INFORMARI PENTRU CALATORIE

City Break in Milano

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Milano

Milano este o alta Italie… nu este Italia aceea nebuna, romantica, nepasatoare, Italia lui La Dolce Vita. Milano este Italia care munceste, este Italia germanizata, Italia unde se traieste cel mai bine, dar poate si Italia cel mai putin charismatica & sexy… si totusi, daca treci peste perceptii, vei descoperi un oras vibrant, plin de viata si, chiar daca nu se poate lauda cu monumentele Romei sau Florentei, vei descoperi extrem de multe coltisoare care sa va ramana in suflet. Este de asemenea locul de unde se da ora exacta in moda mondiala, dar si una dintre capitalele fotbalului universal.

Clima
Iarna este neasteptat de frig pentru o peninsula cunoscuta pentru climatul ei destul de placut iarna, dar in cazul orasului Milano, data fiind proximitatea Alpilor, temperatura poate scadea destul de mult, iar ceata e frecventa (de multe ori, afecteaza operatiunile de pe principalul aeroport Malpensa, aflat inca mai la nord in directia Alpilor). Vara, in schimb, Alpii aduc un suflu racoros peste capitala economica a Italiei. Cel mai bine este vizitezi Milano din primavara pana in toamna. Atentie, in august italienii trag obloanele si pleaca in vacanta, asa ca s-ar putea sa gasesti multe restaurante si magazine mai mici inchise!

Viata de noapte
Milano este locul in care viata de noapte este vibranta, cosmoplita si mereu surprinzatoare. Principalele zone in care se afla cele mai multe cluburi, baruri si restaurante sunt in apropiere de galeria Brera, Corso Como si cartierul Navigli. Aici veti descoperi baruri unde au loc spectacole cu muzica live, in special jazz. Unele baruri si cafenele isi deschid portile la ora 18.00, cand incepe happy hour cu aperitive. Preturile unei bauturi alcoolice incep de la 7 euro si pot creste, in functie de cat de pretentios este clubul. 

Shopping
Milano, orasul care isi disputa titlul de „Capitala a Modei”, intr-o concurenta acerba cu Parisul, transforma shopping-ul intr-o aventura fascinanta, caracterizata de slalomul printre zecile de vitrine si sustinuta de reducerile substantiale.  In Milano, shoppingul poate fi impartit in doua categorii : lux si util. Produsele de lux, bijuteriile pline de pietre scumpe, montate in structuri din aur, argint sau aur alb, hainele din cele mai noi colectii ale celor mai importanti creatori de moda, toate se gasesc in “Fashion Quadrilatero”. Pe de alta parte, pentru articole de imbracaminte mult mai putin costistioare, mai practice, dar in acelasi timp la fel de atragatoare, mergeti in zona de langa Piata Domului.

Mancarea
Italia este tara uneia dintre cele mai faimoase bucatarii din lume. Prin multe locuri, gasesti pizzerii cu take-away iar numeroase baruri ofera Panini (sandviciuri) la preturi reduse la pranz, iar in multe locuri, daca vei comanda o bere sau un pahar de vin, vei primi aperitivo, o colectie de snackuri care poate fi destul de consistent.Numeroase trattorii si baruri ofera “happy hour” cu bufete “all you can eat” la preturi sub 10 euro.

De vizitat:

Domul din Milano - Aceasta faimoasa catedrala in stil gotic, este locul Arhiepiscopului de Milano. Finalizarea constructiei a durat aproape 6 secole si este a patra cea mai mare catedrala din lume, totodata cea mai mare de pe teritoriul Italiei.
Teatrul Scala - unul dintre cele mai celebre teatre de opera din lume, astazi teatrul este inca recunoscut ca fiind unul dintr principalele teatre de opera si balet din lume.
Castelul Sforzesco - Situat in centrul orasului, castelul Sforzesco este un monument simbolic al istoriei din Milano, fiind in timp o cetate puternica, resedinta lui Visconti di Sforza dar si cazarma orasului. Cu o suprafata de 800metri patrati si datorita arhitecturii, castelul este in sine o opera de arta.
Galeria Vittorio Emanulelle II - Este cel mai vechi spatiu de cumparaturi din Italia si se desfasoara pe 4 etaje intr-o cladire din centrul orasului.
Arcul pacii din Milano - Se afla in spatele castelului Sforzesco si a fost construit pentru a celebra gloria imparatului Napoleon.
Vila Bonaparte din Milano - Gazduieste in prezent Galeria de Arta Moderna, fiind una dintre cele mai importante galerii din Europa.

Rezerva acum!