezi din secolele XV,XVI.
  • Praca do Comercio (Piata Restauradores).
  • Staia Oriente (1998, architect Santiago Calatrava).

Clima

Lisabona are o clima blanda,mediteraneana.Lunile de vara sunt calduroase,cu temperaturi intre 16 si 33 de grade Celsius,iar iernile sunt ploioase,cu vant puternic si temperature medii de 10 grade.

Shopping

Zona recomandata pentru shopping este Bairro Alto cu numeroase magazine de haine,decoratiuni antice si modern.O alta zona este Baixa-Chiado recunoscuta pentru varietatea magazinelor de aici.

Mancare

Puiul si preparatele din peste sunt traditionale pentru bucataria portugheza.Mancarurile sunt in general condimentate. Cel mai vechi restaurant pe care il vei gasi in Lisabona este Tavares, deschis in 1784.

Viata de noapte

Cartierul Bairro Alto este centrul petrecerilor din Lisabona.Pe stradutele inguste si abrupte de aici, vei gasi numeroase baruri, cluburi si restaurant unde poti servi masa sau te poti distra cat e noaptea de lunga.

Excursii optionale

O seara de Fado, durata 3h. Sunt incluse 2 bauturi locale la alegere (vin de porto, sangria sau vin alb, vin rosu), spectacolul si transferul la /de la restaurant. Tarif:
- 65 € / pers. min. 10 pers.;
- 60 € / pers. min. 15 pers.;
- 55 € / pers. min. 20 pers.;
- 50 € / pers. min. 25 pers.
Excursie Obidos-Nazare-Pelerinaj la Fatima, durata 8h. Sunt incluse: insotitor limba romana si transport. Tarif:
- 75 € / pers., min. 10 pers;
- 70 € / pers., min. 15 pers.;
- 65 € / pers., min. 20 pers.;
- 60 € / pers., min. 25 pers..
O zi la Sintra, Cabo da Roca, Cascais si Estoril, durata 8h. Sunt incluse transport, ghid insotitor, fara intrare la obiective, intrare ce se va achita direct si nu este inclusa. Tarif:
- 65 € / pers., min. 10 pers.;
- 60 € / pers., min. 15 pers.;
- 55 € / pers., min. 20 pers.;
- 50 € / pers., min. 25 pers.
O zi magica (11h) in sudul Portugaliei, la plajele spectaculoase si aurii din Algarve. Sunt incluse insotitor limba romana si transport. Tarif:
- 90 € / pers., min. 15 pers.;
- 75 € / pers., min. 20 pers.;
- 65 € / pers., min. 25 pers.
Azeitao, Sesimbra si Setubal, cu degustare de vinuri, durata 6h. Important! Acesta excursie este optionala, dar se poate realiza numai in cazul participarii intregului grup de turisti. Sunt incluse include insotitor de limba romana, transport si transferul la aeroport: 35 € / pers., la care se adauga 3 € / persoana intrarea la crama.

Rezerva acum!